1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Montare Bord Computer - BC si Cruise Control - CC pe Audi A6 C5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de X, 24 Ian 2008.

1. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Ma ajuta si pe mine cineva cu o schema a pinilor la bordul de a6 c5 vechi (UK-NSI). Am avut pe undeva schema si am pierdut-o. La cele dupa 2001 sunt pini diferiti (cea pusa de nucugheri).

M-am luat sa pun un maxidot si nu stiu ce trebuie sa inversez in mufe.

Thx.

2. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Uite, vezi daca te ajuta asta.

3. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Mutumesc pentru pdf, dar din cate am vazut sunt diferente foarte mari. Nustiu sigur daca astea sunt. De unde mi-am dat seama: semnalul pentru frana de mana e diferit pe schema asta, teoretic ar trebui ca eu sa am asa dar nu este, deoarece cu IC-ul nou martorul functiona. Ciudat este ca pinul 1 corespunde, conform cu schemele. La una e +contatct la cealalta e washer fluid. Idem si liniile de comunicatie K (trebuiesc inversati 25 cu 28 in mufa verde). Eu am tot cautat aseara pana pe la 2 (cand ma luat somnu:p) dar nu am gasit nimic concret. Se potrivea ceva de pe un A4.
    O sa studiez mai bine ultima schema. O s-o listez si cu aparatul de masura si cu hartia in fata vad daca sunt diferente.

Ca sa nu mai discutam pe privat, ma refer caci poate mai ajutam pe careva;
    Aseara spusesem ca nu gasesc pini pentru ecu, da asa era, nu gaseam dar prin toate instalatiile pe care le am de la diverse masini am gasit 2 pini care s-au potrivit perfect. (erau de l o mufa de pe un landrover).
    Ce trebuie facut in cazul montarii unui IC cu maxi dot in locul unuia vechi, aici ma refer la unul de prin 98 (facute de uk-nsi), trebuiesc trase liniile de comunicatie CAN (H si L) respectiv pinii 68 si 75 de la ECU si duse la IC in mufa verde pin 18 si 19 + la mufa obd pini 6 si 14.

O sa revin cu detalii,

Ultima editare: 21 Ian 2012
  4. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Zi-mi de care A4, sa ma uit in Elsa.
    Am si una de A4, iar de A6 verific-o si pe asta, vezi nu e buna careva?

5. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Tocmai editam postul anterior. Nu mai stiu exact de pe ce A4 caci schema era pe un forum extern.

Thx,

PS: uitasem sa precizez ca mai este o mufa neagra, cea cu 10 pini care sunt folositi doar 4, pentru temperatura exterioara. Creda ca vine de la Clima. Imi trebuie si la aceea pinout-ul.

6. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
  7. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Multumesc mult nucu, dar ar fi mai bine daca te poti uita totusi pentru A6 ca la a4 au in loc de mufa gri una rosie care difera total pinii.

Acum ma chinui sa adaptez niste pini in OBD pentru CAN (nu gasesc pini identici cu cei de pe masina). Intre timp am reusit sa anulez immo ca a trebuit sa ajung pana l un prieten sa ma uit si l el de niste pini :p

Cand o sa termin 'transplantul' o sa postez tot ce trebuie tras de la ecu si ce fire trebuiesc inversate la mufele IC-ului. Oricum imi esti de mare ajutor :hi:

Cheers,

8. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, dar mufa aia rosie nu conteaza, e la IC uri cu ceas analogic, eventual sa vezi daca pinii de la celelalte doua corespund cu ce ai tu acum . Am zis asa ca o varianta...nu stiu nici eu exact.
    M-am uitat in Elsa, dar pentru A6 sint doar cele pe care ti le-am trimis, nu am in Elsa scheme de IC inainte de 1999. Sorry :( Poate mai vede cineva ce incercam noi pe aici si gaseste o schema de IC din 98 sa o puna.

9. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Sper si eu sa aibe cineva...IC vechi este facut de UK-NSI.

Thx,

10. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Pdf-ul cu 'schema pini mufe bord model 1999' este exact pentru IC UK-NSI, adica cele vechi. Am avut ceva de 'bobinat' ...mi-am dat seama abia can am vazut ca linia K este in mufa albastra la pin 25. Deabia acum incepe 'distractia', am de inversat aproape 90% din pini...mai ales intre mufe.

Cheers,

11. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Foarte bine, ca m-am zapacit si eu cautind pentru IC din 98 si tot ce am gasit erau identice cu schemele din 99. Spor la treaba atunci :yahoo:

12. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Aproape ca am terminat 'incrucisarea' firelor. M-am lovit de o problema : am un fir care vine din ECU : Consuption signal !. Pe schema veche nu apare si nu stiu de unde sa-l trag:banghead:

Dar mufa aceea neagra de la termometru nu apare, cea cu 10 pini ( cu 4 folositi doar), in elsa ? ca in autodata imi apare dar nu exemplifica nimic. Trebuie sa mai trag de acolo pinul pt ambient temperature.

13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca firul exista si zici ca vine din ECU , oare nu e acelasi cu fuel consumption si atunci trebuie legat la pinul 25 al mufei albastre ?
    Daca nu ai firul tras, atunci poti sa il tragi din cutia ECU, acolo in spate ai mai multe mufe, trebuie legat la pinul 8 al mufei cea mai din dreapta (la mine e neagra).
    Nu stiu de care mufa vorbesti cu 10 pini, eu nu am avut asa ceva, am doar locul unei mufe cu 4 pini , mica, care e descrisa pe schema, dar nu am nici o mufa in acel loc, nici fire ramase pe afara si merg toate snur la IC.
    Si cred ca firul pentru ambient temperature poti sa il iei din climatronic, am citit tot aici pe forum despre asta, dar nu mai stiu exact in care topic.

14. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Firul pentru 'fuel consumption' nu este tras, trebuie sa-l trag eu din ecu dar nu stiu de la ce pin, caci la IC asa e cum spui, la pinu 25 in cea albastra. La mine nu se potrivesc mufele la culoare si pini ca la tine; eu am non PD, e alt ECU.
    Mufa de care zic eu, cea neagra, este cu 10 pini dar numai 4 sunt atasati la ea: +contact, gnd, si inca 2 care nu stiu unde sa le le g la IC ca sa arate temperatura exterioara. La mine intra separat intr-un modul al IC-ului care afisa temperatura exterioara. Acel modul se poate detasa de IC, defapt e un termometru. Ma gandesc ca acele 2 fire vin din clima, sunt de date (clock si data).

Sa revin unde m-am impotmolit rau :
    1. Nu functioneaza turometru (firu este unde trebuie, defapt nici nu l-am scos deoarece era in acelasi loc ca si la cel vechi)
    2. Nu se apride martorul pentru bujia incandescenta (idem cu firul) asta mi-l da eroare in vcds.
    3. Nu 'vede' uleiul, aici ma refer la presiune nu la senzorul de pe baie care lipseste (afn-ul nu are )
    4. Nu stiu cum sa fac sa imi dispara ca sunt becuri arse.
    -Apare si washer low level (doar simbolul) acesta l-am pacalit tragandu-i fir din mufa gri de l pin15 la gnd si gata.
    5. In VCDS imi da eroare de comunicate intre IC si ECU. Acum nu stiu, poate mai trebuie tras vreun fir? ca cele de CAN sunt trase. O fi din cauza ca nu e tras firul pt consum ?
    6. Nu-mi afiseaza usa/capota deschisa.
    In rest e totul ok. I-am facut adaptarea din mile in Km si mai am sa rescriu km pe care i-am avut pe cel vechi.

Uitasem: In pdf arata ca la mufa verde pinu 23 este liber (neconectat) dar eu in mufa aveam un fir (de unde o veni ,,,,numai cei d l audi stiu:p) Posibil sa fie de la usi deschise, de la ulei, de la....etc....:crying:

15. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    :banghead: am citit prin forum si am gasit unele din raspunsuri; dar cu turometrul si cu uleiul tot nu reusesc. Exact asa a patit si nucu dar am vazut ca la el a fost o chestie de adaptare, eu acea adaptare am facut-o imediat de cum am rezolvat conexiunea intre IC si OBD (mutare k-lineului de l un pin la altul). Despre usi, brake, bulbs m-am lamurit repede si aproape ca sunt rezolvate.
    Singurele probleme ar mai fi cu firul de consum, turometrul, martorul de bujii.

Cheers,

16. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    Te rog sa ne spui si noua, celorlalti cu care nu ai discutat pe privat, de la ce IC pleci si la ce IC vrei sa ajungi.
    Daca este sa ma iau dupa posturile tale anterioare, eu nu pot sa ajung la o concluzie clara ca sa incerc "sa pun si eu umarul" sa te ajut.
    Banuiesc totusi ca vrei "sa ajungi (aproape ai ajuns)" la un IC de dupa 2001 cu 3x32pini (+1x10??!).
    De plecat ai plecat fie de la unul half fis cu 2x32 fie de la unul 2x32 +1x20 pentru ca din cate am inteles pe A6 nu au fost si cu mufe de 26 pini.
    Revin pentru ca am recitit postarile anterioare si am gasit seria IC original si trebuie sa-mi cer scuze pentru asta.
    Nu renunt la ideea de a fi mai explicit cu celelalte amanunte.
    In situatia in care esti acum inseamna ca ai ajuns destul de aproape de liman.
    1) trebuie sa verifici in schema daca ai avut fir pentru consumul instantaneu si daca nu trebuie sa-l tragi de la calculator (de regula este Singurul galben).
    2) si 3) aici semnalele trebuie sa existe obligatoriu ramanand sa fie si ele dirijate conform schemei noului IC.

Ultima editare: 22 Ian 2012
  17. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Am plecat de la un IC UK-NSI (varianta veche - 1998 cu ceas analogic sub turometru fara display fis, avea doar temperatura ambianta) 4B0 919 860 E si am pus un VDO (maxi dot FIS -2003) 4B0 928 981 J. Mufa de care vorbeam, cea cu 10 pini (defapt 4 sunt folositi) era la cel vechi pentru termometru.
    Pe A6 s-au folosit doar mufe cu 32 pini si la cele vechi mai era cea cu 10 pentru termometru.

Ultima editare: 22 Ian 2012
  18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Salut din nou, am vazut ca esti aproape de reusita, mai sint citeva "amanunte".
    La mine la fel nu mergea turometrul si se aprindea becul de la ulei, dar eu am rezolvat-o din codare, si sint sigur ca asta e si la tine, acum nu-mi mai amintesc exact, ca atunci si eu eram cam tomberon cu vagul, dar stiu ca pe engine la coding cred, am mai adaugat +1, ca imi aparea ceva explicatii in balonul ajutator, ca ECU nu "stia" ca are alt IC si asa s-a stins "ca prin minune" becul la ulei si turometrul a inceput sa mearga. Si eu in prima faza m-am chinuit 4 ore sa schimb fire la IC si in final cred ca din greseala am reusit sa-i dau de cap.
    Iar erorile de bec ars si lichid, se leaga la masa pinii respectivi, asta daca nu pui releu si senzor in vas sa fie si astea functionale. Bafta.

19. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Aproape am terminat. Dar tot nu dau de cap la turometru si martor de bujii.
    IC-ul e codat bine . La adaption channel 60 Powertrain CAN DataBus am pus 1025 implicit dar imi dadea eroare No communication with Ecu si am schimbat in 1024.
    Imi da eroare Short to ground la senzor ulei. La mine nefiind cu senzor pe baie ca la PD ..cred ca vine firul de la senzorul presiune. Nu e o problema. Ma macina treba cu turometru si martorul de bujii. Pinii sunt la locul lor, semnal vine dar tot nu functioneaza. :banghead::banghead:

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    O sa ma uit diseara la mine, sa pun vagul pe ea, eu asa tin minte ca am codat ceva pe engine, incerc sa pun -1 la codare sa vad daca turometrul nu mai merge si iti spun, ca tin minte ca am mai adaugat undeva +1, dar nu la channel 60 Powertrain CAN DataBus, in alta parte.

Distribuie pagina asta