Montare Bord Computer - BC si Cruise Control - CC pe Audi A6 C5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de X, 24 Ian 2008.

1. butu 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6,1.9 TDI, 2002
    mufa gri din spatele clusterului are mai multe fire dintre care doar 4 merg la maneta stergatorului. celelalte unde se leaga? o schema va rog

2. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Am citit pe aici ....si am inteles un lucru. Masina mea un A6 din 2001 ( fara facelift) nu are CC si nici BC . E bord cu display mic. Am inteles ca daca vreau sa-i montez aceste optiuni, trebuie sa schimn ceasurile de bord...dar am inteles ca e diferit fata de alte masini...adica imi trebuie de la acelasi tip de motor ca al meu si acelasi tip de calculator pentru ca altfel nu o sa mearga. E adevarat ? Sunt mai multe tipuri de instrumente de bord ?

3. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    butu, mufa gri are 32 de pini. Tu ai nevoie doar de cei care sunt in schema de activare BC postata pe pagina 11. Bafta.
    Jack, ai inteles tu ceva:) Intr-adevar ai nevoie de alt IC cu display mare. Asta e prima conditie. A doua e sa ai manetele de CC si BC cu butoanele aferente. Restul e can-can. Ai nevoie de o alta interfata decat VCDS sa citesti codurile SKC din ambele IC (sau numai din unul daca ai immo 2) si sa faci imperecherea cheilor. Cam astea sunt conditiile de baza. Daca nu te descurci la fel de bine ca la uleiuri, suna un prieten, trebuie sa ai unul in telefon care sa stie, din Bucuresti . Succes.

4. butu 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6,1.9 TDI, 2002
    Adica doar cele 4 fire care merg la maneta stergatoarelor?

5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, doar cele 4 fire trebuie sa le legi in mufa gri. Daca vrei doar BC functional.

6. butu 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6,1.9 TDI, 2002
    Si o sa-mi arate consumul instant,consumul mediu, cati km mai am de facut cu motorina din
    rezervor ?

7. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, o sa-ti arate. Verifica si daca este tras firul de fuel consumption in mufa albastra a IC pinul 25.

8. butu 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6,1.9 TDI, 2002
    Il are e un fir gallben in pinul 25. Credeam ca trebuiau trase fire de la ecu

9. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ala e de la ECU. Acum trebuie doar sa respecti schema pentru BC. Succes.

10. GLS

GLS 5th Gear Member

Locație:
    Oxford & London
    Masina:
    Audi A4 B6 Cabrio 1.8T 2003 Ex Audi A6 2.5 TDI 2003
    Eu am BC la al meu (display mare, si maneta de la stergatoare cu butoane), insa m-ar interesa un Cruise Control. In afara de maneta semnalizare cu butoanele aferente ce anume imi mai trebuie pe langa?
    PS: Cutia e manuala.

11. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Mufa manetei pentru CC, cablajul si 1 ora de munca, cu tot cu pauza de tigara.(pentru fumatori, bineinteles)

Ultima editare: 1 Dec 2013
  12. butu 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6,1.9 TDI, 2002
    Salut,
    Nu ma lasa sa fac adaptarea IC pe masina pentru ca nu ma lasa sa modific pe canalul 00 valoarea. In primul rand montez IC-ul nou pe masina si incerc sa-l adaptez. Intru pe canalul 17 apoi pe adaptation si incerc pe canalul 00 sa-i schimb valoarea si nu ma lasa. Valoarea stocata e trecuta cu trei liniute ---.

Ultima editare de un moderator: 4 Dec 2013
  13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Pai in primul rand ca sa poti sa-l adaptezi iti trebuie codurile SKC din ambele IC-uri, vechi si "nou" iar apoi faci procedura de aici.Succes.

Ultima editare de un moderator: 4 Dec 2013
  14. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Salutare,
    Am citit o parte din topic dar nu am gasit informatia necesara. Un prieten are A6 C5 benzina din 1998 fara BC, CC si are bordul ca in poza atasata. Acceleratia este pe cablu ! El vrea sa monteze doar CC si nu stie de ce piese are nevoie in afara de maneta de semnal cu CC.
    Am vazut ca se scria ca fire de la CC trebuie duse la ECU, insa masina asta fiind cu acceleratia pe cablu, nu prea vad ce legatura ar fi.

Multumesc

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Vezi ce cod motor are sa caut in Elsa schema pentru CC.

16. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Este cod motor AGA de 2.4.
    Mersi!

17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Am gasit schema din Elsa, problema e ca nu sunt nici eu sigur unde au continuarea firele de la pinii 2, 3,5 si 7 ai manetei CC (T10q). In alte cazuri similare, cand apare acel dreptunghi in care e cifra 1,2,3 si 5 , daca pun mausul pe acel dreptunghi imi arata continuarea acelui traseu, chiar daca e pe alta pagina. In cazul de fata, nu-mi arata nimic...;)

18. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    OK, mai studiem, mersi mult!

19. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Pai Nucu, de exemplu pinul 3 de la mufa T10Q are la capatul firului cifra 1 intr-un patratel iar dedesubt este numarul 25, care daca te duci pe pagina 3 din pdf ai corespondentul cifra 1 de la baza diagramei care are deasupra 25 in patratel care merge la pinul 4 de la J213. Deci pinul 3 de la T10Q merge la pinul 4 de la calculatorul de cruise control. Aceeasi logica si pentru ceilalti pini de la T10Q.
    Deci schema am deslusit-o, nu e nici o legatura cu ECU, trebuie maneta, calculator de CC (J213), pompa vacuum, actuator care tine acceleratia in pozitie, switch-uri de la pedalele de acceleratie si frana, furtune de vacuum si instalatie electrica.

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    :) Asa e . Bravo !! Eu nu am mai studiat schema, pentru ca la cele care am avut nevoie pana acum, la toate imi arata Elsa traseul din acele patratele cu cifre :p si nu m-am mai deranjat sa deslusesc celelalte;)

Distribuie pagina asta