EXACT. Diesel nu se prea merita deoarece pretul la motorina este mai ridicat, iar costul de intretinere la un motor diesel este dublu(daca punem in calcul faptul ca injectoarele si turbinele la diesel pica mult mai repede ). Daca mergem mai departe, taxele si impozitele sunt mai mari. Daca parcurgi sub 20.000 km anual, chiar nu se justifica sa iei diesel. S-ar putea sa ai costuri mai mari anuale la un diesel decat la un motor benzina.
Poti sa-mi spui in ce consta intretinerea dubla la diesel fata de benzinara?Ca filtrele si uleiul au acelasi pret;iar turbina sau injectoarele cad,inafara de proasta proiectoare,doar in urma unei exploatari proaste:ai fi surprins cati posesori de diesel de la diferite marci care schimbau numai la 2000,max 2200rpm,ca deh,e diesel si nu se tureaza si trebuie sa scoata si un consum insignifiant,sa mearga cu un mormoloc in rezervor Poti sa-mi spui care e diferenta la taxe si impozite la un benzinar fata de un diesel de acelasi litraj? Sunt de acord in schimb ca nu se merita achizitionarea unui diesel daca faci putini km pe an,dar din cu totul alt motiv
un motor pe benzina echivalentul la un diesel in caii putere. Nu poti compara un 1.8T cu un 1.9 TDI. Compararea trebuie facuta si la performante. Un 1.8T (exemplu) se face cu un 2.5TDI iar un 1.6 cu un 1.9TDI. Daca faci un calcul cat costa distributia cu tot cu accesorii la un 2.5TDI si cat costa la un 1.8T ai sa vazi ca e dublu. La fel si impozitul anual. La un 1.8T este 150 lei /an iar la un 2.5 e in jur de 10 milioane iar la un 3.0 TDI este 19 milioane. Asigurarea RCA si CASCO la fel de scumpa poate chiar de 3 ori. Diferenta nu este asa de mare intre 1.6 si 1.9 TDI dar sunt si acolo diferente. Daca mergem mai departe .....la dieseluri kitul de ambreiaj, mai ales volanta cade destul de des si in kit de diesel este iarasi aproape dublu. Mergem mai departe....o bujie incandescenta costa de te ia capul (astea nu le schimbi mereu, dar la motoarele de peste 100.000 km te astepti sa=ti pice oricand)....exemplele pot continua. Se cunoaste ofical ca un diesel este mai scump de intretinut. Nu sunt impotriva motoarelor diesel, mie personal chiar imi plac foarte mult, mi=-as cumparat oricand un 2.5 , 2.7 sau un 3.0 daca as face km multi. Urmatoarea masina in mod cert va fi tot in 1.8T , un 2.4 benzina sau 2.5 ori 2.7TDI . Imi plac motoarele diesel, sunt performante dar inainte de a achizitiona orice masina, trebuie sa fii sigur ca acea masina se muleaza perfect pe nevoile tale.
Jack le-ai sucit la la ploiestiasa se spune nu?Dupa postul tau bag de seama ca nu te-ai urcat in multe motorizari si nici nu poti face astfel de comparatiiCosturile sunt aproximativ egale indiferent ce papa,sunt calculate dupa cilindree,deocamdata.Acum unde ne putem cauta masini second si mai lesnea care nu se vor strica niciodata?
Chiar ca le-ai sucit de m-ai ametit Taxele si impozitele se platesc dupa cilindree,nu dupa cp;comparatia corecta este dupa cilindree,care in ambele cazuri este echivalenta: -volanta nu este obligatoriu sa cada,multi sunt care au schimbat numai ambreiajul,in jur de 200k km,ceea ce e valabil si la benzinar -bujiile incandescente la diesel se schimba in functie de ciclurile de functionare,nu dupa nr de km;la benzinar se schimba mai des si cat costa o bujie de benzinar?,sa pot face o comparatie -faza cu CASCO,RCA cade cand compari in functie de cilindree Iti dau dreptate atunci cand spui ca masina trebuie cumparata dupa necesitati,prea multi isi cumpara un diesel cand nu au nevoie de el
O bujie de diesel pt 2.5 TDI e ~50 RON, nu mi se pare un pret exagerat. O bujie pentru un 1.8T este cam 30-40 RON. Sigur, la 2.5 sunt 6 si la 1.8T sunt 4, dar la 2.5 le schimbi mai rar.
Costurile la taxe si impozite sunt la fel pentru ca sunt calculate dupa cilindree, dar la diesel trebuie sa iei in calcul ca: iti poate pica oricand (la o masina sh) turbina, injector, egr, axa cu came si altele. La benzina ce pica? Eu am masina asta de 1 an si am facut multe la ea pentru ca vreau eu sa am masina pe care ma pot baza oricand la un drum lung dar nu neaparat ca erau necesare. Ca sa dau un exeplu de cat de usor e de facut ceva la ea daca te duci unde trebuie, mi-sa aprins check engine in bord, am fost la cateva testere toti tinichigii spuneau ca tre sa schimb: ambele catalizatoare sondele lamda si altele care costau undeva la 120 de mil. Am luat frumos masina am duso la galati la audi si ce sa vezi se rezolva toata treaba cu niste furtune la vacum si nu stiu ce alte furtunase, ca nu tragea cum trebuie aer, cost? undeva la 400 de lei cu tot cu manopera. Acum ce sa zic si eu vreau sa trec pe un a4-a6 diesel mai nou dar fac chestia asta pentru ca o sa fac cu el cam 100.000 pe an nu 25 cat am facut cu asta. Ca sa nu mai zic un schimb de ulei (motul) filtre manopera m-au costat 450 de lei distributia a costat vreo 1000 lei daca imi aduc bine aminte cu tot cu manopera deci e relativ ieftin de intretinut un benzinar. Plus ca filtrele si uleiul poti sa le schimbi si la 15.000 (eu le schimb la 10, dar fiecare face ce vrea cu masina lui) la un diesel tre sa le schimb la maxim 10mii. Cat despre consum ce sa zic in braila daca nu ma dau la ea fac cu 50 de lei 90 de km asta inseamna cam 10-11 la suta, e mult?
In primul rand nu am spus ca impozitele se platesc dupa caii putere, dar daca vrei un motor de 180 de CP diesel, nu-i poti avea niciodata cu un 1.9 TDI ci de la 2.5 TDI in sus. In schimb aceeasi putere la benzna o ai de la 1.8T....CristianS ...sa stii ca chiar am avut multe masini, si am mers cu mult mai multe decat crezi tu. Mai sus, daca citesti bine, am facut comparatia si la performante. Asa ne luam toti LUPO motor de 3 cilindri diesel ...si gata am rezolvat problema cu consumul. Daca faci o comparatie cat te costa sa intretii un motor de 180 sau 200 de cai diesel si cat costa unul benzina.....aici e un pic de diferenta. Nu crezi ? Hai sa facem un calcul consum/intretinere...totul raportat la caii putere, sa vedem cat costa un cal putere. Vreti ? Daca vreti sa discutam obiectiv, pai hai sa o facem. Asta e parerea mea. Fiecare isi cumpara masina dupa ceea ce-si doreste sa primeasca de la masina respectiva.
Jack daca vrei un motor de 180 cp diesel iti cumperi un 2.0 tdi 170 cp + chip si ajungi la 200. Eu nu inteleg cum puteti pomeni cuvantul performante in combinatie cu 1.8T sau 1.9 tdi sau 2.5 tdi. Citisem in alt topic ca 1.8T iti da senzatii nush cum....hai sa fim seriosi. Vrei senzatii si performante te duci la motoare peste 3 litrii (si acolo nu mai conteaza cat consuma sau cat costa revizia). In viata de zi cu zi nu conteaza 20 cp. Fiecare isi alege masina in functie de preferinte.
Voi va "certati" de 2 zile, iar cel ce vroia sa-si cumpere masina (mishu999) n-a mai dat nici un semn de viata ! Si apoi in Slatina nimeni nu depaseste viteza de 30 km/h (sa aiba timp vecinii sa admire masina)!!!
Vad ca se da prin balarii,numai pt a ne sustine prostiile: -motoarele se compara prin cilindree,nu prin cp -nu se discuta despre chip tuning aici,ci despre achizitionarea unei masini -se ia in discutie tot felul de motoare care nu exista pe A6 C5 -si motorul 1,9tdi poate fi dus la 300cp,cu cheltuieli mari,e adevarat,dar un 200cp e usor de facut dintr-o turbina,un intercooler si un chip custom si cu cheltuieli modice -un 1,8t va fi la orice ora si minut peste 1,9tdi dpdv al puterii si a potentialului de tuning Mai revenim si noi ON TOPIC?,sau ramanem in balarii? Personal,asi prefera un 1,8t in loc de 2,5tdi,consumurile in acest caz fiind destul de echivalente,dar costurile de intretinere in cazul lui 2,5tdi mai mari;pt consum si costuri,e bun 1,9tdi Nici 1,8t de 150cp si nici 2,5tdi 150cp nu-s mare fass pe A6 datorita caroseriei mai grele.
La motorul de 2.5 am platit impozit 842 ron si nu 1000 iar RCA pe un an 319 ron la Generali in decembrie.
In final m-am hotarat sa raman la varianta 1.9Tdi.Daca stiti vreo masina buna in jurul a 6000euro as fi bucuros sa o vad.
Ce experienta ai ? Eu am una de 2.5 tdi 99 de 8 ani 170 mii in Romania, km. facuti de mine are 250 mii acum. In afara de brate 1 rand kit complet swag, placute frana, discuri, ulei la 30000 filtre la 5000 nu stiu altceva . Tot povestiti de axe, chiluase, ulei la 7000 km. Dar ce ulei ii pui, mineral ?.
Tot se spune de motoarele de 2.5 ca nu sunt bune,ca se strica,etc,asa ca o sa-mi spun si eu parerea ca nu mai rezist.Multi spun din auzite cred si nu din proprie experienta ca motoarele de 2.5 tdi au probleme la axele cu came...eu am un a6 2.5 de vreo 4 ani,acum are 197.000 km originali din care eu am facut in jur de 50.000;ulei si filtre schimbate la timp (15.000),nu am nici o problema la motor,nici o bataie,am controlat-o la mecanic ultima data,mi-a spus ca e impecabila,sunt super multumit de masina. Acum concluzia:eu cred ca motoarele astea pot avea probleme dar cand au muuulti muuulti km,schimb axe cu came la 150-200 de mii?!...este hilar,imposibil,masinile care au avut asemenea probleme aveau cu siguranta muuulti muuulti km dati inapoi... PS.si ca sa spun si eu ceva din "auzite" un amic si-a cumparat un a6 2.5 cu 150.000 circa in urma cu vreo 7 ani acum are 250 circa si nici urma de probleme...
Multumesc frumos!Sunt foarte mandru de ea chiar daca mai trebuie schimbat cate ceva dar imi place la nebunie!Tin sa mentionez ca nu este primul A6 pe care l-am avut.Am mai avut unu de 2.5TDI 155cp si de care am fost multumit dar am mers cu a unui prieten de 1.9 si am ramas surpins sa vad ca puterea este aproape egala.Intr-adevar,sunt sigur ca la cel de 180cp se schimba situatia dar asa eu zic ca nu se merita atatea cheltuieli in plus.