1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor la Audi A6 C5 (termostat - electroventilatoare -antigel)

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de awer21, 28 Noi 2009.

1. alexutzu79

alexutzu79 2nd Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A7 c7 3.0tdi cod motor:claa
    nu e ok deloc.incearca sa ii faci o diagnoza sa vezi daca e valoarea reala dar nu are logica sa fie la 100 de grade uleiul si apa la 70

2. audibgd

audibgd 2nd Gear Member

Locație:
    bicaz chei
    Masina:
    a6 2.5 tdi quattro 180cv AKE 2003
    Pai inainte de a schimba termostatu statea apa la 70, acum imi sta la 90 grade tot timpu si uleiul cam la 100grade C.
    Ventilatoru principal nu se mai invarte asa tare ca inainte de a schimba termostatul. Cand am schimbat termostatul l-am dat jos si poate s-a stricat vascocupla (parca asa ii zice) si poate nu isi mai face racirea uleiu cum trebuie.
    O sa fac o diagnoza astazi si o sa iti zic. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 11 Ian 2013
  3. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    audibgd Fa un output test pe Instruments si vezi in ce pozitie ramane acul cu pricina, trebuie sa ramana chiar pe mijloc, se poate ca din aceasta cauza sa nu iti indice corect. Acum pe timp de iarna temperatura uleiului cu greu atinge 100 grade, doar dupa un drum cu multa "forja".

Ultima editare de un moderator: 11 Ian 2013
  4. audibgd

audibgd 2nd Gear Member

Locație:
    bicaz chei
    Masina:
    Uleiul mi-l indica bine. In seara asta am fost cu masina in "forja" si uleiul a urcat pana pe la 105 grade si cand am intrat la un peco se auzea ventilatorul principal foarte tare, dupa care am mers cu masina pana acasa mai incet si temperatura la ulei a scazut pe la 95 si ventilatoru nu se mai auzea. E ceva normal ? La voi la cat sta temperatura la ulei ? In seara asta erau 5 grade afara, eu sunt in Spania. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 12 Ian 2013
  5. alexutzu79

Locație:
    Oradea
    Masina:
    la mine e undeva la 80 max chiar si vara nu stiu mie unu nu mi se pare ok sa urce asa sus cum e la tine.dar posibil sa ai eroare la indicatorul de la ulei la 105 grade deja ar trebui sa iti apara semnal sonor si vizual de avertizare la ulei in bord

6. audibgd

audibgd 2nd Gear Member

Locație:
    bicaz chei
    Masina:
    Eu am avut inainte tot A6 C5 1.8 turbo din 2001 si asta vara cand eram in Romania si erau 38 grade afara mi-o ajuns temperatura la ulei la 130 grade si nu sa aprins nimic in bord. Am intrebat un mecanic si mi-o zis ca e normal.
    La 2.5 tdi unde se afla senzorul de la temperatura ulei ca poate e decalibrat si sa il schimb, nu cred ca e scump. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 12 Ian 2013
  7. alexutzu79

Locație:
    Oradea
    Masina:
    chiar nu stiu atunci ce sa zic poate te mai indruma cineva dupa forum sau daca te documentezi cumva de pe net.

8. florinuss 1st Gear Member

Locație:
    moldova noua
    Masina:
    audi a6 fab 2000 akn 2500 150 hp
    Salutare,
    Masina mea audi A6 C5 an 2000 motor cod AKN cu 150 cp
    Problema : in 200 de km pierdeam in jur de 2 -3 litri antigel si nu aveam caldura gram
    Solutie: prima data am citit forumul asta de la cap la coada si a dat spaima in mine ca e duse garniturile de chiuloasa. Inainte de asta am verificat furtune, caloriferul, plasticu ala din spate, am schimbat toata distributia inclusiv pompa de apa si termostatul (legat de distributie am masina de un an si am luat-o de la un samsar nu stiu ce a pus si care a fost starea de sanatate, si am zis ca sa fie nou ), am schimbat termopstatul si totusi problema a persistat.
    Ma gandeam ca o sa ma duc la Arad la tucudean, insa am comandat un nenorocit de buson la vasul de expansiune, in valoare foarte mare de exact 22 de lei si din acel moment s-a remediat problema, am parcurs 250 de km fara sa pierd 10 grame de anitgel,
    Toti care aveti problema asta, nu il neglijati, in rest sanatate.

Ultima editare de un moderator: 2 Feb 2013
  9. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    audi a4 '96 <-> audi a6 '98 + audi a3 '03
    @forinuss, ii bine de stiut ca un buson poate crea atatea probleme

Legat de temperatura uleiului, este foarte normal pana chiar la 130 de grade. La audi a4 din semnatura, uleiul sta la 120 de grade dar nu are radiator de ulei. Doar baia de ulei actioneaza ca un radiator de ulei.
    Am avut un audi 100 diesel, care avea radiator de ulei racit cu aer. Statea in jur de 100 grade.
    La a6 din semnatura, are radiator de ulei, mai precis, schimbator de caldura ulei/antigel care este mai eficient ca un radiator pe aer, si temperatura uleiului sta pe 80-90 de grade, deoarece antigelul are un maxim de 90 de grade. Este si normal ca la "forja" sa creasca temperatura si peste 100 de grade.

10. GABRYELLOS 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi a6 1.8t, 1998
    salutare. are cineva idee unde este termostatul la Audi a6 1998, 1.8t? multumesc frumos.

11. tzapu_a6_nr1 1st Gear Member

Locație:
    targoviste dambovita
    Masina:
    audi A6 1.9 tdi 2001
    din cate stiu eu termostatul se afla in partea dreapta a motorului cum te uiti la el din el iese frtunul gros care duce jos in radiator se desface cu o tubulara de 10

12. GABRYELLOS 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi a6 1.8t, 1998
    M-am uitat si maine o sa il desfac desi pare mai mic furtunul decat termostatul. multumesc

Ultima editare de un moderator: 10 Feb 2013
  13. kotzo 1st Gear Member

Locație:
    Iasi Ro, Alesund No
    Masina:
    a6, 1.9 tdi, 110 hk, 1999
    Salut,
    Recent am achizitionat un A6 1,9 TDI, din 1999 de 110 cai...nu stiu ce cod este pt acest motor. Problema este urmatoarea..acul la temperatura apei....urca pana la 90 grade dupa care coboara brusc la 60. Din ce am citit pe form este suspect termostatul, cu toate ca baga caldura in masina, asa ca am cumparat unul. Ideea este ca nu prea imi dau seama pe unde se afla acest termostat...sper sa nu trebuiasca sa dau partea din fata a masinii jos ca sa ajung sa il schimb..Ma poate ajuta cineva cu vreo imagine a motorului cu zona in care este situat termostatul?
    Multumesc anticipat.

14. Makaveliftw

Makaveliftw 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 2.0 TDI CGLC 2015 / Audi A6 1.9 TDI AWX 2003
    E imposibil ca temperatura motorului sa scada brusc de la 90 la 60. Mai mult ca sigur nu este termostatul. Daca era termostatul, nu ti se incalzea motorul pana la 90 de grade. Este ori senzorul de temperatura ori ceasurile au luato razna. Asa pateam si eu la vechile ceasuri si s-a dovedit ca ele au fost problema.

15. GABRYELLOS 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi a6 1.8t, 1998
    kotzo deci este foarte posibil sa iti faca asa masina. Mie mi-a facut la fel pana acum o ora cand am schimbat termostatul si merge perfect dar e si al naibii de greu de schimbat. Imi ajungea uneori, dar nu tot timpul la 90 si cadea brusc si e fost de la termostat. Ideea este ca trebuie sa cauti in mai multe locuri ca sa fii sigur. Daca este totusi termostatul la mine 1.8t/99´ este in partea de jos langa baia de ulei, dreapta cum te uiti la masina si are un furtun de apa care merge pana acolo. Succese. Am si poze daca ai nevoie.

Ultima editare de un moderator: 4 Mar 2013
  16. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    kotzo, daca tot l-ai cumparat atunci schimba-l, e foarte posibil ca acesta sa-ti cauzeze fluctuatia de temperatura care o vezi pe ceas.Ai motor AFN cred, iar mai jos explica cineva cum trebuie procedat. Dupa replay vad ca explicatiile au fost in regula. Bafta.

17. Guest 34200 Guest

termostat Audi a6 2.4

Imi puteti spune va rog unde se afla termostatul la un Audi a6 2.4 din 2000 si daca e usor sa-l schimb singur?

18. xmasro 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    a6, 1.9TDI, 2001
    He..he..ce inseamna sa ai Audi si s-o repari prin curte..eu unul procedez asa din neincrederea fata de service si de nestiinta celor de pe acolo..la reprezentanta exagerat de scump la service oarecare schimba piese aiurea sau strica altceva dupa care dau din umeri..ma rog..totusi trebuie sa ajung, dar inainte va rog o parere..

Problema 1: am schimbat electroventilatorul ( ala mic din stanga din cauza caruia vara cand stateam pe loc la semafor nu-mi mai mergea clima) toate bune ..doar ca acum merge in continu cu o turatie ridicata si dupa oprirea motorului mai merge din inertie cateva secunde cu un zgomot cam ciudat..e normal?

Problema 2: ma chinui cu ea de cand am masina..pierd lichid...am citit tot topicul dar nu m-am lamurit care sa fie cauza...a avut cineva asemanator pe la inceput dar n-a mia postat si rezolvarea..banuiesc ca este vorba de acea teava care intra in blocul motor, mai ales ca s-a uitat cineva si a zis ca pe acolo ar fi observat singura scurgere...uleiul e curat, furtunele nu se intaresc in schimb aud in habitaclu o bolboroseala prin bord cand turez mai tare..poate fi din cauza ca ia aer pe circuit?

Problema 3: un scartait care dispare daca imping putin in intinzator...cureaua de accesorii sau altceva?

Multumesc pentru eventualelel sfaturi inainte de a ma avanta la un service.

19. Guest 34200 Guest

termostat cu deschidere la 87 sau la 92 grade?

Imi puteti spune ce model de termostat sa iau pt un Audi a6 2.4 c
    u deschidere la 87 sau la 92 grade?

20. cristi_sg2 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6,1.8T,1999
    AJUTATI-MA,
    de 3-4 zile a inceput sa faca figuri, apa trecea de 90 cand dadeam drumul la clima revenea la 90, acum trece de 90 ajunge la 120 si caldura nu mai baga. Care ar putea fi cauza ?. Ce am inteles este ca fi termostatul, dar de ce nu mai baga caldura, posibil tot din cauza lui ?

Ultima editare de un moderator: 12 Mar 2013

Distribuie pagina asta