1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sfat cumparare AUDI A6 C5

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de yotis, 24 Feb 2008.

1. lluizu 1st Gear Member

Locație:
    slatina
    Masina:
    opel vectra 2002 1800cmc
    buna seara sunt nou pe forum astta cum de altfel sunt la ink o gramada de profil dar pt alte masini,de kurand am inceput sa ma documentez sa-mi skimb masina si voiam cva eventual 4x4 si prima data imi placea chev captiva,dar un prieten m-a convins sa NU, apoi ma orientasem spre outlander 2, dar m-am gandit la faptul k mai usor e de intretinut o masina nemteasca dekt una asiatica si piese mai usor de gasit si probabil manopera mai mik,si mi-au sarit in ochi mai multe modele de la A6 de prin 2005,'06, cateva '07 quttro 2.7 3.0si cam full ,la pret intre 14-15000euro, acum treb sa mentionez k p mine ma intereseaza f mult si aspectul material pt k la mine ar fi trecerea de la opel 1.8 la audi o dif mai mare si m-a impresionat in mod deosebit modelul 3.0quattro acum nu stiu nici eu ce detalii sa va cer in principiu m-ar interesa aspecte normale kum ar fi consumul de comb,costurile de revizii consumabile,impozitul, orice detaliu m-ar ajuta, trebuie samentionez k nu am un venit asa de mare pe cat cere un audi si intretinerea sa zic undeva 5000ron la 3 pers, astept orice fel de sfat , indrumare, etc etc
    va multumesc

2. lucian190

lucian190 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A8 - 4H / D4 / 3.0 QUATTRO 250 cp. TDI 2012 cod motor CDTA
    da

deci eu voi vorbi in exclusivitate de AUDI A6 3000 cc quattro. sa incepem:

impozit 1.030 lei / an;
    rovinieta 112 lei / an;
    asigurare RCA 680 lei / an;
    casco nu stiu dar sigur frige.......;

spicuiri si preturi aproximative fara manopera :

ulei motor schimb 8 litri pret depinde de unde este achizitionat;
    filtru motorina 180 lei / buc.;
    filtru polen 2 buc. 110 lei;
    filtru aer 68 lei / buc.;
    fitru ulei motor 80 lei /buc.;
    ulei cutie viteze (de preferabil schimbat 65.000 - 70.000 km) 130 lei / litru;
    placute frina 250 lei pe fata si 200 lei pe spate;
    schimbare distributie completa (fara lant, dupa cum stiti distributia este pe lant la 3000 cc) deci curele,role,intinzatoare etc aprox. 2.500 lei cu totul adica si manopera.

consum: depinde ce faceti cu ea si unde va dati cu ea.

centru Bucuresti 16-18 chiar si 20 l la ora nu la km.
    prin Bucuresti asa peste tot NU centru 13-15 l / 100 km.
    mixt mers pina la 120 km / ora 8-10 l / 100 km.
    exterior pina la 120 km / ora 7-8 l / 100 km.
    exterior fara limite 8-9 l /100 km.
    totul este probat si verificat de catre mine personal si nu o singura data - ma refer la consum
    si aici eu zic ca nu-i chiar asa de negru totul..........deci..........

sigur ca lista poate continua. eu zic ca nu este chiar asa de speriat. decizia va apartine fiecaruia. eu sunt indragostit de acest motor. SUCCES.

Ultima editare: 10 Mar 2010
  3. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI
    Audi second-hand

:)Daca te intereseaza costurile / cheltuielile de exploatare eu iti recomand:
    - Audi A4 2,0 TDI quattro
    - la bugetul amintit de tine vei cumpara un A6 uzat sau cu km "facuti", in ambele cazuri te asteapta cheltuieli neplanificate...
    - daca spatiul din Opel iti este de ajuns, vei "incape" si in A4
    - Weltauto.ro iti ofera masini verificate si cu garantie 6 luni
    - generic iti recomad masini a caror cheltuieli de exploatare iti permit sa intretii masina asa cum scrie la carte, e plina tara de idioti ce si-au dat toti banii pe o masina iar acum comenteaza ca e scump uleiul... sper ca intelegi ce-ti spun.

Ultima editare: 11 Mar 2010
  4. lluizu 1st Gear Member

Locație:
    slatina
    Masina:
    opel vectra 2002 1800cmc
    mersi mult de sfat momentan vad k nu merge siteu asta weltauto, dar o sa stau klumea sa ma documentez sa ma hotarasc sa gasesc varianta cea mai buna si convenabila cu toate ca sunt mort dupa a6 quattro 3.0 dar vorba ta dekt sa-l iau si Doamne fereste sa imi trebuiiasca o piesa skimbata si sa stau 1 luna pana fac rost de bani kt trebuie mai bine mai astept:D
    mersi mult

5. lluizu 1st Gear Member

Locație:
    slatina
    Masina:
    opel vectra 2002 1800cmc
    multumesc f mult pt timpul acordat imi place ff mult masina asta si acum sunt pus pe calcule calcule calcule sa iau in vedere toate variantele ca nu prea imi vine sa renunt asa usor la ideea de a-mi lua masina asta, ce parere ai in banii astia (14000-15000) as putea gasi ceva bun adik nu cazatura sau ceva de genu asta :confused::confused:

6. SlayeRC 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6 3.0 224CP S-Line
    Niste corectii la ce ai spus

- 680 lei / jumate de an am platit eu la GROUPAMA (s-au scumpit asigurarile)
    - 9 litrii ulei USA Mobil 1 5W30 320 RON (TVA inclus) de la un importator la care am pile
    - placute frina 400 lei pe fata si 300 lei pe spate ( recomand cu caldura ATE)
    - Intinzatoarele lant role 1600 RON TVA inclus
    - Consum 15L / oras (Cluj) si 9L afara pe drumurile patriei , la -25 in ianuarie am avut consum 23L / suta
    - Casco pentru cine ii trebuie 504 Lei pe luna GROUPAMA

Totul la 3000 TDI Quattro 166KW, 223 sau dupa parerea altora 224 CP

7. mario242

mario242 3rd Gear Member

Locație:
    București / Constanța
    Masina:
    Future>A6,Ex. B6
    mda.. astia de la Groupama au cele mai preturi la RCA de pe piata....

Ultima editare de un moderator: 18 Mar 2010
  8. posesor_masina 4th Gear Member

Locație:
    europa
    Masina:
    o masina masina
    baieti va zic eu ,cumparati masini de afara dar si acolo cascati bine ochii.ce ajunge in roamania e teapa 90%,
    dar si in germania este.eu am fost o saptamana si anu am gasit un a6 cum vreau eu ,ingrijit,bani putini su fara probleme
    am gasit destule dar ori aveau pretul exagerat si daca intradevar erau buna nu lasau la pret decat max 500euro ori era bun pretul (unul mi-a last 2300euro) dar cand o luam la control apareau multe probleme.
    unul mi-a dat un deviz de reparatii al masinii de 4700euro,ei acest deviz nu ti-l mai prezinta samsarii in roamania si o masina cu un astfel de istoric e mai ieftina acolo si ajunge aici sa ceara cu 3000 peste pretul de achizitie din germania
    acum am vzut pe pielea mea ce inseamna germania
    EVITATI turcii,libanezii,si pe cei din ex iugoslavia
    incercati numai la nemti get beget si la reprezentante
    si am si eu o intrebare : am gasit un a6 aici in roamnia,i-am verificat istoricul la reprezentanta si e ok,comform cartii de service si nu are decat verificarile care trebuiaua facute,dar dupa o inspectie mai amanuntita am descoperit ca discul de frana din stanga spate e mai uzat ca celelalte (agata bine unghia) si placutele de frana tot de la acel disc sunt mai mult uzate decat celelalte
    nu imi explic de ce?sa se fi ovalizat discul?dar de ce numai unul?

9. SlayeRC 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6 3.0 224CP S-Line
    Masina mea (A6 2005) 3.0 TDI e cu full istoric , sunt al doilea proprietar in Romania (primul a fost Leasingu) si pot sa va spun ca si cu istoric complet e o masina care trebuie intretinuta pentru ca este o masina pretentioasa (Asta daca omul tine la masina lui). Mie personal nu am avut probleme grave la motor cu exceptia problemelor standard la 3.0 TDI si ma refer la galeriile de admisie si rolelor intinzatoare de lant dar in 2 ani si ceva de cand o detin am schimbat urmatoarele "lucruri marunte" si "intretinere"

- Becuri pozitie (2x 8 RON Bucata ), manopera 150 x2 Lei
    - Xenon D2S (500 lei)
    - 3 Senzori parcare 250 * 3 = 750 RON
    - Bec incastrat pentru a lumina numarul din spate
    - Clema inchidere cotiera 100 RON
    - Arc torpedou - 70 RON
    - Broasca portbagaj 220 RON
    - Consola centrala noua , cea veche e cu vopsea gri care se cojea si m-a disperat 700 RON
    - Capacel sigla audi janta 35 RON (m-a facut unu de un capacel)
    - Stergatoare parbriz (80 RON * 2)
    - 5150 Update la MMI 270 RON (au lucrat 8h pe masina pentru ca la mine nu s-a instalat 5150 direct si s-a facut upgrade incremental
    - Centrala parcari APS+ 800RON (inclusiv manopera)
    - Set cauciucuri vara 245/40/R18 (ce ii drept second) - 850 RON
    - 3 x Revizii = 2500 RON
    - Bucse - 500 RON

Cei care cred ca iau o masina cu istoric si nu vor baga bani in ea pentru intretinere se inseala amarnic. Cine doreste asa ceva sa ia loganul ala cel mai ieftin 1.5 DCI (ma refer la cel fara nici o optiune, nu are ce sa se strice pe ea) Posesorii de Dacie se pot lauda de asemenea perfomata, sunt inca si multumiti de dacia lor :p.

Ultima editare de un moderator: 19 Mar 2010
  10. posesor_masina 4th Gear Member

Locație:
    europa
    Masina:
    o masina masina
    nu e vorba ca nu ii faci revizii daca ii stii istoricul,e vorba sa nu fi avut probleme grave la motor,electrica si accdidente ,sa fi fost facuta praf la asta ma refeream
    sau facut praf in afara si adusa in romania si facuta pe un casco al altei masini si revanduta in maxim 2 luni de la aducerea in tara,la asta ma refer ,ca aici chiar daca ii verifici istoricul nu ai cum sa il afli ,decat daca observi ceva la ea

11. adiro

adiro 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 2006, B7, 2.0 TFSI Quattro
    cool :)))

12. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    omul cinstit o vinde la un smenar cu pret mic, ca asta e, si smenarul scade de la 200 000 km la 100 si uite ce masina super !!!
    daca nu o vinde la smenar o vinde la rude sau la cunoscuti

13. radun 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 S-line 2006 3.0 TDI 225cp/Audi A5 S-line 2015 2.0 TDI 190cp
    Salut,
    m-am hotarat sa schimb si eu masina. si de cateva sapt tot citesc diverse pe forum.
    vreau sa iau ceva de genul:

motorizare diesel :2700-3000
    4x4
    suspensie reglabila(ar fi bine dar nu obligatoriu)
    multitronic (automata oricum)
    restul n-am pretentii :)

acum vin sa va cer ceva ajutor:
    - cate motorizari sunt? ( am inteles ca la 2,7 sunt 2 variante dar la 3l?)
    - suspensia pneumatica la 3l e standard?
    - la cutia automata care este mai fiabila (multi/steptronic)

- din cate vad recomandarea ar fi sa o iau din germania. mai merge cineva luna viitoare la cumparaturi? :)
    - am tot incercat sa gasesc o relatie sa verific si eu o serie si n-am gasit. e vre-un coleg pe aici care poate sa ma ajute. plz pm.

Multumesc.

14. posesor_masina 4th Gear Member

Locație:
    europa
    Masina:
    o masina masina
    cum imi pot da seama la un a6 de 2,7 daca suspensia e sport sau nu?

15. lucian190

lucian190 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    salut

Radun eu am sa vb. numai te modelul Audi A6 incepind cu anul 2005 si pina la 2009. caroseria este cea noua model 4f. deci: despre motorizarea de 3000 cc. nu exista decit una singura. ceeace doresti tu ca suspensie reglabila (pneumatica) nu este nici in standard nici in serie. este numai obtional deci, cu banuti ceva mai multi. cutia dupa parerea mea personala cea mai buna ar fi cea tiptronic, cu care eu in total avind diferite masini personale am facut peste 175.000 km. da nu am gresit cifrele. nu am ce sa reprosez acestei cutii. la fel sa sti ca daca vrei cutie manuala la 3000 cc. este tot obtional sau la comanda in rest numai automate. toate sunt tiptronic sau multitronic. daca mai doresti ceva ce te-ar interesa intreaba sau da-mi pm. si iti voi raspunde numai unde stiu. in rest succes si sper sa-ti gasesti masinuta pe care ti-ai dorit-o mereu. :friends:

Ultima editare: 27 Mar 2010
  16. radun 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 S-line 2006 3.0 TDI 225cp/Audi A5 S-line 2015 2.0 TDI 190cp
    Multumesc Lucian.
    M-am lamurit la cateva probleme.si eu sper sa gasesc cat mai rpd.

Am uitat sa precizez anul 2007 (nu sunt pretentios poate sa fie si 2006 )

- suspensia cu care vine cum e setata?
    - multitronic e mai putin fiabila?

cu problema cea mai sensibila nu ma poate ajuta nimeni? (verificare serie)

17. lucian190

lucian190 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    deci

suspensia cu care vine de pe linia de fabricatie sau din echiparea standard a masinii este de 2 feluri: 1 - sport asta insemna un pic mai dura / tare iar garda de la sol un pic mai mica 2-4 cm fata de suspenisia normala si 2 - suspensie normala si atit.
    multitronic nu am avut niciodata si nici nu am condus nicio masina cu asemenea cutie deci, nu stiu ce sa-ti raspund. am inteles doar ca sunt mai multe probleme la aceste cutii decit la tiptronic dar asta din auzite si atit. (fara suparare pentru cei care au cutii multitronic). sau poate ne ajuta cineva care are o asemenea cutie. orice informatie este bine venita din partea oricui daca cunoaste problema,fie ea si doar pentru pura informare. in rest toate cele bune domnilor. seara frumoasa tuturor si LA MULTI ANI celor sarbatoriti azi.

Ultima editare: 28 Mar 2010
  18. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    din ce am vazut eu neamtu de la audi nu zice decat ca cutiile automate sunt tiptronic 0G7 - tiptronic
    daca are cineva o cutie la care ingolstadtu zice ca e multitronic sa imi dea si mie seria de la masina sa vad si eu
    si din auzite cutiile manuale sunt cele mai bune ca nu trebuie sa schimbi niciodata (intr-o viata de om 50-60 ani)\ uleiul , iar cutiile automate sunt cele mai proaste pentru ca trebuie sa schimbam uleiul la fiecare 60 mii dar n oi suntem atat de comozi incat preferam sa se duca dracului cutia si apoi sa o reparam

si analog ... tot dia auzite cred ... am impresia ca si motoarele la care tre sa se schimbe uleiul sunt cam, varza ... numai ca la astea mai sunt cativa care le mai schimba ... si sunt multumiti de ele

19. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    de-aia au tari civilizate dinafara europei doar cutii automate, ca sunt proaste....hai sa nu hulim cutiile automate pt faptul ca unii au probleme la masini probabil cu cateva sute de mii de km oficiali....

20. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    corect ... noi vrem o masina cea mai de fite sa fim cei mai smecheri pe strada da nu avem 5 bani in buzunar sa o intretinem (nu ma refer aici la cei care au ... ho sa nu sare cu gura... vb de majoritatea)
    si da ..., daca se poate masina sa fie in top si sa se schimbe si modelul in noaptea de halloween sa fie ultima fita si sa nu trebuiasca intretinuta niciodata sa o spele ploaia in fiecare zi ...

Distribuie pagina asta