1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Geamuri electrice A6 C5 probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de Trochi_jr, 26 Aug 2008.

1. bigman55

bigman55 2nd Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    Audi A6 C5 2002
    oki nixon
    ti-am scris pe mess
    sal

2. cox 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A6, 1.9 TDI , `98
    Desfa fetele de usa si curata chederul din interiorul usii ( WD40 sau un degresant spray ) si unge macaralele ( vaselina sau un lubrifiant mai gros ).. Aceeasi prob am avut si eu si am rezolvat simplu..

3. mariandex

mariandex 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audi a6 avant 1,8T cod AEB 150 hp
    Salut am si eu aceiasi problema pe care o ai in sensul ca geamul de la sofer se deschide usor dar de inchis se inchide greu foarte greu pana cand intra protectia si-mi deschide geamul pana la jumatate , asta mai ales pe timp de iarna sau ploios , cand e cald se inchide dar mai incet decat celelalte si banuiala mea e ca odata cu trecerea timpului vaselina care e depusa in interiorul camasii cablului de actionare a geamului s-a cam dus si cea mai ramas s-a amestecat cu praf si de aceea cand afara e umezeala multa , mazga (praf + vaselina) care a mai ramas prin camasa cablului , se uda si infraneaza cablul pana aproape de oprire . Cind e cald si se evapora apa ramane doar mazga , cablul lucreaza dar mai greu si ce e mai naspa ca acel praf actioneaza ca un smilgher si cu timpul stratul de galvan care e depus pe firele otel ale cablului si ale camasii se toceste si , acesta nemaiavand strat de protectie rugineste existand posibilitatea de a se rupe .

Saptamana care vine vreau sa desfac usa sa scot macaraua si sa o curat mai intai cu neofalina de mazga si apoi sa bag vaselina grafitata in camasa cablului deoarece e mult mai buna decat cea simpla si rezista mai bine la intemperii , si sper sa scap de problema .

Si la mine la mine butonul de blocare geamuri pentru copii era defect in sens ca nu mai statea apasat si astfel geamurile din spate nu puteau fi actionate decat de la sofer si chestia asta ma enerva cumplit nu pentru ca nu puteau pasagerii din spate sa deschida geamurile ci faptul in sine ca acel buton nu functiona cum trebuie .

M-am hotarat sa repar acel buton si cum nu mi-am dat seama cum se scoate acel bloc de butoane cu ajutorul virtual al lui Boresque care mi-a oferit explicatiile necesare am scos blocul de butoane si am reparat acel buton . Cauza care facea butonul sa nu functioneze a fost ca un ghidaj sa fie rupt . l-am lipit si totul e ok , acum butonul functioneaza ireprosabil pun si cateva poze pentru a va da mai bine seama despre ce a fost vorba .

In prima poza : ghidajul in cauza care trebuie lipit in gaura de la ghidajjul de pe buton (poza 2).
    poza 8 si 9 sarma care trebuie sa mearga pe ghidajul din poza 2 .
    La apasarea pe buton sarma culiseaza pe partea stanga a ghidajului , cand se ia mana de pe buton sarma culiseaza spre partea dreapta si se opreste la mijloc in "v"-ul din bucatica de ghidaj (care s-a rupt si l-am lipit) din mijlocul ghidajului mare , la a doua apasare de buton sarma culiseaza in partea dreapa a ghidajului mare si apoi coboara pe partea dreapta eliberand butonul .

In pozele 7,8,9, se pot vedea si clemele de la butoanele de deschidere a geamurilor si daca sunt murdare se pot curata cu alcool izopropilic sau cu spirt , nu e bine sa le smilgheruiti deoarece se duce stratul protector si oxideaza mai repede .
    operatia a durat aproximativ 1,1/2 h dar foarte migaloasa

4. bigman55

bigman55 2nd Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    Audi A6 C5 2002
    mariandex,
    nu-mi dau seama cum ai lipit "V" ul din bucatica de ghidaj.
    Chestia e ca la mine a disparut acea bucatica
    Crezi ca as putea-o confectiona eu?
    Ai si o poza cu V-ul lipit?
    poza 10 e cumva cu V-ul lipit? pentru ca nu mi-am dat seama din poza.
    Eu am facut altceva: am scos cele 2 arcuri de tot, iar akuma sta numai in pozitia jos butonul. adica cei din spate pot umbla la geamuri oricand.
    Chestia e cand o sa am copii, nu mai pot bloca geamurile din spate.
    asta pentru ca n-am vazut nici o poza cu V-ul lipit. sa-mi dau seama cum functioneaza.
    thx

5. johnny_gunit 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    A6,2.5tdi.2001
    mersi mult o sa vad ce pot face ;)

6. mariandex

Locație:
    București
    Masina:
    "V"-ul e lipit in mijlocul ghidajului mare ,tocmai trebuia sa plec la munte cand am reparat butonul si m-am grabit (venise sotia cu doua neamuri de la cumparaturi mai repede decat ma asteptam) sa-mi pun la loc modulul l-am montat si am uitat sa fac ultima poza (cea mai importanta) cum a fost lipit dar diseara cand ajung acasa (acum sunt la servici) am sa scot modulul si am sa-i fac o poza , de facut ce sa-ti zic ca piesa in cauza are dimensiiunile aproximativ de 1/2/1,5 mm si a fost destul de dificil de lipit fara sa umplu piesa cu superglue (la mine mai statea un pic agatata , nu era rupta de tot dar se misca cum se misca un dinte de lapte cand sta sa cada). Ideea e ca ,,,, cu bucatica aia montata se formeaza un fel de ghidaj ca o inimioara adica sarmulita aceea se plimba intr-un circuit inchis cu oprire in v-ul piesei micute cand e apasat . Nu stiu daca ai inteles dar o sa pun o poza .

7. mariandex

Locație:
    București
    Masina:
    Dupa cum am promis si poza :
    te-am pacalit si am pus mai multe :) :friends:

Ultima editare: 4 Sep 2009
  8. bigman55

bigman55 2nd Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    Audi A6 C5 2002
    Probleme geamuri electrice fatza

mariandex,
    thx mult pentru poze. Sunt de un real folos.
    deci sa inteleg ca "inimioara" sta in mijloc si nu e lipita de partea de sus?
    Asta n-am inteles eu.
    din pacate eu am aruncat "inimioara". am crezut ca e un obiect in plus.
    O sa incerc s-o confectionez dintr-un plastic.
    Apoi m-am gandit ca treuie sa fie lipita ca un dinte rupt din partea de sus.
    Dar vad ca ea trebuie pusa la mijloc?
    sal :search:

9. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    Am si eu astfel de probleme, as vrea sa le rezolv singur, dar nu-i dau de capat cu demontarea fetei portierei stanga fata. Am desfacut cele doua suruburi dar mai departe nu am gasit cum sa demontez si mi-a fost frica sa nu stric ceva. Un sfat, va rog frumos!!!

10. iacovita 2nd Gear Member

Locație:
    Gălănești
    Masina:
    AUDI Q5, 2.0, MHEV, DTPA, 2022
    mai sunt doua suruburi incorporate in maner. tb sa scoti plasticul de la maner, partea dinspre usa si mai gasesti 2 suruburi. Apoi ridici un pic in sus usor si fata iese foarte usor.

11. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    MULTUMESC ! Incerc in aceasta dupa-amiaza, daca imi prind urechile mai intreb.

12. mariandex

Locație:
    București
    Masina:
    Da trebuie pusa in mijloc , dupa cum ai vazut in pozele 6,7,8,9,10,11,12 modul de culisare al sarmei in ghidaj , in pozele 8,9 e aratat modul in care sta butonul apasat adica persoanele din spate pot sa actioneze geamurile . si aici e punctul lui slab , butonul stand mai tot timpul in aceasta pozitie , cele doua arcuri tind sa-l ridice dar sarma il retine in pozitie (poza 8,9) cu timpul si datorita socurilor (pentru ca e un buton cu automentinere mecanic) acel ghidaj in forma de inimioara cedeaza facand acest buton nefunctional . Acum ca l-am reconditionat (ma simt impacat ca functioneaza) il tin tot inchis ( am o fata ;) ) dar la nevoie il apas si cei din spate se pot bucura de comfortul geamurilor electrice :) .Sfatul meu daca nu mergeti de obicei cu cineva pe locurile din spate e bine sa nu mergeti cu el apasat ii mai prelungiti viata .

13. bigman55

bigman55 2nd Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    Audi A6 C5 2002

Dupa cum ti-am zis, eu am scos de tot cele doua arcuri si am scapat de griji, sta tot timpul apasat butonul.
    Cei din spate pot sa-si actioneze geamurile singuri. Momentan sunt multumit. Problema o sa fie cand o sa am copii. :)
    O sa incerc sa confectionez de la zero "inimioara". Dar deocamdata nu mai am rabdarea necesara.
    Multi n-au atata rabdare, cumpara toata consola. Dar cred ca costa o gramada de bani.
    :salute:
    Si multumim pentru poze. Or sa foloseasca la multi.

Ultima editare de un moderator: 2 Dec 2012
  14. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    A6 4B-C5, sedan model 2000, 2.5TDi AKN 110Kw(150hp), c.v. M6-DQS
    Salut!
    Tot modulul de comanda al geamurilor de pe usa soferului la A6 C5 (modelul din poze) costa 144,80 RON la reprezentanta; l-am schimbat eu.

15. bigman55

bigman55 2nd Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    Audi A6 C5 2002

Da, n-ar fi f scump. Exact A6 C5 am si eu
    Ma asteptam sa fie mult mai mult.
    Deja ma gandesc la varianta asta, mai ales ca am butoanele putin exfoliate si ma enerveaza chestia.
    :friends:

16. boxer79 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.5TDI 1999 Avant
    Salut! Ai reusit sa faci geamul sa mearga dupa operatiunile de curatare?Am acceasi problema si vreau sa stiu cum ai rezolvat-o.
    Merci!

17. Knucklehead 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi 200,2.0,1986
    Toata problema provine din sistemul electric, cablajul de pe masina, cel mai repede se duc papucii din conectori. Nu are nici pe naiba macaraua. Eu am la fel, dar merge ceas si e din 86. :) Trebuie putina murdarie pe maini, dar cui ii place.

Ultima editare de un moderator: 2 Dec 2012
  18. Exe 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
    Am zis-o si am sa o mai zic - daca nu se rezolva prin curatare sau prin partea electrica, silicon pe marginile(sina)pe care urca geamul - crede-ti-ma pe cuvant, la fel am facut si eu dupa ce mi-a zis cineva, dar inainte de asta demontasem toata masina. Succes;)

19. andrein

andrein Bronze Member

Locație:
    piatra
    Masina:
    Audi
    asa e .si la mine au rezolvat diferite probleme la geam prin gresare chiar si locasul unde intra geamul

20. nasu 1st Gear Member

Locație:
    Calarasi
    Masina:
    Audi A4
    Am avut si eu problema cu ambele geamuri fata.Ca si simptome:daca tineam apasat butonul de ridicare al geamurilor parca zgaria ceva si ba se ridica ba cobora.Am fost la un "meserias" si mi-a zis ca este macaraua clar si ca ma costa 100EURO macaraua si mana de lucru 100RON la el.Nu prea m-am indurat sa dau asa banii, tinand cont ca aveam 2 geamuri de facut, fara sa mai intreb si pe altcineva....si am intrebat.......un domnu inginer,un meserias in adevaratul sens al cuvantului.....mi-a dat toata masca usii jos...destul de greut adica in vre-o 2 ore....si iata verdictul:
    -----macaraua este dintr-un plastic mai dur pe care intra acel cablu dur litat, iar in capatul pe unde intra acest cablu litat in macara are un tubulet dintr-un plastic dur care era crapat si intra in macara si totodata "agata" geamul la ridicare.Domnu inginer mi-a confectionat acest tub dintr-un metal exact ca cel original....si acum merg vis ambele geamuri...costul lucrarii 200RON ambele geamuri cu tot cu cinste.....sa auzim de bine!!!

Ultima editare: 14 Dec 2009

Distribuie pagina asta