1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor la Audi A6 C5 (termostat - electroventilatoare -antigel)

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de awer21, 28 Noi 2009.

1. valia3 1st Gear Member

Locație:
    piatra neamt
    Masina:
    audi a3 8l, 1.6 apf, a.f.1999
    asa facea si la mine. Dupa 10 min. urca la 90 grade, apoi cobora la minim pt. cateva minute pentru a urca inapoi la 90 unde se stabiliza. Oricum am pus-o pe ag si a fost senzorul de temp. Pret aproximati 50 lei. Se schimba farte usor.

2. valia3 1st Gear Member

Locație:
    piatra neamt
    Masina:
    audi a3 8l, 1.6 apf, a.f.1999
    termostatul nu are probleme, mai mult ca sigur.

3. S0rinake

S0rinake 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5TDI quattro 2002 motor AKE
    Cred ca asta te poate ajuta! Daca faci o scanare cu Vag-ul...ai sa poti realiza diagnosticul mai usor... daca iti da si eroare cod 01039... fugi si ia un Senzor... e 50lei . bafta

01039 - Engine Coolant Temperature Sensor (G2)
    Possible Symptoms
    Difficulties with starting a cold engine.
    Starting the engine when engine is warmish or warm, idle rpm immediately is 1200 - 3000 rpm.
    RPM at idle is irregular.
    With all engine temperatures seldom idle rpm will vary between 900 - 1000 rpm.
    With engine warm (90 °C) the engine temperature suddenly drops (70 °C) and slowly comes back to 90 °C. Bad acceleration during warming up.
    Diesel: an indication is extreme long time burning time of the glow indication light.
    Possible Causes
    Wiring and/or connections faulty
    Engine Coolant Temperature Sensor (G2) faulty
    Possible Solutions
    Check wiring and connections
    Check / Replace Engine Coolant Temperature Sensor (G2)
    Special Notes
    In MY 1995-2002 (?) in Europe at VW-cars the G2/G62 had the bad reputation of breaking down often. The default G2/G62 is black and all replacements are green.

4. amegus 2nd Gear Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    A6 1.9 2002 cod motor AWX + A4 2.5 TDI Quattro BDH
    salutare

multumesc tuturor pentru raspunsuri. E cineva din Bacau cu un vag-com sa-i facem o testare?

5. Ghost91

Ghost91 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 2.5 TDI 120kw 2004 BDG
    Salut am aceiasi problema... doar difera motorul 2.5 TDI BDG imi poti spune te rog cum se schimba senzorul, unde este situat? Multumesc

6. Manuel Cristea

Manuel Cristea 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti/iasi
    Masina:
    A8,D3-2004 S420,w140
    Senzorul de temp. la 2.5 este intre galeria de admisie,pompa inj.si bateria de filtru ulei,ai sa vezi ca are o mufa in capul senzorului iar acest senzor are de obicei culoare verde,scoti mufa respectiva,iar ca sa iasa si senzorul afara,mai ai o clama de plastic ce il strabate longitudinal(ai grija sa nu scapi acea clama,ca o scoti foarte greu).
    Spor.

7. badea_dragos 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 avant
    volum lichid racire.

Salut!

Stie cineva cati litri de antigel + apa intra in instalatie la 2.5TDI akn?

Multumesc.

8. Manuel Cristea

Locație:
    Bucuresti/iasi
    Masina:
    A8,D3-2004 S420,w140
    6L,parca...oricum pune ptr. inceput 3antigel/3apa distilata si daca mai incape,pui cate putin in combinatii de 50%.

9. badea_dragos 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 avant
    Multumesc. Am pus 4l de antigel.

10. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    AUDI A6 1.9TDI AVF 131Cp 2002
    Buna. Exact nu stiu cat intra la motorul de 2,5 dar am gasit in ELSA tabelul cu procentajul de amestec, poate foloseste la cineva il pun mai jos. La mine 1,9 intra 7 litri eu am pus 3L/G12 si 4L/Apa.

<< Pentru protectie de pana la -25 >> = APA 60% + G12(Antigel) 40%
    << Pentru protectie de pana la -35 >> = APA 50% + G12(Antigel) 50%
    << Pentru protectie de pana la -40 >> = APA 40% + G12(Antigel) 60%

11. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Conform Autodata intra 10l de lichid racire.

12. danielnike 1st Gear Member

Locație:
    filiasi,dolj
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90cp
    salut baieti eu am urmatoarea problema care nu am gasito pe forum sau nu am dat de ea .la mine pierde lichid undeva an fata jos mentionez ca nu am apa an baie si nici an vasu de expansiune nu am ulei dar dupa ce opresc motoru si desfac busonu la vas nu se aude nici un fasait cum este normal.furtunele nu sunt fisurate si radiatoru se vede curat lichidu pica pe partea cu motoru an fata .sunt cam speriat cu garnitura de chiuloasa masina o am de 3 ani fara probleme,acum am anscris-o si nu stau bine la cap bani an final sa va spun ca nu am schimbat nici o data distributia inclusiv pompa va rog ceva pareri mai multe daca se poate sa trag o concluzie MULTA SANATATE

13. 43DDM

43DDM 1st Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    AUDI A6 2013, motor 1968 cm,diesel,automat,177 CP
    Buna la toti
    sunt nou pe acest forum
    am un audi a6 din 2005, 1998 cm , 140 cai
    pierd antigel, dar nu curge pe nicaeri
    am inteles ca ar fi garnitura de chiuloasa
    se poate repara sau reconditiona ?
    poate sa-mi recomandati o firma care se ocupa de asa ceva, serioasa
    sau de unde as putea sa cumpar aceasta garnitura
    va multumesc

14. CristianM

CristianM 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8, 3.0 TDI S-Line, 2008
    Cum ma de numai voi aveti noroc din-asta chior sa fie doar garnitura ?

La mine a fost chiuloasa sparta efectiv.

15. iurius777

iurius777 2nd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A6,2.5tdi V6, 2000
    am si eu belea cu ceasurile de temperatura a apei si cel de ulei! am pus-o pe tester si nu dadea nici o eroare( imi dadea eroare de casetofon si casetofonul merge perfect)! nu se ridica arcurile deloc! celelalte de motorina si baterie merg ok! ce ar putea avea si care ar fi solutia?

16. Manuel Cristea

Locație:
    Bucuresti/iasi
    Masina:
    A8,D3-2004 S420,w140
    Pune testerul si fa o calibrare pe instrument cluster-acele se duc pana la capatul cursei si revin toate la fix ora 12.Daca nu se misca nici asa,demonteazale(au doua suruburi deasupra la volan,sub plasticul care se detaseaza prin tragere,scoti mufele,decilpsezi plasticul exterior si poti sa le apesi putin pe cele doua care nu functioneaza,poate de la trepidatii sa fi sarit putin.) Pe tester arata problemele electrice/contact intrerupt,la tine e ceva fizic care nu merge.

17. iurius777

iurius777 2nd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A6,2.5tdi V6, 2000
    o sa incerc si asta,dar nu cred ca o sa fac eu operatiunea ca sunt mai neindemanatic si mi-e ca rup ceva pe acolo! oricum ms mult de sfat si poate merge asa cum ai zis!

18. rvictoras 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6 C5 2,5 TDi 163 Cp, 2004
    Vascocuplaj A6 C5 probleme si rezolvari

Odata cu schimbul distributiei, am intrebat mecanicul ce altceva mai observa, ce ar mai trebui facut la masina iar acesta mi-a spus ca trebuie schimbat vascocuplajul. Simptomele erau ca ar fi uzat si dupa oprirea motorului, se mai auzea cateva secunde un huruit de la acesta. Apa nu treceas de 90 dar totusi am zis ok..schimbati-l. Acum, cu acesta nou, masina are un mers diferit ..cand o turez dar nu neaparat foarte tare, incepe sa se auda si acesta dar zgomotul foarte puternic. Inainte se auzea doar zgomotul de motor... acum se aude ..daca cineva a auzit cum merge un Nissan Patrol, modelul vechi...ceva de genul...ca un vajait foarte puternic. Parca masina ar avea motor de 4000 nu de 2500. Intreb mecanicul si imi spune ca este perfect normal, ca e nou si ca asa ar trebui sa mearga. Daca pun mana la grila fata, in timp ce masina este turata, este efectiv ca un aspirator...simt cum imi trage mana. Daca a mai avut cineva asemenea experienta, poate ma lamureste si pe mine.
    Mersi

19. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    Asa trebuie sa faca normal, nu-ti face probleme.
    Inainte nu functiona, dar nu se incalzea pentru ca este iarna.

20. rvictoras 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6 C5 2,5 TDi 163 Cp, 2004
    Am inteles dar acesta nu ar trebui sa se cupleze automat, cand creste temperatura? Acum pare ca se se cupleaza in functie de turatie.

Distribuie pagina asta