audi a6 c5 2.7 biturbo salut tuturor. as vrea sa-mi achizitionez un audi a6 c5 model 2003 2.7t manual 250cai si as vrea sa stiu ce probleme majore as putea intalni. stiu ca turbinele trebuie schimbate cu motorul afara! CE AR TREBUI SA VERIFIC LA MOTOR? au probleme cu axele cu came cum au 2.5 tdi-urile? cosumul urban? este diferenta intre motorul de pe s4 b5? mersi fain si astept sfaturi inainte sa-l iau
LA motoarele de 2.7 biturbo nu am auzit de probleme majore. Sunt asemanatoare la intretinere ca 1.8T-urile. Ai auzit ca trebuie sa schimbi turbinele cu motorul afara? Dar de ce sa schimbi turbinele? Trebuie sa verifici tractiunea integrala (deobicei au quattro) o intorci in loc si vezi sa nu faca zgomot diferentialul. Un zgomot usor, insesizabil ca si cum ai calca cu rotile pe o sosea din ciment nefinisat trebuie sa faca, e normal, dar sa nu fie prea sesizabil. Trebuie ascultat motorul atat la cald cat si la rece cum se aude. Teoretic nu trebuie sa aiba nici un zgomot nici subtire nici gros. O testare cu VAG-com-ul este obligatorie. O verificare tehnica a sistemelor de directie si franare. ATENTIE !!! O masina se verifica nu la talpa....ajungem si acolo. O masina se verifica in mers normal, sa-i asculti motorul cum merge, cum merge cutia de viteze...etc... Mergi cu ea pe un drum pavat sau cu linii de tramvai sa vezi cand treci peste ele, cu viteza relativ mica, sa nu se auda ceva. Zgomotul motorului nu trebuie sa fie unul general mare. Trebuie sa auzi doar un "fashait" de curele atat. Turbinele la benzine nu sutn zgomotoase ca cele de la diesel. La accelerari mai in forta, nu ar trebui sa se auda la tubina decat un "fas" mic, insesizabil...nu trebuie sa se auda ca la diesel. Incearca sa mergi cu masina si co motorul cald si cu motorul rece. Dupa ce se incalzeste motorul incearca sa mergi constant cu ea cu treapta a 2-a sau a3-a cu 3000 si apoi cu 4000 rpm constant sa vezi daca intrerupe. Cand accelerezi, accelereaza constant sa vezi daca ai intreruperi de putere.....pfiu....nu mai stiu ce sa mai zic. Sa vedem si ceilalti posesori de 2.7 au ceva de adaugat. MAjoritatea sunt allroad-uri ...(daca esti in UK si o iei de acolo, fa-i un "vehicle status" o verificare la reprezentanta si o verificare la o statie MOT )
mersi de sfat. am intrebat de turbine pt-ca am auzit ca se duc ce-l m-ai des la el de la "calareala"si trebuie schimbate pereche si cu motrul afara? nu am avut niciodata benzina si i-mi prinde bine orice sfat. mersi inca odata si bafta
Turbinele pica la calareala dar mai ales pica la proasta intretinere si al proasta exploatare. Sa-ti zic asa....in proportie cam 80 %pica din exploatare si intretinere defectuoasa si 20% pica din cauza alergatului. Nu stiu hibe la 2.7T nu am avut niciodata , dar dupa ce il cumperi sa-mi dai PM sa-ti zic niste operetiuni obligatorii pe care tebuie sa le faci dupa ce iei masina.
mersi inca odata si o sa i-au in cosiderare tot ce mi-ai zis. te contactez sigur dupa ce-l cumpar. am condus unul nu demult si mi-a placut la nebunie cum accelereaza. stiu ca dieselul are mult torque dar modele de 2.7t au mult potential.nu imi permit inca un s4 b5 pt-ca este asigurarea f. mare dar mi-as permite acest model care este un pic mai ieftin la asigurare. bafta
Salut sunt nou pe forum si as avea nevoie de cateva sfaturi. Recent m-am hotarat sa achizitionez o masina si mi s-a oferit o oportunitate pentru a o cumpara in rate. Masina este audi a6 1.9 tdi an fabricatie 1999. Masina este foarte bine intretinuta nu are nici o zgarietura atat exterior cat si interior arata imaculat insa ce ma ingrijoreaza sunt km si anume 200 000. Ar trebuii sa-mi fac grij i? a, si cam cat m`ar costa o inmatriculare in Romania. Astept pareri si orice sfat e bine venit.
Motoarele 1,9 tdi nu au avut probleme. Cele de pana in 2001 au fost putin cam slabe pt caroseria de A6, la 110 cp. Abia dupa 2001 le-au facut de 131 cp si le-au pus si cutii cu 6 trepte. Oricum, tehnic n-ar trebui sa aiba probleme daca a fost intretinuta corespunzator. Fa-i si o testare sa vezi daca iti apare vreo eroare. Referitor la taxa, o poti calcula folosind linkul de mai jos: http://www.4tuning.ro/calculator-taxa-auto-2012/
Va salut cu respect,sunt nou nout pe acest forum si doresc achizitionarea unui A6 1,9tdi din anii 1999 2000.Acum problema se pune in felul urmator daca il achizitionez din alta tara sa zicem stie cineva ce norma EURO iau la RAR?2 sau 3?Ca am vazut ca spre exemplu daca ar fi euro 3 taxa e in jur de 1100€,daca este euro 2 taxa e vreo 1800 euro...saau sa il achizitionez din tara direct,o masina intrata dupa 2007 sa nu mai fie problema cu taxe si alte porcarii? Acum am citit pe forum ca este super motorul asta 1,9tdi si asta nu poate decat sa ma bucure dar ca orice masina ttre sa aiba si probleme cam care ar fi ele?ce pica la ele mai des sa spunem... Multumesc
Pai dacă reușești sa o iei din tara eu zic ca ar fii mult mai bine,scapi de toata harmalaia cu înmatricularea; Ca la toate mașinile te poți aștepta la orice dar de obicei au probleme cu debitmetrul, cel puțin la a mea asta a fost. Am luat-o second și a trebuit sa-i schimb debitmetrul și sa-i curat turbina, în rest totul ok.
OK merci mult deja am inceput sa ma uit. Vreau motorul de 1,9TDI, sa fie masina in stare cat mai buna, sa aiba pilot automat si incalzire auxiliara (calatoresc mult in afara tarii). Am un buget de 5000 €
Eu am dat 4000 pe a mea audi a6 an 1999 motor 1.9 tdi,pilot automat scaune electrice etc....limuzina ce mai!!face toti banii...bafta
Daca iti gasesti una cu 6+1 manuala.....eu e-as sfatui mai mult decat una cu cu tie automata. Sa te uiti in jurul injectoarelor sa nu fie umede, sa nu fie ulei pe la inbinaturile motorului si sa nu scoata fum la accelerari. Parerea mea sa asculti mai multe motoare de1.9 si sa-ti faci o idee cum trebuie sa sune motorul. Asta pentru a preveni achizitionarea unui motor cu injectoare care bat.
Merci mult de sfaturi oricum am de gand sa supun masina la un test intr-un garaj specializat ceva,ma pricep si eu un pic asa,stiu ca nu tre sa dea fum una alta dar mai sunt si altele de vazut(compresie,injectoare,pompa injectie...)
Salutari, Vreau sa imi achizitionez un A6 C5 din 2004, motor 1.9 cutie automata, ce parere aveti ? ar putea exista probleme ? dezavantaje ?avantaje ? Masina este full, mie imi este teama de cutie, nu am avut niciodata automata.
Din 2004, motor 1.9 TDI ar trebi sa fie o bijuterie de masina. Citeste mai sus cei care au cerut sfaturi in legatura cu achizitionarea unui A6 C5 1.9 TDI.
Dupa parerea mea cutia de viteze automata este una din inventiile cele mai istete ale omului, sunt cu adevarat super comode. Cutia ca sa fie ok trebuie sa schimbe lin si fara intarziere, daca ai ceva suturi la schimbarea vitezelor mai bine o lasi balta. Oricum daca o iei recomand sa ii schimbi uleiul si filtrul de la cutia automata si sa scoti si uleiul din convertizor.