1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

ESP si / sau ABS aprins in bord la A6 C5 - Senzori sau Unitatea - reglare - inlocuire

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de HARFO66, 10 Mai 2010.

1. Bogdan.IS

Bogdan.IS Audi Expert

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    Tocmai mi s-a aprins si mie martorul de la abs\esp si cand am pus vag com-ul, mi-a aparut eroarea : 01423 lateral sensor acceleration (G200 )semnal intermitent... Am sa incerc sa-l curat...

2. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Fa-i prima data o setare de baza vezi daca da rezultate.

3. Bogdan.IS

Bogdan.IS Audi Expert

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    Multumesc foarte mult !!!

4. mare_hotz

mare_hotz Platinum Member

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    No ...ca nu ii dau de cap, am o problema cu senzorul abs pe spate dreapta, astazi montat unul nou si culmea nu merge, cand imi da intermitent cand implauzibil, una peste alta umbland in canalele din basic setings am activat testul de esp pe care nu il pot duce la capat probabil din cauza ca atunci cand sar de 10kmph iau din nou eroarea pe senzorul ala.
    Imi poate spune cineva o solutie de a opri testul (avand in vedere ca nu il pot duce la capat) nu stiu,deconectare de vreun fir..vreun senzor...bateria?
    Si are cineva vreo solutie legata de acel senzor abs? Ce sa ii mai fac....totul a inceput in clipa in care am schimbat rulmentii spate,deja sunt la al doilea senzor nou si tot nu reusesc sa ii dau de cap,precizez ca ambii rulmenti sunt pentru abs

5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Hotomane, testul nu se poate opri. Dar poti sa il faci pana la capat. Ideea e sa ai locul potrivit si sa il termini in 50 de secunde. Dupa ce calci frana puternic si apoi pleci de pe loc, mergi constant cu aceeasi viteza chiar daca e 10 km/h vreo 20m inainte, apoi virezi un sfert de volan stanga sau dreapta si mergi asa vreo 20m, dupa care mai virezi un sfert de volan in aceeasi directie cu prima si mai parcurgi inca vreo 20m, dupa care franezi si opresti. In tot acest timp nu mai accelerezi sau decelerezi, mentii obligatoriu aceeasi viteza. Acum trebuie ca testul sa fie complet, martorii in IC stinsi.
    Referitor la senzor, nu stiu ce sa zic Poate nu e pozitionat cum trebuie, eu inca nu am umblat pe acolo ;)

6. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Stiu Nucu cum se face testul, problema este ca luand eroarea pe abs nu il mai pot termina...mi se stinge esp cand incep testul, cum iau peste 5kmph mi se reaprinde(din cauza senzorului abs) si clar nu mai pot termina testul (probabil ca luand fault). Am zapacit masina azi in ditamai parcarea goala de nu stiu cate ori ...
    Senzorul astazi l.am bagat din nou...chiar am studiat sa intre cum trebuie si este bagat pina la capat.

7. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Are vreo relevanta testul,daca ridic fata masinii maine si il fac pe loc? Asta pentru a evita invartirea rotii dr-spate si aparitia erorii de pe acel senzor?

8. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu are, ca defapt se calibreaza senzorii la viraj/inclinatie a masinii nu doar la virarea rotilor.

9. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Exact asa banuiam si eu...ok in timp are vreo problema daca nu ii fac testul acum si ma axez pe rezolvarea problemei senzorului abs? Iar odata rezolvat sa ma axez pe terminarea testului....activat fara sa vreau...ma duseawm pe pump blending ...si ma manca undeva sa mai avansez un canal..uitand ca ultimul canal activeaza testul

10. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu are nimic, poti finaliza testul dupa ce rezolvi eroarea/senzorul spate.

11. robertsuk19 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4 1.6 1996
    audi a6 2,5 v6 akn an 2000
    salutare , am si eu o problema cu abs si esp stau martori aprinsi in bord si pe tester imi apare :

2 coduri de defecte

18057 - Bus de date tren rulare lipsa semnal de la
    P1649 - 35-10 - modul ABS - intermitent
    01441 - Senzor de nivel scazut pentru combustibil -G210-
    30-10 - Circ.deschis sau scurt la plus - intermitent

Starea -Gata de funcţie-: N/A
    Joi,01,Octobrie,2015,21:41:00:58797
    VCDS -- Emulator VAG/VAS bazat pe Windows. Ediţie în Română
    Versiune VCDS: 12.12.0.0
    Versiune date: 20131030

12. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    18057/P1649/005705 - Powertrain Data Bus: Missing Message from ABS Controller

Possible Symptoms
    Malfunction Indicator Light (MIL) ON
    Possible Causes
    Fault Code(s) stored in Brake Electronics (J104)
    Communication Error with Brake Electronics (J104)
    Possible Solutions
    Check Brake Electronics (J104) for Fault Codes
    Check Communication with Brake Electronics (J104)
    See Measuring Value Blocks (MVB)
    SUCCES

13. robertsuk19 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4 1.6 1996
    Mare_hotz cum fac se rezolv problemele si ce trebuie sa schimb/verific , ms frumos

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Scrie in mesajul mentionat exact pasii care trebuie sa-i faci. Daca nu stii limba engleza tradu textul cu Google Translate. Deja dupa cum pui intrebarile te sfatuiesc sa iei legatura cu cineva din aria de prestari servicii specializat pe partea de electrica. Sunt destui colegi din Bucuresti in aria de prestari servicii care te pot ajuta. Bafta.

15. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Intri in modulul abs si te uiti daca ai erori, o stergi si vezi daca reapare, parerea mea este lipsa comunicarii intre modulul abs si senzori, nu esti nici primul nici ultimul caruia i.a cedat modulul abs, acesta se reconditioneaza sau poti incerca loteria dezmembrarilor, preturile fiind intre 200-600 ron. Fa si un output test pe modulul abs si spune-ne de unde este lipsa de comunicare, din senzori sau modulul este cel picat

16. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Se pare ca pompa mea abs a luat-o razna rau de tot, pierderea de lichid de frana din ea si umezeala gasita pe suportul ei este din ce in ce mai mare. Am decis si am comandat deja alta.
    Intrucat niciodata nu am intervenit asupra vreunei pompe...inafara de inlocuitul propriu-zis ..ce trebuie sa mai am im vedere....si aici ma refer la aerisire...etc...se dezamorseaza si cirucitul ambreiajului la operatiunea asta? Daca da de unde se aeriseste ca nu am idee.

17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ambreiajul se aeriseste de pe cutie. Are acolo un stut cu capacel de cauciuc pe cilindru.
    Poti face si un output test dupa schimbare si aerisire, nu are ce sa-i dauneze.
    Si bineinteles trebuie invatata cu masina, cu login si coding.

18. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Din pacate...inca nu am intervenit asupra pompei abs si asta din cauza ca piesa inlocuitoare inca nu a ajuns, despre login-coding stiam(era de asteptat), in schimb am rezolvat eroarea mea de un an de zile pe senzorul dreapta-spate,cand intermitent,cand implauzibil, cumparat un senzor,inlocuit..aceasi problema, cumparat senzorul OEM,inlocuit aceasu problema...astazi mi.am facut timp am rescos senzorul ,demontat rulmentul si am inspectat coroana foarte atent(era gata gata sa sar sa cumpar alt rulment,desi cel in cauza are exact un an, si imediat dupa montarea lui aparitia problemei).
    Totul in regula, montat totul inapoi,laptop pe masina,invartit in gol..luat eroare sters eroare si tot asa.
    Am inceput sa infig senzorul cate un pic,luat eroare,sters eroare,pina i-am gasit pozitia,care nu este in niciun caz cu senzorul bagat la maxim,cu undeva la 3 mm ....problema rezolvata,abs functional...si testat cu cateva frane brute.
    Concluzie....pentru cai care se lovesc,luati senzorii incetu cu incetul si este posibil sa scapati de cheltuieli in plus.

19. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Pana de idei.
    Abs functional si pe seara totusi ma trezi cu eroare.
    Pus Vcds citit erori pe senzorul pedalei de frana si senzorul dreapta spate(din nou)..plus pe Engine,eroare legata de necomunicarea modului abs cu ecu.
    Sters totul , iesit in probe...totul in regula cu o exceptie cu care ma confrunt de cateva zile ..output test la fel totul in regula...
    Exceptia: de fiecare data cand franez sa opresc de tot,ultimul metru imi intra abs...nu conteaza ca franez tare sau incet.
    Deja sunt in pana de idei si nu stiu pe ce sa ma axez...pompa abs ....sau senzorul pedalei.

20. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Senzorul pedalei poti sa il schimbi, la varsta masinii e de asteptat sa pice. E vreo 15-16 euro pe original.

In cateva zile o sa il schimb si eu, la fel imi da ca nu comunica cu ECU si G85 senzor coloana volan. Eu am doar ESP aprins in bord.

Distribuie pagina asta