1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    eu astazi daca ar fi sa aleg din nou, cred ca as cauta un 2.0 170 cp automat si full la dotari, nu ca 140 cp ar fi slab, doar pentru cutia automata care-mi protejeaza mana in oras, consumul lui 2.0 in oras - ca la orice masina e dat de orasul in care merge (oras mic ai consum pe masura unuia in exterior daca stii sa te joci ...), in oras mare sa nu-mi spune cineva ca 2.7 sau 3.0 consuma mai putin ca 2.0 ca nu se crede nici el, cilindrii in plus ce fac mananca aer? Adevarat ca motorul mare poate tine mai mult dar exploatat corespunzator, ce-ti trebuie un motor de camion pe o masinuta de familie? pe care sa o scoti rar la alergat (ii trebuie putin spatiu pentru a alerga herghelia din dotare sau incepem sa-i impingem pe altii in decor doar pentru a vorbi despre ce masini avem). Acum oare ce ar trebui sa mai spunem, putem blama si motorul de 3.0 pus pe A8 ca-i slab si trebuie unul urias sa miste mastodontul, eu cred nu trebuie judecat nici un motor. Trebuie doar ales cel ca ni se potriveste.
    Parerea mea personala este ca inginerii de la orice firma pun motoare calculate pentru fiecare trotineta scoasa pe piata.
    Fara suparare, orice masinuta cumparata second este second orice marca si dotari are.
    Asa ca ..., nimeni nu vinde o masina pentru ca e buna, exista ceva ce nemultumeste, sau sunteti de parere ca germanii nu mai pot de plictiseala si-si arunca banii aiurea? De ce nu dau un ban in plus angajatilor in acest caz?!!!, de ce cumpara logan-uri? NOI si multe altele.
    Hai sa fim obiectivi, ne bucuram cand o masina si apoi ne bucuram din nou daca obtinem pretul cerut pe ea. Inca suntem primitivi si vrem sa aratam celor din jur ceva...sau cumparam ceea ce ne trebuie fiecaruia.

2. posesor_masina 4th Gear Member

Locație:
    europa
    Masina:
    o masina masina
    impozitul este 11mil la 2,7 (asa am platiti eu),un schimb ulei la cutie m-a ajuns la reprezentanta cu garantie 6,3mil iar un scgimb complet de consumabile tot la reprezentanta (ulei long life) este 12mi (preturile includ si manopera).este quatro si cu multitronic,asigurarea e 7,6mil.ca si costuri la intretinere este undeva la mijloc.consumul e bun pt motorul asta 11-12l in oras si chiar 10 am reusit uneori iar afara am scos si sub 7 l iar media imi da 7-7,5 depinde cum mergi.eu mai schimb si pe sport si pe manual sa mai curat filtru.in rest e super 2,7

3. audirocks 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6, 2.7,2008
    care are fi diferenta de consum intre un 2.7 si 3.0 in oras??

4. diesselxxl16 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI quattro, 2004
    Pentru un 3.0 din 2004 resoftat (270 CP), intr-un oras extrem de aglomerat precum Bucuresti, sare de 15%. Cand traficul e mai acceptabil ia 13-14%.
    Un consum frumusel am scos intr-o seara pe la 11, Balotesti - Bucuresti(Militari) am avut 6.8% mediu.

Ultima editare: 26 Mai 2010
  5. Dyno

Dyno 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A6 C6 (4F) / 2.0 TDi (BRE) 140 Cp / 2008
    Sfat achizitie A6 C6 2.0 TDI

As dori si eu cateva sfaturi la achizitia unui A6 C6 berlina :readit:

* asupra motorului sunt hotarat 2.0 TDI (pentru oras este suficient avand in vedere ca nu fac des drumuri prea lungi)

1 .CUTIE MANUALA / AUTOMATA?
    2. STOFA / PIELE?
    3. MMI / MMI Basic Plus / MMI High?
    4. CLIMA / CLIMATRONIC+ (CEL CU DISPLAY DIGITAL)?
    5. SENZORI LUMINA/PLOAIE/PARCARE/ETC....

Ce este indispensabil, si ce se poate adauga ulterior?
    Modul coming home/ living home se poate activa ulterior?
    Maxidot-ul color se poate instala si ulterior?
    Problemele ascunse si intalnite de voi de care trebuie sa te feresti

Va multumesc!
    :)

Ultima editare: 17 Iun 2010
  6. mariusel86 4th Gear Member

Locație:
    tg-jiu
    Masina:
    audi a6 2.0tdi 2005
    e pacatos rau de tot...si e mic pt a6 ..se tureaza f repede....numai probleme..ia 3.0 sau 2.7..daca nu a4 dotat asa cum ai zis...

7. Dyno

Dyno 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A6 C6 (4F) / 2.0 TDi (BRE) 140 Cp / 2008
    a4 2.0 TDI are 140cp pe 1430kg
    si
    a6 2.0 TDI are 140cp pe 1540kg

diferenta nu este foarte mare....si motorul presupun ca este acelasi pe a4 si a6

din ce punct de vedere este pacatos?

8. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
  9. mariusel86 4th Gear Member

Locație:
    tg-jiu
    Masina:
    audi a6 2.0tdi 2005
    eu am a6 2.0tdi si are 1680kg scris negru pe alb in certif si carte :D... daca scrii oriunde a6 2.0 tdi vei vedea problemele...:sign_welcome:

10. ionutbld 3rd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 140Hp
    Prostii.asta inseamna ca toate motoarele de 2 litri gata sunt cu probleme + cele de vw sunt varza nu ? Ca cel de 3 litri nu are probleme !?,astea sunt doar niste pareri.Are destule si cel de 3 litri.Intradevar cel de 2 litri e cam mic pentru A6 dar e ok avand in vedere consumul + intretinere,asigurare,etc.

Daca tot o dam ca asta e prost ia de 3 litri,ia-ti de 4.2.De asta am auzit si eu ca e perfect motorul.Unul dintre cele mai bune motoare tdi.Poftim,si ? Gata nu va mai luati 2.0 3.0,luati-va 4,2 ? Sincer...

Ultima editare: 18 Iun 2010
  11. mariusel86 4th Gear Member

Locație:
    tg-jiu
    Masina:
    audi a6 2.0tdi 2005
    ideea e ca pe a6 2.0tdi ar trebui sa fie ultima varianta de motor cand alegi.....normal daca te gandesti doar la rca/impozit iesi mai bine.... eu ziceam din perspectiva unuia care are...si care daca ar fii sa imi iau a6 iar nu as mai lua de 2.0tdi(eventual 2.0t daca nu vrei sa treci de 2000cmc),,sau... as lua a4 2.0tdi 143cp sau dupa 2008 cand e CM...:undwech:

12. ionutbld 3rd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 140Hp
    Unul care are...sa-si ia 4.2 e cel mai bun motor diesel de la audi.Eu ma multumesc si cu 2.0.Dar toate au probleme.fiecare are cate ceva.Sunt satul cand audi si cu 3.0 probleme cat incape.E chestie de noroc si daca stii sa intretii masina nu ai probleme.Parere personala

13. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    chiar de 3.0 cu probleme nu am auzit
    o fi chestia cu capra vecinului dar sa nu exageram
    sa nu uitam faptul ca probleme apar in general la masini din 2005 luate chipurile cu 100 000 km la bord si care de fapt au 3-400 , fara service real...e, acolo pot apare probleme, dar in niciun caz nu am auzit de probleme la motorul 3.0

14. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    colegu a specificat ca vrea motorul de 2.0 .
    degeaba se da cu parerea la alte motoare pt ca nu e interesat de altu .
    poate cei ce au 2.0 pot spune ce bube apar la ele .

15. D_D_U

D_D_U 2nd Gear Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Audi A6 4f 2.0 TDI 2006 CT-XX-DDU
    deci am 195 mii km , pana acum nu am avut nici o problema si sper sa fie asa si de acum inainte si eu fac schimbul de ulei la 20000 ca e ulei long life si tine 30000 . treaba e ca trebuie sa ai grija de ea . ideea in general ar fi ca daca esti student si nu dispui de foarte multi bani pentru motorina , adica vrei sa faci si altceva in afara sa bagi motorina iti iei un 2.0 TDI si nu ai probleme . eu fac schimbul cu 500 lei . inainte sa iti iei masina trebuie sa te gandesti si cat dai pe ea si cat o sa bagi in ea in continuare .

16. wolfenstein 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW F11 525xd 2013
    Atentie, impozitul creste cu 50% pt cea de-a doua masina pe cap de contribuabil furajat; ma asteptam la 500 ron pe 2 trimestre, am intrebat la fisc de ce 750 ron, si am primit un raspuns acru "e a doua masina"; partea funny e ca pt prima platesc 80 ron pe an...
    Pt CASCO, va recomand allianz direct (cautati pe google). tocmai ce am asigurat un a6 3.0 tdi quattro automat din 2005 cu 1450 euro pe an (cam scump, dar prefer sa conduc relaxat...).

17. pharrell

pharrell Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B8 2010/2.0 TDI quattro 170cp
    Salutare!daduxxl ce cod motor ai?,caut sa achizitionez si eu un a6 de 2.0, asta dupa ce am avut un a4 tot de 2.0 cod motor BLB de care am fost multumit(numa 4 luni am tinut masina),ideea ii ca vreau ceva mai mare si vreau sa imi zici daca se comporta bine cu acest motor.:respekt:

18. D_D_U

D_D_U 2nd Gear Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Audi A6 4f 2.0 TDI 2006 CT-XX-DDU
    eu am BRE , dar am si un prieten care are BLB si tot cu 200000 km si nici o problema . lumea mai mult vorbeste de rau de cat sa se intample . bine acum pot exista si motoare cu probleme ca na , depinde si de cum a fost intretinut , dar in general nu sunt probleme.

si de comportat se comporta bine , ai si ceva putere , adica nu te face de ras in depasire si consum bun . pentru mine este perfect , fiind student mai am nevoie de bani si pentru altceva , nu numai de motorina si cand schimb consumabilele sa raman fara bani .

Ultima editare: 25 Aug 2010
  19. Red_

Red_ Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 Allroad
    salut , am fost si eu un postura de a alege 2.0 sau altceva pe A6 , cel mai relevant pt tine ar fi sa faci un drive-test cu 2-3 2.0 si eventual cu 2-3 cu alt tip de motor ,cred ca dupa aceasta miscare o sa stii singur ce e de facut,
    cat despre probleme intr-adevar la motoarele VAG de 2.0 pana in 2007 sunt anumite coduri de motor care au probleme cu injectoarele in rest ...toate bune !

despre dotari.. ce sa-ti spun de preferat ar fi sa-ti iei MMI high si BI-climatronic plus ( are afisajul pt temperatura digital si in plus ai guri de aerisire pe stalpii masinii in interior )
    aceste dotari sunt extrem de dificil de adaugat si costisitoare,daca nu imposibil de adaugat !

hai noroc si multa bafta

20. mariuck

mariuck 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    cum a zis si dadu.. 2.0 e motorul ECO... logic si normal nu va trage ca 2.7 sau 3.0... dar nici nu adormi cu pedala la fund.. e chiar foarte ok :D )... Si cu chestii de astea cu e bun si nu e bun, crede-ma am auzit toate variantele de la toti conoscatorii si necunoscatorii... daca nimeresti o masina care s-a avut grija de ea cum scrie in carte... nu vei avea nici o problema garantat (asta e riscul la sh) daca nu era un motor bun pentru caroseria de A6 nu cred ca il mai puneau inginerii de la audi.. asa ca nu mai crede legende de astea.. fa un test sa te convingi singur

Distribuie pagina asta