1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sfat cumparare AUDI A6 C5

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de yotis, 24 Feb 2008.

1. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Mie mi se pare ok masina. In primul rand sa aiba un mers rotund motorul. Sa nu fie galagios, sa nu scoata fum. La evacuare cand asculti sa nu se auda gazele iesind cu intreruperi. Sa te uiti la garniturile motorului sa fie uscate. Servodirectia sa nu "miaune" cand faci stanga-dreapta. La plecarea de pe loc si la schimbarea treptelor cutia sa nu smunceasca si nici sa nu fluiere (asemamator cu zgomotul unie cutii de viteza cand mergi in marche-arriere). Cand o probezi sa nu te lasi influientat de talpa. O masina se probeaza cand mergi constant si incet ... la croaziera atunci ii observi toate bubele. Cand ii dai talpa toate fug iar eventualele nereguli sunt acoperite de viteza , zgomotul motorului turat si altele. Dupa ce ai verificat asta, poti merge cu ea la un mecanic autorizat sau poti ruga un coleg de pe forum sa se uite la ea un pic. Daca e din Bucuresti masina , pot merge si eu cu tine.

2. Criss87 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6 2005 2.7 quattro
    Eu ajung vineri seara in Bucuresti si sambata ma intalnesc cu domnul sa vad masina. Lasa-mi te rog numarul tau de telefon si cand ajung la masina te sun si poate ai timp sa vi. Poate poti sa imi spui tu sau cineva un service mai bun unde pot sa o verific, in special cutia :))?

Mersi

3. increatul

increatul 2nd Gear Member

Locație:
    B
    Masina:
    A4 B9 Allroad 35 TDI S tronic 2018
    Salut, parca vine un coleg pe forum, un A6 C5 tot 2.4 din sibiu. F ingrijita masina, am vazut-o personal. Ai putea sa o vezi, sau sa-l suni, are si GPL, iar eu personal am incredere (dar nu oarba) ca masinile pe forum sunt mai ingrijite.

4. RomanA8 1st Gear Member

Locație:
    Neamt!
    Masina:
    Dacia 1300:X
    Audi A6 2.7 v6biturbo pareri???

Nu prea am gasit sa imi zica cineva mai multe informatii despre motorul acesta??
    Poate ma lamuriti voi Probleme daca au Si cam atat!!consumu nu e problema!!

5. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Din cate stiu eu aceste motoare sunt foarte fiabile. Merg pe acelasi principui ca si 2.4 sau 3.0 benzina doar ca au 2 turbine. Singura problema ar fi la aceste motoare ( in general la orice motor VAG benzina turbo) e sa schimbi uleiul la jumatate de km si timp , sa aiba mereu ulei proaspat, sa speli baia de ulei de depuneri. Cand o cumperi sa fii atent sa nu aiba scurgeri de ulei pe la garnituri....sa nu urle turbina , sa nu scoata fum si sa nu aiba zgomot metalic la tacheti. Verifica vu VAG-com eventualele erori....si cam atat din cate stiu eu. In general motoarele astea au fost puse pe allroad.

6. Makaveliftw

Makaveliftw 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 2.0 TDI CGLC 2015 / Audi A6 1.9 TDI AWX 2003
    Ce parere aveti de masina asta http://www.autovit.ro/audi-a6-C27632350.html . Nu e pentru mine, ma uit pentru un prieten. Mie mi se pare ciudat, bara non-facelift cu capota facelift, la interior plansa de bord si volanul sunt negre si restul prin masina sunt bej, parca nu am mai vazut combinatia asta.

7. paul-paw

paul-paw 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2017 240kw ACVUBQ1
    Dupa parerea mea, chiar daca are un volan rezistent la uzura, comparativ cu uzura consolei centrale este o diferenta de remarcat. In schimb clasica scanare si rampa e baza. Si revopsirea este un semn de intrebare.

8. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    La pretul asta e pomana, mai ales ca masina e in varianta de echipare de top, denumita si "samsarus rromanus", varianta in care e perfect normal sa vina cu interiorul "individualizat" in 2 culori. Eu i-as oferi 5000 pe ea si maine dimineata as fi la Constanta dupa ea, mai ales ca e si ununouatedei, dar din pacate sunt cam departe si sunt convins ca voi ajunge cam tarziu ca sa pun mana pe chilipirul asta.

9. audibgd

audibgd 2nd Gear Member

Locație:
    bicaz chei
    Masina:
    a6 2.5 tdi quattro 180cv AKE 2003
    Bara din fata o fost schimbata si volanu la fell,si astea spun multe...bafta

10. hadallex

hadallex 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi Q5 FY, 2.0 TDI DETA, 190 cp; Ex: Audi A6 4F2, 2.0 TDI; Ex.: Audi A6 C5, 1.9 TDI-AVF.
    Toata planse de bord a fost schimbata (se vede diferenta de culoare la imbinarea si la consola centrala).
    Masina aia a fost lovita frontal. Acum trebuie doar sa vedeti cat de tare.
    Avand in vedere ca vanzatorul spune "fara accident" ar trebui sa va dea de gandit. Eu unul nu as cumpara nici cu 4000 masina respectiva

11. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    stai linistit nu te baga. I-au sarit airbag-urile si de asta are si fata schimbata si bordul si nu a mai gasit la model. Eu daca as avea asa ceva cu masina, am casco si mi-as face-o bine....dar daca nu as avea casco, as face carpeala si as vrea sa o vand . Daca ar fi fost sincer, ar fi avut poze cu masina inainte de a fi facuta si asa ai fi stiut daunele. Eu personal am vorpsit ceva la masina, dar am poze cum arata inainte de a fi vopsita .....adica un pic indoita, ca sa fie spulberate orice indoieli. Asa cum am spus si in alte topicuri....abia astept sa se termine cu tepele astea pe care le luam ca fraierii prin RO . Cand vor ajunge 2-3 samsari la puscarie pentru inselaciune poate altii se vor gandi de doua ori inainte sa faca asta. (sunt sigur ca dupa postare, colegii de pe forum, care agreeaza genul asta de afacere imi vor sari in cap )

12. Makaveliftw

Locație:
    București
    Masina:
    Si eu i-am spus acelasi lucru. Oricum nu era hotarat pe masina asta, dar am vrut sa o postez si aici pentru ca mi se parea prea "zdreanta".

13. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Eu raman la parerea mea. E bine sa-ti cumperi masina de acolo de unde ai de ales, adica din afara....indiferent de cati bani (eu am fost de 2 ori plecat pentru masini de 3000 de euro) si a meritat. Atunci cand ai un serice history si dealerul iti ofera garantie 6 luni e altceva. De asta parerea ca in Germania sunt mai scumpe. Nu sunt mai scumpe masinile in Germania ,acolo au pretul corect, ci in Romania nu se vand masini. Se vand rable cu aspect de masina si de asta pretul e mic. Le iau facute praf, le coafeaza si ni le prezinta frumos, iar noi spunem ...."mama ce masina si ce pret mic are....in Germania e mai scumpa. " Oare ? Oare ceea ce vedem noi e masina sau o adunatura de fiare uzate si un mod inteligent de a insela . Fratilor ceea ce se intampla in targuri se numeste "inselaciune" conform codului penal Art 215. "Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte"

Ultima editare: 3 Feb 2013
  14. Makaveliftw

Locație:
    București
    Masina:
    Ai dreptate in ceea ce spui. Ca o mica paranteza, am fost azi in targ la vitan, ce este acolo e nenorocire.

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Va dau un exemplu clar: Un prieten de-al meu si-a cumparat o masina de la un tip, omul a avut-o ne noua. Cand au incheiat contractul s-a stipulat referitor la viciile ascunse ca in cazul in care se constata acest lucru in termen de 6 luni, se returneaza autoturismul si i se dau banii inapoi. La contract s-a anexat o fisa de verificare tehnica a unui service care si-a pus parafa si si-a luat angajamentul ca piesele sau angrenajele verificate de el sunt in reglula. Acea fisa a anexat-o la contractul de vanzare-cumparare. Cam asa domnilor se cumpara o masina....bineinteles ca masina avea toate reviziile la zi la reprezentanta, si era peste pretul pietei cam cu vreo 2000 de euro....cam la pret ca in Germania. Eu cand am sa vand masina asa am sa fac....sau atunci cand am sa-mi iau alta masina tot la fel am sa procedez.

16. aurashh 1st Gear Member

Locație:
    braila
    Masina:
    Audi a6 2.5 diesel an 2000
    Sfat cumparare AUDI A6 2.5 V6 TDI 150CP pe bulgaria

Salut,
    Pe scurt, as avea nevoie de niste sfaturi in legatura cu achizitionarea unui A6 C5 2.5 tdi (care sa o inmatriculez ulterior in afara tarii). Imi place foarte mult aceasta masina dar nu stiu prea multe despre ea si as vrea sa fiu precaut la cumpararea ei deoarece ma incadrez intr-un buget foarte mic,in jur de 2000-2500 euro. As dori niste sfaturi in legatura cu problemele frecvente la acest model la care sa fiu atent si un consum mediu la aceasta motorizare!!

Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 14 Feb 2013
  17. paul-paw

paul-paw 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2017 240kw ACVUBQ1
    Pret cam mic pentru ca masina sa fie in stare foarte buna, consum 12 mediu la modelul si anul respectiv, in rest sfanta scanare combinata cu elevatorul.
    Probleme: maxidotul se duce, axele cu came se duc mai repede decat ar trebui la un ulei impropriu, caseta de directie.

Ultima editare: 14 Feb 2013
  18. increatul

Locație:
    B
    Masina:
    Salut,

Revin si eu pe topic cu o intrebare, pentru cine stie sa-mi raspunda, sau poate stie Jack_Bristow :). Am gasit un A6 C5, 1998, 1.8T, dar de 132kw, nu prea am mai vazut motorizarea asta. Ce ziceti de ea? E ok? Mi se pare ca e quattro? Proprietarul nu mi-a specificat nimic de quattro, am avut doar o discutie.
    Si ca o ultima intrebare, la ce consum sa ma astept? Presupun ca apropiat de 2.4? Zic asta pt ca am condus de curand unul, si mi se pare un motor f reusit, cu un consum decent pt cilindreea lui.

19. baidoct

baidoct 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A7
    Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Sunt pe cale sa achizitionez si eu o masina si am gasit un Audi A6 C5 din Germania (mobile.de).

Motor 2,5 TDI (euro 4), an fabricatie 11/2003, 163CP, 106,000 KM, cutie manuala, multe dotari (Navi mare, TV, ESP, tempomat, klima, xenon etc) este persoana privata nu handler. Pretul este 7,500E negociabil, sunt cunostient ca pretul este cam piperat, dar sunt sigur ca proprietarul tine de pret pentru un motiv...

La acest an de fabricatie, 11/2003, s-ar putea sa risc probleme cu axele cu came sau alte probleme cunoscute la modelele cu motor 2,5? Din cate am citit / auzit de la prieteni, cele din 2004 nu mai au aceste probleme, au iesit din fabrica cu aceasta problema rezolvata.. Voi ce stiti?

Cum vi se pare pretul?

PS1: Am citit tot topic-ul si nu am gasit nimic legat de aceasta treaba.
    PS2: Daca imi sugerati sa aleg motoarele 1,9 pe A6, parerea mea este ca este sub motorizat.

Multumesc!

20. increatul

Locație:
    B
    Masina:
    @baidoct. Pretul nu mi se pare neaparat mare, pentru ca stiu de pe la cunostinte din germania ca in ultimul timp se cauta f putin benzinare si mult diesel, din motive logice. Dar daca tine la pret nu e neaparat un lucru bun, ca inseamna ca iti vinde o masina perfecta, pentru ca din experienta iti zic ca privatii negociaza cel mai mult cand vine vorba de masini.
    Pentru ei o masina nevanduta mananca in continuare bani, asigurare etc.
    In ceea ce priveste motorizarea, nu mai stiu exact, dar citeste mai in urma pe topicul asta, garantat scrie ce coduri motor au scapat de problema, cele care incep cu o anumita litera, nu vreau sa scriu prostii.

@all Poate stie cineva si ce am intrebat eu, referitor la motorizarea de 1.8t.

Distribuie pagina asta