1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor la Audi A6 C5 (termostat - electroventilatoare -antigel)

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de awer21, 28 Noi 2009.

1. denybest 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A6, C5 , 1.8T 150 cp 2001
    multumesc!
    ma gandesc sa nu fie vre-o siguranta , dar nu stiu unde ar putea fi sigurantele pentru electroventilator si nici controllerul , ma poate ajuta cineva sa-mi spuna unde se afla acestea la a6 1.8t din 2001

2. Chriss_Deejay

Chriss_Deejay Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi Q5, FY, 55-TFSIe, DLGA
    Sper sa nu se considere reclama.
    Un tutorial pentru fan controler : http://www.audiworld.com/tech/eng65.shtml

Cam asa arata fuse box-ul si fan controlerul (sper sa nu gresesc), see attachments.

Bafta !

3. xmasro 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    a6, 1.9TDI, 2001
    cine imi da solutia este cel mai tare.. service-uri-le au dat chix..ba unele chiar nu se baga..au zis ca au mai avut problema si nu-i dau de cap

pierd lichid la drum lung.

primul service - a zis ca mi-a facut nu stiu ce test si nu pierd presiune si ca nu e garnitura
    service-ul 2 - mi-a schimbat 2 busoane de la rezervorul de lichid
    service-ul 3 - schimbat distributia - verificat de scurgeri au zis ca nu vad nimic
    service-ul 4 - au avut o masina in aceiasi situatie care spun ei ca nu au reusit sa o rezolve desi au scimbat pana si vasul de antigel in concluzie nu s-au mai bagat si la a mea.

Ce am constatat eu

-am facut o iarna fara a completa antigel dar doar drumuri prin oras si scurte
    -completat apa la greu mai ales la drum pe autostrada
    -apa in masina in dreapta (dar am gasit o solutie romaneasca am ridicat mocheta si am facut o mica gaura intr-un capc de plastic de atunci la greu apa sub masina dar probabil e de la aer..)
    -bolboroseala in grile nu tot timpul

la un drum lung am observat doua pete de apa: una acolo unde am dat gaura si una cam in dreptul parbrizului spre dreapta

4. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Varianta 5 : "baga-te" sub bord si da jos radiatorul de caldura. Fa-i un test de etanseitate si vezi ce constati ? ;)

5. xmasro 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    a6, 1.9TDI, 2001
    nucugheri trebuie demontat bordul pentru asta ? este pe aici vreun tutorial ceva ?

Ultima editare de un moderator: 26 Sep 2014
  6. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Plansa de bord nu trebuie demontata, dar nu stiu exact cat din celelalte componente de sub aceasta trebuie desfacute pentru a ajunge la radiator. Iti atasez o imagine de ansamblu sa iti faci o parere.

7. xmasro 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    a6, 1.9TDI, 2001
    Poate face cineva asta in zona Militari sau Crangasi?

8. xmasro 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    a6, 1.9TDI, 2001
    Problema rezolvata(sper!) Era vorba de o flansa aflata in spatele motorului pe centru. Pe acolo aveam pierderi. Cod piesa: PA66gf30 038121144a

9. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Bine ca ai rezolvat, dar de la acea flansa nu putei avea apa/umezeala in masina;)

10. xmasro 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    a6, 1.9TDI, 2001
    pai nu..acea flansa am schimbat-o pentru peirderea de antigel...apa in masina banuiesc ca e infundat acel locas pt condensul de la aerul conditionat

11. kataliNNNN

kataliNNNN 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 1.8 T 2000 AWT
    Am şi eu o problemă. De când mi-am cumpărat maşina (Audi A6 1.8 T 2001) apa îmi pleacă de la 70 de grade şi ajunge la 100 de grade. Am schimbat multe piese (pompă apă, distribuţie, ambreiaj, un termostat pe undeva prin fata motorului si inca unu prin spate),buşoane rezervor antigel, şi degeaba. De ceva vreme văd că îmi indică în bord că fierbe apa, când mă uit in vas rămân fără apă/antigel. Azi pe autostradă la 120 km/h rămâne constantă apa la 100 grade, dacă urc la 140 km/h deja se duce spre 120 grade, am inteles că mai este un senzor ce trebuie inlocuit...voi ce părere aveţi ? M-ai mi-a spus cineva că este de la garnitura de chiuloasa, trebuie inlocuita.

Ultima editare: 23 Oct 2014
  12. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Pierzi antigel pe undeva, garnitura de chiuloasa, chiuloasa, totodata verifica si traseul pana la radiator.
    Îți scoate cumva fum alb in sarcina ?

13. Bogdan.IS

Bogdan.IS Audi Expert

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    Chiulasa ai dat-o jos de pe motor ? Daca o vei da jos , sa-i faci si planeitatea , ca daca schimbi garnitura de chiulasa si chiulasa e stramba , iar vei pierde antigel . Eu spre exemplu la mine , am schimbat chiulasa , si cand am pus-o pe motor cu garnitura noua , am facut plinul cu antigel , si a inceput sa curga consistent antigelul ... Chiulasa a fost stramba , am dus-o s-o planez , si cand am pus-o pe masina n-am mai avut nici o problema .

14. kataliNNNN

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 1.8 T 2000 AWT
    Nu scoate niciun pic de fum, am constatat când o turez pe loc scoate puţină apă sau nu ştiu ce este. Antigel sigur pierd pe undeva pentru că intr-o noapte maşina oprită a scăzut sub minim şi ţinând cont că tocmai în dimineaţa trecută abia o scosesem din service + antigel pur, pregătită de iarnă, acum am apă în vas...
    O să ţin cont şi de asta bogdan, deja vreau să strâng bani să o duc iar la service, am băgat ogrămadă bani în ea, şi vreau să termin odată, plus că am şi altele pe cap...cred că singurul lucrul este să schimb garnitura de chiuloasă, dacă fac lucrul ăsta schimb şi cuzineţi, segmenţi că acolo nu am umblat de când am cumpărato.

Garnitura se mai poate arde şi dacă termostatul este blocat nu? Sau doar datorita vechimii?

Ultima editare: 24 Oct 2014
  15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Da, se poate arde garnitura si din cauza termostatului. Asta doar dacă ai mers mult cu ea cu temperatura apei peste 90 grade.

16. alien_h2001

alien_h2001 Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A6,2010, 2.7 TDI,CANA,190CP
    Ai grija ca s-au anuntat cateva zile cu temperaturi de sub 0 grade.

17. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    CA sa ai garnitura de chiulasa arsa trebuie sa:

-bolboroseasca antigelul in vasul de expansiune
    -sa ai pierdere evidenta de putere
    - sa se amestece antigelul cu uleiul ( grav), daca desfaci busonul de ulei vezi o spuma alba ca o maioneza

Eu cred ca tu pierzi pe undeva si antigelul nu se mai raceste pentru ca e nivelul scazut si pentru ca poate cu sanse mici sa ai calorifer/radiator infundat.

Garnitura de chiulasa nu se arde decat daca mergi fara antigel si mergi mult peste 120 de grade.

18. kataliNNNN

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 1.8 T 2000 AWT
    Ceasul din bord pleacă de la 70 grade când e rece şi ajunge maxim la 100 grade, aici se opreste, săptămâna trecută eram pe decebal şi la un moment dat la semafor îmi arată pe bord că fierbe apa, opresc, deschid capota şi când mă uit văd vasul la minim şi când deschid buşonul se face presiune şi apa bolborosea, apoi a fugit toată în instalaţii aşa că am completat cu apă. În cazul ăsta că nu m-am lămurit exact, cu ce aş începe să înlocuiesc ?

Edit: Acum am ridicat capota şi văd că vasul este gol, iar sub maşină ceva ud. Stă oprită de ieri.

Ultima editare: 24 Oct 2014
  19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ia si verifica tu frumos, incet si cu rabdare flansa aia din spatele chiulasei motorului. Mai bine zis cumperi una originala obligatoriu si o schimbi impreuna cu tot cu o-ringurile de etansare. Bafta

20. kataliNNNN

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 1.8 T 2000 AWT
    Am rezolvat, flanşa era crăpată, mulţumesc frumos de sfaturi, nu ştiu dacă o scoteam la capăt aşa ieftin :)) Voi schimba şi ceasurile pentru că nu indică corect, apa tot la 110 stă, deşi am schimbat şi senzori şi tot. Voi revenii cu edit :) O seară faină.

Distribuie pagina asta