1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Montare Bord Computer - BC si Cruise Control - CC pe Audi A6 C5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de X, 24 Ian 2008.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    bogeco ai gresit aria Tu trebuie sa pui intrebarea in alta arie care priveste masina ta si in topic dedicat Tempomatului pentru A6 C6 4F. Se mai numeste si ACC adica Adaptive Cruise Control asa cum a mentionat si colegul in mesajul anterior.
    Inainte sa pui intrebari obisnuieste-te sa stii care sunt diferentele in A6 C5 si A6 C6.

Citeste manualul tau de utilizare al masinii, cauta la noi pe forum sau pe net si pe urma pune intrebari.

O zi buna

Ultima editare: 12 Feb 2012
  2. algocalmin77 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6/2,5 tdi/2000
    Inteleg eu gresit, sau poti pune cruise control unui A6 doar inlocuind maneta de semnalizare? Caz in care: Vreau si Eu !

Ultima editare de un moderator: 13 Feb 2012
  3. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    Se inlocuieste maneta de semanlizare cu una cu butoane pentru CCS siu se trag vreo 6 fire de la maneta catre ECU.

4. algocalmin77 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6/2,5 tdi/2000
    ms de raspuns

5. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Cum am promis mai demult, 'schema' pentru schimbarea ic-ului vechi cu unul mai nou.
    Vreau sa precizez ca ce-am facut eu este valabil DOAR prntru modelul vechi de IC <99 Este vorba despre IC fabricat de UK-NSI (vezi foto). Cum va puteti da seama daca este vorba despre un ic vechi sau mai nou: linia K de diagnoza la ic-ul vechi este in mufa albastra la pinul 25 iar la cel nou este in mufa verde la pinul 28 iar la mufa OBD este standard la toate adica la pinul 7.
    Mufa OBD :
    4si 5 - GND (masa)
    6 CAN H
    7 K -line
    14 CAN L
    15 L- line
    16 + permanent

Ce vreau sa va spun eu in privinta schimbarii pinilor: cel mai bine luati o coala de hartie autocolanta si faceti (cel mai bine la imprimanta) niste stikere mici cu numerotarea pinilor care se lipesc pe fire ca nu cumva sa apara vreo 'minune' si sa uitati despre ce pin este vorba.
    La capatul mufei este o clema de siguranta (culoare violet sau rosu) se extrage acea siguranta si dupa aceea se poate scoate mufa cu fire din partea mare (albastru, verde, gri). Daca va uitati bine si pe mufa (pe cea alba din mijloc) se vad inscriptiile la pini 1 si 16, 17 si 32.
    Va recomand sa scoateti borna la baterie inainte de inceperea lucrarii.

Va spun ca la mine nu a functionat turometrul, martorul bujii, consumul; toate acestea merg pe CAN.
    Nu am momentan hartiile cu schema pentru schimbarea ECU. O voi posta cat de curand.

Mai trebuie procurata mufa gri deoarece aceasta e inexistenta pana in 99-2000. Sa nu lipseasca banda textila ignifuga si coliere din plasitic de unica folosinta mici.
    Ca sa nu va chinuiti sau sa zgariati consola de deasura volanului (ceea ce eu am facut cam tarziu), se da frumos airbagul de la volan jos dupa aceea se poate da jos si volanul iar consola se poate 'inveli' intr-o laveta si eventual se da cu banda adeziva, acum ramane loc suficient ca sa se poata lucra la IC.
    Mufa cu 10 pini de la termometru are 4 pini functionali, de acolo trebuiesc 3 pini, pinul 10 care se leaga ca in explicatia din atasament si pinul 1 (+ contact) si GND (minus).
    Ca sa fie totul ok va mai trebuie si senzorul de ulei care normal ar trebui montat pe baia de ulei, dar intrucat AFN\AVG-ul nu a fost prevazut cu acest senzor se poate monta si pozitiona undeva sub bord, fara acest senzor apare eroare pe IC si respectiv pe dispaly va fi afisat in permanenta lipsa uleiului. Cele 2 fire de la mufa cu 10 pini de la termometru, adica +contact si GND se leaga la senzor, iar din senzor pinul 3 se duce in IC la mufa verde pin 15.

In concluzie :
    Ca sa puteti avea IC full Fis total functional trebuie schimbat si ECU.

ECU dupa 99
    038 906 012 AB acesta este pentru cele care au EDL - acesta il am eu acuma
    038 906 012 BN cele cu ESP

ECU pana in 99
    038 906 018 DG cu EDL
    038 906 018 FN cu ESP

L.E. Revin si cu explicatia pinilor la ECU.

In fisierul atasat (este facut in excel dar arhivat ca forumul nu permite xls) sunt cateva explicatii dar sa va mai luminez putin:
    Unde am scris GND si ecranaj este vorba de masa (-; minus) si pinii aceia se leaga la gnd.
    pinul 47 duce undeva la o linie de la modulul airbag, acea linie face legatura si cu modulul comfort. Eu am legat dar problema e ca nu este compatibilitate intre ECU si modulul de airbag (este mai vechi). O sa apara o eroare, ceva de genul : Crash signal input, implausibile signal. Aia mai trebuia sa schimb si modulul airbag. Atata timp cat in bord nu apare nicio eroare cu atat mai putin ma intereseaza ca am o eroare pe ecu.
    pinul 88 se leaga la linia 75X care defapt e principala linie de +contact, sub relee este un fel de 'rigleta' cu piulite de 6 si 8 unde vin alimentarile principale. Daca mai exista acel stiker lung, veti vedea ca incepe cu 75X si continua cu 30, 30, 15 etc. asa deci pinn 88 ecu se leaga la 75x.
    in dreptul fiecarui pin am scris am de unde vin fiecare.
    APP - pedala de acceleratie
    BPP- senzor la pedala de frana
    CPP - senzor pedala ambreiaj
    CKP- senzor volanta
    DF+ - alternator
    MAF - debitmetru
    ECT - senzor temperatura motor
    A / C - clima sau aer conditionat
    Inj Pomp - poma de injectie
    Bujii1 si 2 - sunt bujiile care incalzesc apa sau rezistentele din climatizare
    treapta 1 si 2
    Inj3 senz - senzorul de pe injectorul nr 3
    IAT/MAP - senzorul temperatura aer admisie si presiune
    EGR, TC - valva pentru egr respectiv turbo
    CC- pilot automat.

Daca aveti nelamuriri intrebati aici pe forum si or sa se gaseasca raspunsuri GRATUITE.

Inca odata multumesc lui nucugheri si rosu_ghe pentru informatii si deranj :hi:

Ultima editare de un moderator: 14 Feb 2012
  6. NightBird 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Allroad 2,5tdi 2001
    Buna tuturor, dati-mi o mana de ajutor va rog.
    La un Allroad 2001 diesel, am montat maneta cu CC, am montat mufa in care am pus firele, am tras cablul in compartimentul motor, insa nu pot sa determin pinii din mufa de la calculator.
    Ma asteptam sa fie numerotati ca si la mufa care intra in maneta "1-5, 6-10" sau sa scrie cumva pe ei sa-i determin pe aia : 7,8,9,10...
    Multumesc...

Ultima editare de un moderator: 22 Feb 2012
  7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    NightBird data viitoare te rog foloseste functia Cauta a forumului si scrie mesajele in topicurile potrivite, care privesc tipul tau de masina. Citeste acest topic de la inceput unde am mutat mesajul tau initial. Bafta.

8. cico_drum 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 1.9TDI 2002
    Salut,
    Aceeasi problema o am si eu, daca aflii ceva te rog tine-ma si pe mine la curent. Multumesc mult.

Ultima editare de un moderator: 6 Mar 2012
  9. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Salut, uita-te la schema pusa de mine aici si la explicatii, trebuie sa reusesti.Daca mai ai probleme, posteaza de ce fel, sa le rezolvam.Bafta.

10. cico_drum 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 1.9TDI 2002
    multumesc.

11. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Pentru 2.5 sunt alti pini. Nu e lafel ca la 1.9, sunt ECU diferite. Pe Allroad din ce stiu eu cel mai mic a fost 2.5 diesel.

12. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca e asa, atunci o sa caut eu in elsa o schema pt 2,5 si o sa o pun aici.
    Totusi asta e buna pt cico drum, el are 1,9.

Ultima editare: 6 Mar 2012
  13. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    M-am inselat eu...dar pentru CC sunt aceeasi pini la ECU ca si la 1.9, 44,45,46,14. Atasez schema pentru 2.5 tdi.

14. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Salut, asta e schema de montaj a cablajului de BC pentru A6 2,5 allroad,2001, din elsa. Urmareste ce am scris eu aici, e valabil si la 2,5, doar mufa unde le leaga firele are alta denumire, T15e in cazul tau, in loc de T17i in cazul motorului de 1,9 AVF al meu.
    Firul de la pinul 6 al mufei T10q (care e mufa manetei de CC cu 10 pini) il legi la +12 V, este o siguranta acolo in spatele ECU, iar firele de la pinii 4 si 7 de la T10q le legi impreuna la pinul 10 al mufei T15e (este prima mufa din stinga in spatele ECU, de culoare alba). In rest, sa respecti traseul celorlalte fire care le legi, exact ca in schema.
    Daca nu ai tras firul de Consumption signal la pinul 25 din mufa albastra din spatele IC ului, atunci il duci tu din mufa neagra din spatele ECU, ultima din dreapta, de la pinul 8. (nu stiu acum cum se numeste mufa exact, dar firul de la pinul 8 este rosu/maro)
    Bafta, ca uite iar m-am lungit in explicatii...scuze.:)

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Salutare,
    am montat CC pe un A6 2003 1.9, AVF, dar nu am reusit sa il fac functional. Am verificat fiecare fir care l-am legat dupa cum scrie documentul atasat mai jos, totul in regula, am codat pe engine, do it, a luat codul, nu mi-a dat nici o eroare, dar in measuring blocs pe canalul 6 apare in ultimul cimp valoarea 255. Cimpul 3 isi schimba valoarea din 000 in 111 atunci cind apas ambreiajul si frina, deci swich urile functioneaza, dar totusi nu se activeaza. Va rog sa-mi mai dati niste sfaturi ce as putea sa mai verific sau ce sa mai fac pentru a-l face functional ? Mersi fain.

16. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Calculatorul de steering suporta tempomat? Ce cod are?
    Faptul ca a luat codul nu inseamna nimic, am mai patit si eu sa ia codul si sa nu mearga.

17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ovi, pe A6 nu este problema cu calculatorul de coloana ca si la A4 B6, B7, etc. ar trebui sa mearga, dar nu stiu de ce nu vrea. As incerca sa rescriu eepromul din ECU masinii unde am montat tempomatul cu o fila luata din ECU masinii mele, care este identica cu cea pe care am montat tempomatul, si la mine e functional.Singura diferenta e ca a mea are cutie multitronic si masina in cauza are cutie manuala. Oare nu risc nimic? Poate asa o sa pot sa codez pe engine si sa mearga. Mersi fain.

18. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Nu modifica bin-ul din eeprom-ul ecu-ului ca nu o sa mai recunoasca cheile. In bin-ul din eeprom sunt stocate si codurile de la chei. La A6 tote ECU suporta CC. Mai fa-i o codare de CC si verifica daca ai 12v in firul de la CC (cel comun pentru comenzi).

19. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Bine, dar la acea masina este immo of, atunci merge? Am verificat, am 12 v pe fir, nu stiu ce sa-i mai fac.

20. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Am 'studiat' putin problema, si nu are aface eepromul cu CC-ul. Acele comenzi se duc intr-un controler/driver din ECU. Problema e in alta parte. Posibil ca din maneta sa nu plece comenzile catre ECU. Da jos ECU si masoara direct din mufa lui si la mufa CC daca, corepund conexiunile (sper sa nu fie ca al tine ECu-ul 'blindat' :p).

Spor !

Distribuie pagina asta