1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Geamuri electrice A6 C5 probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de Trochi_jr, 26 Aug 2008.

1. dragosvasiliu

dragosvasiliu 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    AUDI Q5, 2.0 TDI, CGLA, An 2012

am avut si eu aceeasi problema cu geamul dreapta fata si cu dreapta spate daca le coboram trebuia sa le si imping manual cand actionam butonul ca sa urce.

am auzit la cineva ca le a uns cu sprei de silicon de bord... in consecinta am riscat sa fac la fel si surpriza.. chiar a functionat,
    mai exact am dat jos fiecare geam adica l am coborat din buton apoi in locul unde urca in cheder acolo am dat cu sprey ul respectiv de cateva ori la fiecare geam.. am dat aproape un tub intreg pe 3 geamuri, ala de la sofer nu l am dat pt ca am zis ca daca un functioneaza ideea sa raman macar cu un geam bun :p , insa functioneza toate si am chiar mai bine de jumate de an cred de cand le am uns...

deci daca aveti curaj eu am riscat si a mers.. nu stiu daca poate sa se intample ceva nasol sau nu in cazul in care dati cu sprey ul respectiv in afara de chedere.. pe raspunderea fiecaruia.

sper ca am fost de ajutor cat de cat.

2. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White
    si eu am dezmembrat azi usa... la mine tamburul pe care se infasoara sufa s-a cam uzat iar sufele se agata. asa ca nu merge cu silicon!
    oricum, aici este un tutorial super cu demontarea usii si inlocuirea macaralei.
    urmeaza sa imi comand una metalica fabricata de pimax.

3. anemo

anemo 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    audi a6 an 1998 motor 1.8T 150cp
    salut . am si eu aceeasi problema` geamurile din fata sunt aproape moarte .. mai exista si alt fel de sprey-uri in afara de cel cu silicon si cel de chedere?cu care se poate rezolva problema?

4. nookie 1st Gear Member

Locație:
    Cluj - Bistrita
    Masina:
    A6 2.5TDI AYM
    salut baieti, si eu am avut aceeiasi problema, dar s-a rezolvat foarte usor si ieftin, la un baiat din cluj

Una din clemele care tin cablul, mi s-a rupt, si nu mai urca geamul de la sofer doar cu ajutor.

Rezolvare: se schimba clemele intre ele (de obicei se rupe cea care ridica geamul), iar la cea rupta se infileteaza un surub care tine loc de urechea rupta. Astfel, clema care nu e rupta o sa ridice geamul, iar cea reparata o sa coboare geamul, si nu o sa fie asa solicitata.

Dupa aceea, se curata tot sistemul de cabluri, se ung canturile de ghidare cu vaselina, si se monteaza la loc.

Totul m-a costat 50 ron, in cj. Daca aveti nevoie de detalii, contactati-ma, si va pun in legatura cu meseriasul

5. boxer79 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.5TDI 1999 Avant
    Cum scria un coleg mai sus....incercati sa dati cu WD40 pe cheder (in interior pe unde aluneca geamul),pe o surubelnita dreapta subtire infasurati o carpa mica si curatati chederul.O sa vedeti cata mizerie este acolo.Dupa ce ati curatat,dati din nou cu wd40 sau silicon de bord si ridicati si coborati geamul de cateva ori.Asta-i tot.:) Incercati intai asa,daca nu merge de abia atunci desfaceti usa si vedeti ce probleme au clemele.

6. bogdann

bogdann 1st Gear Member

Locație:
    medias
    Masina:
    a8 2012 3.0 tdi quattro
    si eu am aceeasi problema la un audi a 6, 2.5 tdi 150cp. geamurile din spate le-am rezolvat si se deschid si din spate acum. am desfacut butoanele de la sofer pt deschis geamurile si am anulat acel buton pt blocarea geamurilor din spate. acum am probleme cu geamul soferului, daca il deschid nu se mai inchide decat pana la jumate. ce pot sa fac?? cine ma ajuta?

7. stomaher

stomaher 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant, 1.9TDI Quattro AFN 81kw, 1997
    am 4 geamuri electrice pe audi. Comanda lunga de confort (click si urca singur geamu) functioneaza perfect pe fata (si ptr ridicat si ptr coborat geamurile). Pe spate insa merge comanda pentru coborat, coboara. Dar cand dau sa inchid geamurile cu comanda click scurt sa urce singur pe spate nu urca niciunu. E stricat sau asa e modelu) ? multumesc anticipat.

8. oltik 2nd Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6-1.9.2002
    Simplu ca buna ziua cheia in contact in pozitia doi.Urci geamurile pana sus de pe spate si tii butonul de ridicare al geamurilor ridicat circa 5-10 secunde si se rezolva.

9. 28-CIU

28-CIU 3rd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    A3,1.9, TDI, 131 Cp, 2001
    Fratilor ajutati un biet om necajit de problema geamurilor electrice.......
    am trei motorase functionale......dar au o problema....de coborat coboara....normal dar la urcat ia 1 cm si se opresc, apas iar pe boton si la fel....
    pana intr-un timp mergea corect geamul de la sofer, dar brusc fara motiv, nu mai merge deloc.....motorasu probat pe alta usa merge acolo doar un clik se aude......este un simptom al calc de comfort? .....un test cu vag com m-ar ajuta??
    La A3 unde este situat????

10. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    La A4 si A6 problema este data de niste cleme de plastic care tin geamul pe macara.
    Se pot comanda la Porsche si scapi.
    Nu sunt insa sigur daca si la A3 este acelasi sistem.

11. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Folosesc topicul asta ca sa nu mai deschid altul...
    Vreau o parere, sau o rezolvare de la voi...
    Am observat ca am pe geamurile din fata, mai ales cel din stanga, zgaraieturi de la inchis deschis. Pe dinafara. O fi prins mizerii, o fi atingand ceva la interior ? Totusi nu vred sa atinga ceva pentru nici zgaraieturile nu par a fi de la ceva de din interior.
    Ma gandesc sa dau fetele de la usi jos si sa curat cauciucul ala care nu lasa apa sa intre pe langa geam, dar nu as vrea sa umblu acolo, pentru pot avea apoi zumzete, greieri, etc.
    Credeti ca daca o sa dau geamul jos la maxim, e destul spatiu sa curat cauciucul ala doar din pozitia aia ?
    Voi aveti o alta solutie ?

E o problema care m-a oripilat tot timpul cand vedeam la alte masini si acum,...am dat si eu de una.

Multumesc mult.

12. titicheveresan 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A6 2,5 TDi 2001
    Pentru repararea geamului cind nu urca normal, aveti nevoie de acest chit de reparatie.Eu l-am luat de la o reprezentanta vw din Timisoara, si nu a costat mult... undeva la 20 ron.
    L-am schimbat si merge,

13. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    La prima vedere functioneaza normal, doar ca are niste dungi zgaraiate pe el si mi-e frica sa nu se inmulteasca in timp. Si pe mine, la prima vedere, viteza de urcare si de coborare m-a dat pe spate. Au cea mai mica viteza din toate masinile pe care le-am avut.
    Chitul e foarte interesant desi asa cum il vad ma uit la el ca muta la inghetata, dar cred ca are si instructiuni de folosire.
    Concret, in ce situatii, la ce probleme se foloseste ? Bag mana in foc ca la mine nu e o problema de "macara" ci ca are mizerii, nisip,... orice, la garnitura aia. Daca ar atinge in mecanism sau in altceva, s-ar auzi, cred. Zgaraieturile sunt neregulate ca suprafata.
    Mai frate si ce urate imi sunt geamurile in felul asta. Eram tare bucuros ca nu am avut ghinionul asta, cand vedeam la alte masini. Sunt dispus sa le inlocuiesc in final. Ma omoara. Acum bine ca nu sunt pe interior, ca am de gand s-o foliez.
    Daca esti dispus sa-mi dai niste detalii, cand esti dispus, macar pe PM, ti-as fi recunoscator. Chiar sunt curios ce face chitul asta...

14. AndyG

AndyG 5th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI
  15. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Andy, am citit acolo cateva posturi, ca nu prea am timp,...dar la mine, in puii lui, urca bine, corect. Asta e. O sa incerc sa curat intai ce gasesc si ce pot pe acolo si...o sa vad pe viitor daca or sa mai apara si altele noi.
    O sa le numar pe astea care sunt.... :)
    Nu sunt multe si nici nu se vad asa strident. Eu acum le-am vazut, dar se simt la unghie, intelegi ? Ca sunt mai vechi, ca se fac acum,...ramane de vazut.

(citesc zilele astea ce e pe forumul VW)

16. titicheveresan 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A6 2,5 TDi 2001
    Salut
    Simptomele care m-au facut pe mine sa inlocuiesc chitul, au fost: viteza f. mica de urcare, si pana la urma, nu urca decit ajutat cu mana.
    Chitul este format din 2 "saniute", - cea verde si cea alba, pe care trebuie sa le inlocuiesti.
    Aceste "saniute", din fabrica sunt de plastic, si se uzeaza, iar cele din chitul de reparatie sunt tot din plastic, dar pe suport metalic.
    Sunt de fapt suportii in care sta geamul in contact cu sina pe care culiseaza. In ele intra boltul de la cablul de la macara.
    nu e greu.... iti vei da seama l afata locului.
    la mine a fost treaba de 30 minute la o usa.
    bafta

17. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Geamurile trebuie sa urce si sa coboare TOATE cu aceeasi viteza, nu ?
    Ei, pai daca-i asa, trebuie sa-mi iau si eu chitul ca cele de pe fata merg vizibil mai incet,...mai ales cel de pe stanga.

18. danutzbxl

danutzbxl 1st Gear Member

Locație:
    Bruxelles Belgia
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI V6 1998
    salut

Si eu am o problema cu geamurile....deci geamu din spate dreapta se ridica ji coboara...ca sa il inchid trebuie sal ajut cu mana....ji e f greu....ji inca cva....pe autobanda....cam de la 130-140 incepe sa scoata un fel de shuierat foarte puternic....ji la geamu din stanga ji dreapta spate....amandoua...oare din c cauza?ca geamurile is inchise:((ji saptamana viitoare plec in tara si asa e foarte stresant.....merci

19. danutzbxl

danutzbxl 1st Gear Member

Locație:
    Bruxelles Belgia
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI V6 1998
    salut

Mda vad ca oricum nu raspunde nimeni:D....totusi am rezolvat cu geamu din spate dreapta...am facut cum am citit pe aici....am dat cu spray pt bord ji merge....fff bine:)toate....numai ca nah a mai ramas cu zgomotu la viteza...se aude de parca ash avea geamu deschis....si is inchise bn....

20. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    Poate ca nu-ti raspunde nimeni pt.ca nu prea se intelege nimic din limbajul asta de mirch pe care il folosesti.
    Ia incearca si in romaneste, sa vezi..

Distribuie pagina asta