fratilor, nu mi-o iau de fitze. (tocmai de aia am optat pentru Audi. mi se pare o masina seroiasa dar rea!) de fitze sunt alte marci.... iar intrebarea mea se referea la fiabilitate, nicidecum la costurile de mentenanta. thank's lucian. o sugestie unde fac rost de un istoric service.(km ultima iesire+daune)?? am sanse sau nu?
Sunt nou pe forum si as dori si eu cateva detalii. Vreau sa achizitionez un A6 Avant 2.5 TDI(179 CP) , 08/2002, 195.000 km, pret 6.000 Euro, din Italia. Rog doritorii sa-mi precizeze si mie care sunt lucrurile la care ar trebui sa fiu atent atat inainte de cumparare cat si dupa(daca e cazul). Multumesc frumos.
2002 e euro 3 taxa mare aprox 2-3000 euro plus motor eu3 la km astia daca chiar sunt reali incep problemle ... mari plus ca la 8-9000 euro il cumperi din tara si am mai bun si poate te esti baftos si nimeresti si un euro4 care sunt exceptionale
Achizitie A6 1.8 turbo buna...........vreau si eu sa-mi iau un audi A6 cam de prin 2000........si varianta cea mai ieftina am gasit-o la tipul de motorizare 1.8 turbo........din cate m-am documentat eu consumul ar fi undeva la 10-11 in oras si 7 afara........dar sunt persoane care au spus k poate sa consume si pana la 18 %. pt detinatorii acestor tipuri rog sa-mi spuna sincer cat le consuma masina.........si dak se merita..... sau dak ar fi mai bine sa optez pt un diesel cu toate k ii mai scump... multumesc anticipat
ajutor in legatura cu decizia da a cumpara un audi a6 c5 Salut.Vreau sa imi cumpar un audi a6 din 2001.Problema mea e urmatorea, masina nu este inscrisa in romania si proprietarul imi spune sa nu imi fac probleme ca masina e euro 4, mie imi e frica sa nu fie euro 3 si sa ma coste taxa o gramada de bani.Masina are motor 2400cmc deci ar costa taxa dak e euro 4 800euro dar dak sa zicem e euro 3 ma rupe cu 2500euro, va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti dak e posibil ca masina sa fie euro 4,mai mentionez ca trebuie sa parcurc 400 km ca sa vad masina si actele personal, deci n-as vrea sa fac drumu in zadar si sa fie euro 3. Va rog dak se poate sa-mi spuneti cum vi se pare investita 4100 euro a6 c5 2001 tiptronic 190.000km si sa-mi spuneti cand verific masina la ce sa ma uit ispre.Eu am citit pe forum deci am mai vazut pareri dar n-ar strica sa ma ajutati personal .Multumesc anticipat
intreaba`l ce cod are la motor dupa care uite-te aici .. http://www.clubaudi.ro/discutii-generale-audi/15431-coduri-motoare-si-norma-euro.html si mai mult ca sigur este euro 3 .
salutare,aceasta motorizare de 1.8turbo nu este fiabila in conditii de mers sportiv.(adica e caroseria prea mare si grea pt acest motor) acum partea cu consumul:in nici un caz nu consuma 11 in oras ci peste 14% oricum in cazul in care vrei sa iti achizitioneze asa ceva tre sa ai mare grija pt ca benzinarele sunt alergate de regula,mai ales cele turbo In principiu merita sa iti iei,dar sa o expluatezi corespunzator ca altfel te lasa,trebuie sa ai mare grija. cand te duci sa o vezi tre sa iei cu tine un mecanic bun care stie pe audi,ca au multe bube ascunse io iti spun din propria experienta,io am luat-o pe a mea anu trecut,mam uitat destul de bine la ea si tot am descoperit probleme ulterior iti pot da un sfat de forumist:incearca sa cauti un 2.4 v6 165 hp, e mult mai fiabila acum depinde de tine bafta multa AUDI power
AGA -1998- 2398cc-121kw-euro 2-benzina,uite ce scria un membru pe topicul cu norme.AGA ii codul motor;intreaba pe cel de la care cumperi masina ce cod are si atunci ii mai simplu.
nu m`am uitat bine la capacitate si am crezut ca e 2.5 motoru AKE . atunci inseamna ca nu e nici ca tine .. nici ca el .. e mai jos .. dar e nesimtit daca stie ca e euro 2 si el spune ca e 4 .
ia-ti 1.8T fara grija, consuma dupa cum ii dai talpa dar venind de pe calibra 2.0 nu cred ca o sa fie o mare problema la 2.5tdi dai de altele mult mai nasoale precum axe cu came, pompa de injectie decat 1l in plus la 100 km iar 1.9tdi (probabil 116cp) e puturos rau pentru ditamai balena si are si ceva km in spate spre deosebire de benzinara care ai sanse sa o gasesti mai putin "plimbata" 2.4 nu iti lua ca nu e niciun avantaj, consum mare, taxe si impozite mari, diferenta fata de 1.8t este 0 in conditii stock, ba chiar as putea pune un mic + la 1.8 pentru ca are turbo si deci cuplu mai mare si mai de jos decat aspiratul. daca punem si un soft la socoteala, nu cred ca mai exista dubii, 1.8T ajunge la ~190cp (cel de 150cp stock) si undeva la 300n/m cuplu numai ai grija la norma de poluare daca o iei neinmatriculata, unele 1.8t mai vechi de 2000 sunt euro 2. celelalte sunt euro 4 (la benzinarele VAG s-a facut saltul direct de la E2 la E4)
Sfatul meu , 1,8T nu o sa-ti para rau ,cu un soft de la 150 la 180 CP sunt OK pentru asemenea masina nu o sa fie super racheta dar o sa manance asfaltul iti garantez , a mea e avant si e ok , cu consumul in jur de 14-17 chiar si 20 depinde de ce caramida ai pe acceleratie daca e BCA 11- 13 , daca e beton armat 17-20 da nu-ti pare rau mie nu.
stati nitel ca masina e din 2001 nu din 1998 sa fie euro 2, intrebarea mea este dak e euro 3 sau 4 si din ce mi-ati spus cel mai bine ar fi sa=l sun si sa=l intreb codu motorului
Mai trebuie sa ai grija la: - axele cu came - distribuitia daca a fost schimbata( sugestia mea e sa o schimbi tu ....sa stii ca a fost schimbata) - daca are cutie tritronic sau multitronic vezi daca smuceste la viteze mici,relanti scazut/......DACA SIMTI VREO SMUCITURA NU O CUMPARA. - verifica cu ajutorul VIN-ului masinii istoricul ei din service,cand a fost facuta ultima revizie la reprezentanta. - gaseste pe cineva care e AS in Vag Com sa iti verifice toti parametrii masinii....o sa scapi de multe batai de cap astfel. Sper sa te fii ajutat in vreun fel si daca mai ai intrebari....nu ezita
salutare tuturor, o mica observatie legata de reviziile masinii. o revizie la un service autorizat, gen PBN, te duce la cateva mii de lei pt o masina cat de cat pretentioasa, pe cand daca faci tu revizia (adica sch de ulei, filtre, placute, discuri frana, chestii de genu...) te duce la sfert de pret, deci....cum e mai bine? parerea mea, avantajul efectuarii la service autorizat il ai daca vinzi masina si cumparatorul vede clar ca au fost facute reviziile, dar si aici mai poate fi ceva, daca cei de la reprezentanta nu ti-au pus piese ok sau nu le-au pus deloc pe cele noi? nush ce sa zic...cert e ca eu imi fac singur reviziile, unde nu ma pricep ma duc la un mecanic care se stie cu masini gen Audi, macar stiu ca am cumparat un produs si l-am pus pe masina si cum il intretin asa il am.....dezavantajul e ca nu am stampila pe carte service, dar asta e..... problema va fi cand voi vrea sa vand masina, daca nu o dau unui cunoscut, cumparatorul respectiv nu ma va crede nimeni ca am facut reviziile la timp, ba chiar mai devreme in privinta uleiului, desi eu pun ce-i mai bun si de calitate pe masina.... Merci, Adrian
sfatul meu....mai asteapta putin daca nu ai putere acum si ia ti un 3.0 C6 1.8t-ul consuma la fel ca 3.0 tdi ul cel putin la mn asa era....plus ca la 1.8t nu ai cuplu si e un motor mic pt a6 la fel cum este si cel de 1.9 tdi..ca sa faci o treaba buna ia-ti de la 2.5 in sus.ideala ar fi 3.0 dar depinde cat de ''puternic'' esti
alege 1.8 turbo salut.nu stiu de cand au colegii audi cu motoare pe benzina dar eu am din 98.a fost nou nout si vreau sa zic ca nu am avut nici o problema cu el.cat despre demaraj,crede-ma ca nu sunt dezamagit deloc...eu iti sugerez sa cauti pe cineva care are si sa dai o tura cu el.ai sa te convingi