1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Lampi si stopuri spate la A6 C5 - demontare - inlocuire becuri - Etc. ...

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de blizzard, 5 Mar 2008.

1. pona

pona 2nd Gear Member

Locație:
    Caras Severin
    Masina:
    A4 1.9 TDI 2005 BKE
    stop hayon

Spune-mi te rog si mie cum ai reusit sa demontezi stopul de la hayon.Multumesc.

2. SALAMANDRA ALBASTRA

SALAMANDRA ALBASTRA 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    A6 2.0 TDI 2005, motor BLB
    Stimate domn,
    daca nu este prea tarziu... In calitate de patit priceput, recomand ca la extragerea triplei sa se foloseasca parghii din plastic, deoarece eu, intelept "DUPA" am folosit surubelnita, si cu toata finetea, am stirbit usor vopseaua. Deci ATENTIE LA PARGHII ! Dupa scoaterea respectivei piulite din plastic, conform unei scheme primite de la o "persoana de sprijin", trebuiesc folosite parghii pentru extragerea triplei. Si inca : dupa ce schimbi ce gasesti ars, atentie la montarea corecta, cursa completa, a placii cu becurile in corpul triplei, trebuie bine studiata inainte, pentru a sti pana unde intra.
    Bafta,

Ultima editare de un moderator: 18 Feb 2010
  3. Richer

Richer 2nd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A6 1.9 TDI 131 CP 2002
    Am si eu o intrebare; daca vreau sa schimb un led de la stopul din mijloc, cum ar trebui sa operez?

4. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Nu inteleg la ce stop/led te referi?

5. audia6tdi Guest

Locație:
    bd
    Masina:
    momentan in cautare,fara graba
    se refera la ledul de la stopul din interior.cel de langa luneta.si pe mine ma intereseaza ca am unul ars

6. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    adica al 3 lea stop :p

7. BogdanC.B.L 1st Gear Member

Locație:
    Zalau
    Masina:
    A6,2.0,2005
    Am si eu o intrebare; daca vreau sa schimb un led de la stopul din mijloc, cum ar trebui sa operez?

Pentru a da jos acel stop trebuie sa desfaci tapiteria de deasupra lui dar ca sa poti desface acea tapiterie trebuie sa incepi cu tapiteria de pe stalpul de pe stanga si apoi ajungi la bucata care acopera stopul!mai multe detalii nu am si nici poze !!!Sper sa te ajute cu ceva

8. Richer

Richer 2nd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A6 1.9 TDI 131 CP 2002
    Si nu stric tapiteria la faza asta? adica nu trebuie lipita la loc? si inca ceva unde se gasesc leduri de alea, la orice magazin de piese auto?

9. Adibetu 1st Gear Member

Locație:
    Siret, Suceava
    Masina:
    Audi A6, 2,5 TDI
    Pentru modelul avant in partile laterare ale stopului sunt doua capacele (mai exact pe sticla stopului) care se scot cu o surubelnita dreapta ascutita, cutter, iar dupa ce se scot capacelele se desfac cele doua suruburi (parca trebuia o surubeltina in cruce). Dupa ce se desfac suruburile stoup iese afara. Atentie la cablu!!!

10. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Al treilea stop de frana

Am mai scris pe aici pe undeva despre cum se demonteaza al treilea stop la B6 Avant.
    Ideea este ca cel care a conceput modul de fixare si designul ... cred ca a fost beat sau ... se grabea la ... toaleta :)
    Pentru demontare se dau jos fetele din plastic ale hayonului. Prima data cea cu mocheta (in pozitie inferioara, cand hayonul este inchis). Mare grija cand trageti de el. Clemele sunt din tabla, forma de romb, comune la VW, Audi, etc.
    Dupa, se desfac kiplingurile din margini si lafel cu fata ce inconjoara geamul hayonului. Pentru cleme este ideal ceva gen surubelnita lata dar cu varful mai lat si despicat in doua.
    Cu hayonul in pozitia deschis aveti in dreptul stopului niste decupaje. Cu o surubelnita lata se desface siguranta interioara a stopului, din plastic, ca in poza:
    Vezi atașament 46104
    Acum cu hayonul inchis se poate trage de stop in afara pentru demontare.
    Vezi atașament 46105
    Desfaceti mufa si ... va convingeti daca am avut dreptate referitor la cel care a conceput ... panarama asta de stop.
    Atentie cand montati ! Siguranta de plastic se pune la loc, clemele din tabla se tensioneaza, mufa la loc si se impinge usor pe pozitie in orificiu.
    Problema principala este ca intra apa pe linga acea garnitura. Alta noua decat cu alt stop, si el nou. Eu am taiat bucati subtiri de camera (de anvelopa auto), cam la trei mm. latime si am dublat efectiv acea garnitura pentru o mai buna etansare si vad ca de aproape trei luni nu mai intra apa cand dau cu presiune pe acolo.
    Repet : nu ma asteptam la asa ..... la Audi :)
    Vezi atașament 46106

Ultima editare: 13 Mai 2013
  11. mit7u

mit7u 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4 b8 2.0 tdi 143cp 2010
    montare bec ceata pe dreapta

am un audi A6 din 98' motor de 2.4,v6 180 cp,as dori sa-i schimb un bec din spate,unde e numarul de inmatriculare,deasupra sunt 2 becuri rosii,iar unul din el e ars,am incercat sa schimb becul ala o zi intreaga si tot nu am gasit cum sa dau plasticul ala jos,imi poate da careva un sfat...:3sadwalk:

12. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    daca vorbesti de lampa de ceata .. cel din partea dreapta .. sa sti ca esti amuzant rau .
    acolo nu exista bec . lampa de ceata merge numai pe partea stanga .. cel din dreapta e pus ca sa fie simetric .
    dar daca vrei sa iti pui si acolo bec se poate face . si eu mi`am facut aceasta modificare .

13. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    Ca sa inlaturi capitonajul portbagajului,in colturile din fata ai doua holsuruburi,mascate cu mocheta si inca doua in manerul de inauntrul portbagajului,dupa care bagi mana usor si tragi usor din 10-15cm,acolo sunt niste cleme de tabla.Ajungi la mecanismul din interior unde sunt prinse inchiderea portbagajului si lampa ceata,desfaci cele 4 suruburi cu cheia de zece,deconectezi mufa de la motoras si cea de la lampa.Dai nr jos,mai ai acolo doua suruburi care tin si placuta,dar tine si suportulu prins de caroserie.
    *daca vrei sa iti pui bec si in lampa cealalta,tragi fir din stanga si pui un soclu din dezmembrari.

14. mit7u

mit7u 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    ms mult,nu stiam cum sa ii zic,acum stiu...ms ink odata

15. mit7u

mit7u 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    ink o chestie,mi s-a dus un bec de la faza scurta si am pus xenon,la ala cum il dau jos?

16. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    Desfaci capacul din spatele farurului,are doua cleme,apui dai de un capac mic rotund,rotesti de el si ese becul,tre sa rotesti si de el putin si ese afara.

17. mit7u

mit7u 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    as avea o intrebare pt cei care au audi a6 motor 2.4 benzina 170 cp,cand fac schimbul de ulei,cati litri de ulei trebuie sa bag + filtru de ulei?astept un raspuns.

18. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    AUDI A6 1.9TDI AVF 131Cp 2002
    Schimbat BECURI cu LEDURI stop frana

Salut baieti am modificat si eu al 3-lea stop pe frana din "BECURI" in "LED" adica mai bine zis din cele 10 becuri cum e originalul in 15 leduri care se vad beton acum caci nu eram multumit ce lumina facea cand aveam becuri. Am cumparat un metru de banda cu leduri albe adica vreo 65 total din care am taiat 15 si le-am lipit pe oglinda din interior adica sunt puse intre oglinda si capacul rosu. Mai jos se poate vedea cum a iesit.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

19. viper_blk

viper_blk 3rd Gear Member

Locație:
    Braila
    Masina:
    In cautare de a6
    Lumini marsarier A6 C5 probleme si rezolvari

Am de ceva timp problema cu luminile la marsalier! Cand cuplez luminile se aprind dar cand ridic picorul de pe ambreiaj se sting daca apas iar se aprind si tot asa! Chestia e ca am urcato pe elevator si pe elevator stau aprinse! Ma gandesc ca poate ar fi de la un senzor de parcare care il am lipsa pe spate dar nu stiu! S-a mai lovit cineva de problema asta si daca da cum a rezolvat? Este vorba de un a6 2001 2.4 v6 cod motor aml.

20. tiberius_roman

tiberius_roman 4th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi
    Da am patit-o eu la un A6 2003 ii o sonda de pe cutie, nu ii scumpa vreo 40-50Euro noua. Dupa un timp nu se mai aprind deloc. La Porsche stiu exact despre ce piesa ii vorba! Eu am tot verificat fire si becuri, contacte si altele si m-a lamurit cineva.Ii o problema la mai multe marci

Distribuie pagina asta