1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Geamuri electrice A6 C5 probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de Trochi_jr, 26 Aug 2008.

1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Eu am facut in felul urmator cu toate ca e o solutie provizorie, cureti chederul dupa rama usii foarte bine, eu l-am curatat cu servetele umede infasurate pe o surubelnita, o sa iasa destula miZerie, dupa care day cu spray silicon din acela pentru bord in interiorul chederului pe care urca geamul. Cum am zis este o solutie de moment nu una definitiva, cel mai bine ar fi inlocuirea chederului. La fel am crezut si eu prima oara ca am probleme cu macaraua\cleme\motoras, dar se pare ca acel cheder e responsabil cu urcarea geamului pana la jumatate dupa care coboara.

2. ALEKS 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    -
    Am o problema si nu stiu unde si ce sa verific:

Geamul din stanga spate nu urca nici nu coboara la actionarea butonului din fata si nici la cel de pe usa din spate. Defectul s-a produs subit. Nu folosesc aproape deloc geamurile electrice din spate.

Nu se aude motorul incercand sa urce sau sa coboare la actionarea pe buton.
    Aveti idee cam ce problema ar putea fi ?

Multumesc,

3. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi ALLROAD 2,5TDI,an 2002
    Buna!

Da,treaba-i foarte simpla,deschide portiera,si vezi ca la balamale ai un cauciuc gros il dai deoparte si ai sa gasesti ceva fire rupte le refaci si va fi bine.Daca nu intelegi spune si detailez.Acest lucru se intampla la toate firmele de masini nu doar la Audi.

Ultima editare: 1 Mar 2014
  4. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    A6 4B-C5, sedan model 2000, 2.5TDi AKN 110Kw(150hp), c.v. M6-DQS
    Salut!
    Demonteaza motosarul de la geamul cu probleme si cumpleaza-l la mufa motorasului de pe partea opusa (dar fara sa-l cuplezi la macara pentru ca sunt in oglinda si nu se va potrivi).
    Daca nu lucreaza nici pe partea fara probleme, ti s-a dus o componenta din electronica motorasului (acea piesa neagra prinsa cu 7 clipsuri de plastic ce include mufa). Este piesa care analizeaza forta ce i se opune la capatul cursei.
    Mai exact, fara sa i se opuna vreo forta, piesa respectiva detecteaza gresit ca si cum ar fi ajuns geamul sus si trebuie sa-l opreasca.
    E o componenta care nu se gaseste separat.
    Daca asta e, atunci trebuie sa cumperi motorasul cu totul.

Mai pot fi si pinii motorasului/mufei oxidati.
    Daca vezi rugina pe ei, incearca mai intai sa cureti zona, poate scapi mai usor.

Ultima editare: 4 Mar 2014
  5. f l o r i n

f l o r i n Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Passat,2.0TDI, 2010
    se aude un click in interiorul lui, cand ii dai comanda ?

daca DA, verifica cablajele, iti lipseste o alimentare - verifica firele dintre caroserie si usa, conectorii, etc.

6. ALEKS 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    -
    Nu se aude click-ul ca si cum motorul ar vrea sa urce.
    Multumesc celor de mai sus pentru informatii. Cand se incalzeste am sa incerc sa fac ce mi-ati sugerat.

7. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi ALLROAD 2,5TDI,an 2002
    Buna!

Sefu ti-am spus clar de cateva zile ce trebuie sa faci. Ce mai astepti ? Motorasele NU se strica, clar.

Ultima editare de un moderator: 6 Mar 2014
  8. ALEKS 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    -
    Am prins ideea. Am sa ma uit in mansonul de cauciuc dupa posibilele fire rupte.
    Sa prind doar un weekend insorit fiindca in timpul saptamanii plec dimineata si mai ajung noaptea acasa...

Merci,

9. ioni 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A6 2002, 2.5 TDI , QUATTRO
    Salutare din nou ! Astazi am facut pe mesterul si am incercat sa montez cele 2 macarale achizitionate(dreapta fata si stanga spate)...le-am montat corect dupa multe incercari si surpriza ! Merg,da' nu prea ! Am uns cablurile macaralei,am curatat cam tot ce era de curatat.Cel de pe spate , la urcare , rama geamului dinspre roata din spate,se lasa usor in jos si il face sa urce putin stramb,apoi la jumatate isi revine si urca putin mai greu,adica ACELEASI SIMPTOME pe care le aveam si inainte sa cumpar macaraua.Am testat si alt motoras bun si ambele se incalzesc rau,sunt suprasolicitate..cel de pe dreapta fata,de langa sofer...urca drept dar parca nu e rama dreapta,sau chederul are ceva.Ghidaje sunt ok la ambele geamuri,am curatat chederul cu putina apa si cu carpa infasurata pe o surubelnita(batraneste),nu am dat cu spray silicon pentru ca am uitat sa cumpar,o sa cumpar azi si incerc si asa,desi nu cred......sa fie oare de la ramele pe care le-am luat impreuna cu macaralele ? sa fie stramba sau chestii de genul ?
    Geamul dreapta fata , cand ajunge pe la jumatate,daca imping cu un deget in el din interior si il si ajut putin sa urce,e totul perfect...
    Daca il deschid o data la 2 ore,la fel...merge...numai cand il dau sus-jos , sus-jos imi face probleme :( ce sfat imi dati ? multumesc :confused:

10. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Rama geamului are in partea de jos la surubele de prindere niste ghidaje de aluminiu conice, mai alungite. Cred ca de acolo e problema ta. Nu sunt centrate foarte bine si atunci geamul circula greu pe sine, de aici si suprasolicitarea (incalzirea) motoraselor. Asta e parerea mea.

11. ioni 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A6 2002, 2.5 TDI , QUATTRO
    Intr o ora o sa incerc si sfatul tau si las mesaj. Mersi mult

12. GLS

GLS 5th Gear Member

Locație:
    Oxford & London
    Masina:
    Audi A4 B6 Cabrio 1.8T 2003 Ex Audi A6 2.5 TDI 2003
    Geamul de la pasager coboara normal insa cand urca uneori se inclina intr-o parte si se blocheaza, urca tot mai fortat si motorasul sesizeaza un obstacol si-l trage inapoi in jos. Trebuie sa-l ajut cu mana sa urce drept. Se poate sa fie vreo clema rupta? Ca nu l-as desface pe degeaba..

13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu, deoarece nu are cleme. Are doi suporti de plastic in partea inferioara unde se introduc 2 holsurube si se strange geamul la montaj, iar in continuare el culiseaza doar pe acele sine stanga-dreapta. Eventual poate fii destrans putin unul din acele holsurube, dar nu vei vedea asta decat daca desfaci fata de usa. Nu ezita sa o dai jos si sa vezi ce e acolo, e foarte simplu, desfaci cele 2 surube din lateral-sus si tragi fata de usa in sus de maner.

14. zolik

zolik Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    Daca nu ai rezolvat problema,la mine la fel facea,si era rupta una dintre acele plastice ce tin geamul,si care culiseaza pe sina aceea in sus-jos..am inlocuit acel suport,si gata urca coboara normal

Ultima editare: 21 Iun 2014
  15. BaiatBun

BaiatBun 2nd Gear Member

Locație:
    Campia Turzii
    Masina:
    A6 1,8t 1998
    Salut,
    Eu am o dilema cu geamurile spate la A6 C5: si anume ca nu functioneaza jos -sus de la butoanele usilor spate doar de la butoanele usii soferului. Am incercat si cu butonul de blocare al gramurilor spate cuplat, decuplat si tot nu merg din spate. Am vazut ca pe usile spate exista un locas pentru cheie care are desenat langa el o fetita, tot pentru ceva protectie copii cred. Am incercat si cu ala pe on, off, tot nu merge. Ce poate fi ca m-as mira sa mi se fi stricat amandoua butoanele de actionare geamuri spate deodata. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 14 Sep 2014
  16. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Nu ti s-au stricat amandoua butoane deodata, ti s-a stricat doar cel de pe usa soferului care blocheaza\deblocheaza geamurile spate. :)
    Incearca sa pui pe cineva sa tina apasat pe el (sau il blochezi tu cu o scobitoare, apasat la maxim) si in timpul ala actioneaza butonul de la geamul spate, o sa ai o surpriza.

17. Bogdan.IS

Bogdan.IS Audi Expert

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    Un tutorial cum sa repari aceasta problema . Eu pana acuma n-am avut curajul sa ma apuc , si eu am aceeasi problema :)

http://www.audiworld.com/tech/elec.html

Cobori la aria Audi A6 si dai click pe:
    Rear Window Lockout Switch Repair (C5)
    Article By: flannag - 2010

18. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Decat sa te complici cu reparatii mai bine il schimbi cu unul din dezmembrari sau nou (235 ron).

19. BaiatBun

BaiatBun 2nd Gear Member

Locație:
    Campia Turzii
    Masina:
    A6 1,8t 1998
    audi66 ai avut dreptate cu butonul apasat functioneaza si pe spate.

Bogdan.Is mersi de tutorial, o sa ma apuc sa il desfac, daca il stric iau altul.

L.E.:

Am urmat tutorialul din linkul oferit de Bogdan.IS si am anulat cele doua arcuri din buton,acum functioneaza si de la usile spate.
    Pentru cine vrea sa se mai apuce si nu stie cum se scoate panoul de butoane din usa dedesubt in partea din fata exista o gaura mica cat sa intre o surubelnita, se baga pe acol o surubelnita si se impinge in sus pana iase panoul de butoane afara.
    Bafta.

Ultima editare de un moderator: 16 Sep 2014
  20. Bogdan.IS

Bogdan.IS Audi Expert

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    Salutare , a mai schimbat cineva macaraua la geamurile de pe fata ? La mine cea de la sofer a fost schimbata si pe la sfarsitul anului trecut si-a dat duhul ... Azi cand am fost la o spalatorie auto , am coborat geamul sa vorbesc ceva cu patronul si geamul a coborat pana la un punct , dupa care s-a blocat , nu mai urca si nici nu cobora din buton ... Am tras geamul cu mana , ca sa pot spala masina .
    Ce producator la macara recomandati , care sa tina macar mai mult de 2 ani ?
    Nu mai tin minte ce producator era macaraua care o cumparasem , dar am pastrat cutia de la ea .

Distribuie pagina asta