1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    13k B8 din 2010? si aproape full? Inseamna ca noi care am cumparat B7 la acelasi pret om fi prosti...

Sa ne spui cati bani o sa bagi dupa in ea , ca de picat o sa pice ceva sigur :)

2. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    La dotarile enumerate de el pentru A4 b8..masina e departe de a fi full...mai degraba are strictul necesar (sau minimul necesar...cum vrei tu sa ii spui).

3. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Totusi ..o masina de 30000+ euroi sa scada asa mult in 2 ani...iti da de gandit. Fiecare face ce vrea cu banii lui.., ca si eu am fost tentat de un B8 tot asa la oferta..da m-am linistit rapid din motive evidente :)

4. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
  5. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Si cu ce te incalzeste climatronicul plus ?
    La cum arata masina aia si ce dotari are in rest o luam si fara clima ;)

Ultima editare: 7 Oct 2012
  6. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Asa ma gandeam si eu.Ziceam de climatronic plus ca de fapt este dublu si ca are guri de incalzire si in spate , in spatele cotierei.Nu-mi place gaura aia lasata acolo.:)

7. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Iti spun eu ca de la volan nu se vede :)
    Si chiar incape perfect acolo un odorizant ...

Masina aia arata prea bine, sincer eu cred ca e trecuta cu mult peste 300.000 km daca e adusa in tara cu pretul asta. Are cam de toate ...

8. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Nu am atatia bani deocamdata ca dadeam o fuga pana la Cluj sa vad despre ce este vorba.

9. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Tipic german, masina de 50k euro fara climatronic plus. Pentru noi e ceva stupid insa pentru Germania "aer la buton" e de ajuns la ce veri au ei. Nu cred ca mai sunt 5 la fel in toata Romania cu motorizarea asta.

10. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Este un sambure de adevar in ce graiesti tu aici..

Si da, am luat A4 B8 2010 la 13k ieri. Am plecat dimineata la Cj si azi de dimineata m-am intors cu ea la Bucales.
    Masina departe de Full Options, dotari de bun simt gen: NAvigatie, scaune incalzite, senzori parcare fata spate, scaune sport, etc, etc.
    Km au fost reali, mai exact 190000, tot ceea ce mi-a zis samsarul s-a potrivit cu ce mi-a spus cunostinta de la Audi.

Si revenind la ce spuneai tu mai sus, mi se pare ca tre sa fi un pic "special" sa dai 13k pe un B7 cand la banii aia iti iei B8. Este strict parerea mea personala, pe cine as intreba si i-as pune in mana 13000 Euro si sa aleaga intre B8 si B7, ar alege B8-ul fara nici cea mai mica ezitare. Acum daca tu esti vreun stiu eu ce pasionat de B7 si tii cu tot dinadinsul sa ai masina asta cu orice pret, sigur te-am inteles gresit.

11. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Normal ca ti-a spus ceea ce se stia si la Audi..ca doar nu vande tipul prima masina. Cu trecerea timpului o sa se vada daca e sau nu adevarat ce ti sa zis, ca de na...daca in 2 ani si ceva a facut 190k...putea sa aiba si 300k ca tot nu se observa.

Pasionat de B7 nu sunt, mie imi plac Mercedesurile...

Acum de e buna sau rea sa iti fie de bine si sa faci multi km cu ea :)

12. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Se putea foarte bine ca masina sa aibe real sa zicem 300000 km si el sa o dea inapoi la 190k, stim cu totii ca sunt cazuri de-astea fara numar in scumpa noastra patrie..
    Doamne ajuta, vom vedea. Nu exista padure fara uscaturi si sigur nici masini fara probleme :D

13. M3K

M3K 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B9 - 2016 - 2.0 TDI 190 CP - avant - S-Tronic, DETA
    Sunt intr-o foarte mare dilema. Si eu am cam 13.000 disponibili pt masina. Insa dupa multe sapaturi am ajuns la concluzia ca trebuie sa renunt la ideea de B8. Imi schimb masina actuala (Mondeo 2004) pt ca are 175.000km, ar fi culmea sa mai pun si 8-9000 eur cash pe langa asta si sa iau una cu tot atatia km:)
    Cred ca o sa trec la planul B: Suma investita in masina o sa fie maxim 11.000 si 2000 o sa-i tin pt interventii neprevazute. Sper sa nu fie cazul dar nu se stie cu masinile sh. Asadar s'ar putea sa ma redirectionez spre VW sau Volvo. Desigur, tot 2.0 diesel. Inca mai studiez. (la Audi parca ma sperie si costurile de intretinere, totusi, nu e o marca ieftina).

14. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Nu stiu cat de mult ar trebui sa te lasi inspaimantat de costurile mari, am avut si seria 7 si crede-ma ca nu sunt vreun directoras sau mai stiu eu ce patron de casa de amanet ;)
    Ce mor eu pe aia care zic ca tre sa ai salariu de 5-6000 de coco ca sa poti sa intretii un X6. Volvo este mai scump decat Audi, ti-o spun in calitate de fost proprietar de Volvo.

15. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    @cristian

confirm ca Volvo e scump de intretinut, si de altfel noile volvo sunt construite pe platforme Ford cu motoare ford. Acum cred ca sunt cumparati de chinezi...

16. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Daca te referi la 2.0 170 quattro, eu am mai gasit o singura persoana pe tot internetul romanesc cu un A4 B8 cu acelasi propulsor ca si mine, nu inteleg de ce sunt asa rare, mi se par cea mai buna/sigura/rentabila ca si consum+impozit si in acelasi timp decent de puternica varianta de motorizare de pe toata gama Audi....

Ultima editare: 8 Oct 2012
  17. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    GunX, cum este masina??Probleme, consum??La ce pret ai luat-o?
    Asa ceva imi doresc chiar daca trebuie sa mai astept o perioada ca nu am bani destui.
    Ma gandeam si la A6 facelift de 170Cp dar nu stiu daca au drive mode si variante 2.0tdi nu are quattro.

18. noname00 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 3.0TDI 240CP
    Si 3.0 cui il lasi? Am si eu un prieten care isi căuta un A5 si nu vroia nici sa auda de 3.0 din cauza de impozit. Printr-o conjunctura norocoasa, a condus un a5 3.0tdi, a venit socat la mine "frate, cum poate fi atat de animal masina aia" :)) Acum detine fix motorul asta.

19. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Multa lume ocoleste din start motorul de 3 litri din cauza impozitului. Eu as putea baga mana in foc ca o groaza din cei care neaga motorul de 3000 cmc, nu au pus mana vreodata pe el sa vada cum se comporta masina, astfel ca, foarte probabil si-ar fi schimbat parerea si poate ca, chiar ar fi achizitionat unul :D

20. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    http://www.clubaudi.ro/masina-mea-prezentarea-membrilor/29959-my-a4-b8-quattro-2-0-tdi-170cp.html

probleme am avut cele "celebre", bolile acestui model: motoras de la usa rezervor (este lege ca se strica dupa un timp), becurile xenon (consumabile, pica cam la 3 ani sigur), scartaieli de la prinderea banchetei rabatabile, nimic grav/serios insa.

consumul este cam 10 in Bucuresti (medie pe multi km), aglomerat 11-12, noaptea/liber 8-9. la drum lung intre 5.5 (DN) si 6.5 (autostrazi) - deci media afara este cam 6. eu sunt unul care poae confirma ca nu este un mit scaderea consumului dupa resoftare (de la 170 la 200 de cai)

eu am vorbit de raportul OPTIM costuri/performante. clar ca doar dpdv al performantelor, 3.0 TDI este de preferat, nu-l neg deloc, V6-ul are un feeling special la condus. INSA este si mai rar decat 2.0 170! succes la cautari daca aveti timp si nervi, eu in 5 luni de prospectat piata nu am gasit nici macar o singura masina 3.0 TDI care sa merite si sa-mi satisfaca pretentiile (spre exemplu nu as cumpara masina neagra in Ro nici batut cu caramida uda). 3.0 este o motorizare scumpa. eu am considerat ca de banii aia mai bine iau alte dotari (suspensie sport, trapa, piele, oglinzi heliomate) care pt mine stiam deja ca ele conteaza infinit mai mult decat 70 de cai in plus. si cand am facut softul, am cerut stage1- cresterea minima, pt ca personal consider ca puterea e faina, dar nu e totul.

eu sunt de fel asa mai practic si imi plac lucrurile eficiente, optimizate. incercati ca includeti impozitul anual (cam 500eur parca?) in consum si sa calculati cam cat "bea" ca bani un 3.0 TDI tinand cont ca intr-un an, dati din start banii cat pe 6 plinuri de motorina (la multi asta inseamna juma de an de circulat cu masina). o sa vedeti ca luand la bani marunti si reducand la unitate, un cal putere de la motorizarea mea este cam de 1,7 ori mai ieftin de exploatat.

Ultima editare: 8 Oct 2012

Distribuie pagina asta