1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sfat cumparare AUDI A6 C5

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de yotis, 24 Feb 2008.

1. Steff 1st Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    A6, 2.5 TDI, Quattro
    307 TKM in 12 ani mi se pare normal. Daca voi credeti povesti din alea cu 90TKM la masini de 5 ani aduse din afata, sa stiti ca astea sunt fabule.

Am vazut A6 cu 400TKM in 2 ani, S320cdi cu 400TKM in 4 ani.

In general o masina diesel face 30-60TKM pe an, poti verifica statisticile pe internet.

2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Steff nu mai abera (inghite galusti) cu statisticile de pe internet pentru ca sunt scrise acele statistici de catre niste idioti.

Eu am ma multe masini (toate din grupul VAG) una benzina din 1997 care are 230.000 Km, alta diesel din 2000 care are 211.000 Km si cea din semnatura profil carea are acum/astazi fix 121.000 Km. De statistica asta ce zici ?
    Pune mana de verifica parametrii de functionare ai motorului, directia, suspensia, franele, furtunaraia de vacuum, turbina si asa mai departe. Astea sunt importante de verficat pentru ca reparatiile costa foarte multi bani.

Nu poate sa-ti spuna nimeni cat costa o reparatie pentru ca nu se stiu cauzele defectului. Intai afli cauza si pe urma afli cat costa remedierea conform cauzei. Nu suntem la ghicitoare aici.

Vezi ce socoteli iti faci ca modelul de Audi care il vrei nu este ieftin la intretinere.

In alta ordine de idei data viitoare te rog foloseste functia Cauta a forumului si scrie mesajele in topicurile potrivite si deja existente, fara sa mai deschizi topicuri noi. Citeste acest topic de la inceput unde a fost mutat mesajul tau initial.

Afla codul de motor al masinii care vrei sa o cumperi si citeste topicul despre acel cod de motor din aceasta arie.

Citeste topicul despre pompa de injectie la tipul asta de motor si asa mai departe.

Ultima editare: 22 Ian 2015
  3. Steff 1st Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    A6, 2.5 TDI, Quattro
    Multumesc de sfaturi.

Am considerat ca pe threadul A6 era normal sa postez. Cat despre KM parcursi nu toata lumea este calculata, unii isi cumpara Cayenne ca sa faca 60TKM pe an altii isi iau Polo 1.4 tdi ca sa faca 12TKM pe an. Zgarcitul e cel cu Polo, bineinteles.

Fratele meu are un GTI V tunat de 350cp si face cam 20TKM pe an, consum mediu 14-16 in functie de cheful lui. Soacra-mea are 1.4 benzina si 70TKM in 6 ani. As prefera sa primesc un sfat de la cineva care foloseste masina, nu doar o cumpara sa se mandreasca cu ea :)

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    depinde cati km faci cu masina pe en. Daca faci sub 20.000 mergi pe motoare cu benzina. Daca faci peste mergi pe diesel. Spun asta, ( am spus si mai sus) pentru ca noi in general suntem consumatori de masini SH. Peste 150.000 de km incep sa sa se simta la accesorii. Un motor diesel este mai economicos la carburant, dar nu este la fel deprietenos cu injectoare, turbine, ambreiaje, planetare....ETC..si lista poate continua. Deasemenea taxa de inmatriculare este muult mai mare la un diesel decat la un benzinar. La achizitionare dieselul este mai scump. Cand tragi linie...fiecare le stie pe ale lui si cum exploateaza masina. eu probabil ca imi voi lua diesel doar daca nu gasesc un benzinar care sa fie asa cum vreau eu. Cum spunea si Cristi mai sus, masina trebuie verificata din alte puncte de vedere ( starea generala) si amanuntita. Nu km sunt importanti. eu am la o masina de 13 ani 260.000 de km...si crede-ma ca sunt reali. eu o am din 2008 si mi-am luat-o direct de laproprietar prin reprezentanta Audi din afara, dar nu are uzura cat are una de 120.000 de km si mai noua care nu a fost intretinuta. Am vazut masini de 600.000 de km si care erau impecabile, dar am vazut si jafuri la 150.000. App nu mai folosi TKM ca nu suntem pe messenger.

5. mare_hotz

mare_hotz Platinum Member

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    ca sa ma bag si eu in seama :) cunosc si conduc un Passat 1,9tdi fab 1998 care are numai putin de 611000 km impliniti,fara mari probleme,revizii la timp si acum un an a primit un kit de reparatii turbo nou,bun sa completez,masina este rulata numai in Germania si este de doi ani masina mea de servici( fac undeva la 10000km in 5-6 saptamani),deci mananca km cat poate.
    Asadar daca A6-le meu 255000km se duce pina la 350000 fara mari batai de cap promit ca o intretin maxim si o dau cadou unui pasionat adevarat cand ating limita asta

6. Steff 1st Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    A6, 2.5 TDI, Quattro
    Intelegeti ca din punct de vedere tehnic masina e ff bine pastrata, am condus-o cand avea 1 an, eu chiar m-am mirat ca are km astia, fiindca in ultimii 3 ani a devenit masina de rezerva si a fost folosita ff putin.

Eram curios despre parerea voastra privind valoarea reparatiilor, am sa pun in curand poze.

7. Skywalker

Skywalker Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Renault Grand Scenic 1.9dCi
    Depinde ce repari, cateva exemple:
    1. directie fata complecta = @2500lei + manopera
    2. telescoape fata = @350lei/buc
    3. telescoape spate = @250 lei
    4. debitmetru = @450lei
    5. furtune apa = de la 130 lei/buc la @500lei sau chiar peste 1000lei/buc daca ai un siroco mai ciudat.
    6. lichid servo = 100lei (numai pe original)
    7. discuri si placute spate = 600lei (ATE)
    8. discuri si placute fata = 800 lei (ATE)
    9. filtre (aer, polen) = 140lei
    10. filtre (motorina, ulei) = 180 lei
    11. ulei 5litri = de la 200lei in sus (recomand Valvoline SynPower Xtreme XL III C3 5w30)
    12. kit complect distributie si accesorii = @2500lei + manopera
    13. tampon motor cu senzor = 500 lei
    14. diuze injectoare = @ 450lei/buc
    15. turbo nou = @700 eur
    ....
    Ca idee, la vremea ei a fost o masina premium, crede-ma, si acum tot premium a ramas. Consumul... cat vrea ea, la un 2.5 de 12-15 ani sa nu te astepti la consum de 1.9tdi, ai intre 7 si 10 extern si 12-17 urban.

8. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    aoleo,din ce an sunt preturile astea?:) nu de alta,dar ori ai umblat numai im reprezentante,ori ai fost jepcuit pe fata....completez si eu preturi in euro(Germania):
    -rulmenti spate 66euro bucata
    -senzor abs spate 32euro bucata
    -ulei 5litri castrol magnatec 48euro
    -filtru ulei 7 euro (Man)
    -filtru polen 17euro (Man)
    -filtru aer 9euro (Man)
    -filtru motorina 33 euro (Man)
    -debitmetru aer 98 euro (Bosch)
    -placute frana fata 24euro setul
    -placute spate 12euro setul
    -kit distributie complet+pompa de apa hepu+termostat beru(parca)+curea accesorii+amortizor vibratii 387euro
    -display bc 160 euro +montaj si garantie
    -amortizoare fata 45euro bucata (sachs)
    -amortizoare spate 33 euro bucata (sachs)

9. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    de unde ai luat preturile astea @Marinaru? Eu am dat 1.700 de lei pe urmatoarele:
    -Discuri spate ATE +placute ATE+manopera
    -furtune etrieri ATE toate 4 rotile+manopera
    -inlocuit lichid de frana+manopera
    -brat superior lemforder+capat de bara+manopera
    -dat botul jos, vascocuplajul si rulmentul la compresor+manopera
    -schimb de ulei+filtre+manopera
    -geormetria roti

10. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ei si voi acuma...pe vas sunt mai scumpe.:) Glumesc marinare, dar asa e, ai scos niste preturi de si reprezentantele ar fi invidioase.:p

11. Skywalker

Skywalker Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sunt preturi la repere gasite pe net si in magazinele din Romania, unele sunt achizitionate de mine altele nu, se refera la motorizarea de 2.5 si din limita superioara a producatorului.
    Nu contest ca ATE (OEM-ul VAG) nu are si mai lesnea dar eu asta am gasit sa ma multumeasca.
    Iar tu, nucule... sa te abtii ca esti in bransa vanzatorilor de piese auto si stii bine ca sunt piese ieftine si de calitate dar din cauza vanzarii din depozit in distribuitor in al distribuitor si retailer se ajunge la asa preturi.

Ultima editare: 24 Ian 2015
  12. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu stiu de unde ai scos-o pe asta, dar e un mare neadevar, ca sa nu zic altfel. Faptul ca oferi spre vanzare cateodata una-doua repere nu cred ca te califica ca si vanzator de piese auto, ar insemna ca trei sferturi de forum sunt vanzatori de piese auto;)

13. RadooMarian 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 C5, 1.8T-AWT, 2001, avant
    apropos de km facuti la masina, pentru ca stat ceva timp sa caut un Audi sau ceva din din grupul Audi-Vw, am observat ca acum masinile anii 2001-2002-2003, au in Romania 170-180 mii km. Cred ca 98% din ce am gasit aveau nr asta de km :)))
    si bineinteles la cautarea dupa WAZZZ, ori nu aveau istoric, ori aveau 150mii in 2006 etc.
    incredibil cum toti dau km inapoi la acelasi nr de km....
    si cand ii suni si le spui un adevar...bineinteles ca dau din coate, ca ei nu stiu exact...etc etc.
    dar cica ISTORICUL masinii se plateste. pai kilometrajul nu e istoric?ba da! si...mai negociem pretul?pai d-le nu !
    cam asa e din ce am intalnit eu :rockwoot:

14. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    90% din masinile din ro aduse cu un nr de km sub 250000 sunt date inapoi, in Germania km astia exista pe masinile din 2007-2009 ...km aici se fac foarte repede, eu desi am un job stabil tot bag 10000 la 2-3luni ,iar de nemti nu mai vorbesc.
    Exista cazuri mai speciale, cand proprietara este femeie, sau proprietarii au o varsta inaintata, se pot verifica in istoricul masinii 100% , masina mea personala avea in 2012 200450km ( periodic apare apare o suma de km la fiecare intrare in reprezentanta, cand am luat-o eu avea alti 10000 peste , la fel datele erau aceleasi cu reprezentanta ( ultima revizie fiind la ei 3luni inainte,odata cu schimbul distributiei si al altor acareturi).
    Cand o masina de varsta alei mele cu km mei se vinde aici cu peste 2500 euro, alta in ro cu aceasi km (cica) se vinde cu acelasi pret, atunci unde este transportul masinii plus adaosul celui care o vinde, explicatia... O masina cu peste 350-400mii km aici este 1000-1400 euro, depinde de strarea ei, pina la pretul din ro este adaos, km se pot da inapoi aici contra sumei de 30-50euro...si chiar esti intrebat de unii handleri daca doresti asta.

15. MRC 1st Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    G4, ALH, 2001
    Salutare! Sunt interesat de achizitia unui A6 C5 1.8T Sedan 2001-2004. Daca e Quattro, e si mai bine. Am citit majoritatea paginilor din acest tppic dar nu am gasit concret informatiile care ma intereseaza pe mine.

Mai exact, ce ar trebui sa verific atunci cand ma duc s-o vad? Pe unde ar putea fi ascunsa rugina? Ce bube specifice au aceste masini?

Multumesc!

16. Skywalker

Skywalker Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Vrei o masina de 1.7t minim cu motor de drujba? Mai bine treci la A4 mai are ceva viata motorul pe caroseria aia.
    A6 (4BC5) merita doar cu motoare mari, altfel ai... nimic.
    Bezina recomand 2.7T
    Diesel 2.5 dar numai codurile BAU; BDH

Quattro este bun, foarte stabil pe viraje dar o idee mai lent, in demaraj, fata de tractiunea fata (pe aceeasi motorizare). Sunt si ceva costuri suplimentare de intretinere la quattro.

Cu un 1.8T pe o caroserie asa grea sa nu te stepti la senzatii tari, vrei senzatii majore, atunci vorbim de 2.7T V6 250cp.
    Chiar si cu varianta de 132kw de la 1.8T tot lesinat este.
    Fa o experienta: da-te cu un Clio Williams (a.f. @ 1993) 2.0i compresor sa vezi ce poate o masina de 1tona si 148cp dupa care cu un A6 C5.
    Dar... alegerea iti apartine!

17. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Compromisul intre cele 2 ar fi 2.4 benzina.
    Consider ca 1.8T 180 cai dus prin resoftare la 200 cai nu o sa il simti deloc puturos, dar si consumul este pe masura.
    Skywalker, poate omul s-a axat pe 1.8T din cauza faptului ca este un motor usor de intretinut, fiind multe de genul in dezmembrari.
    Impozit, RCA, revizii mici, deja 2.7T face parte din alta categorie, numai impozitul este 2000-2200 ron pe an.
    Poate nu toata lumea isi ia A6 ptr. senzatii.

18. Skywalker

Skywalker Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu poti dintr-un polizor sa scoti puterea debitata de un v6 pana-i hau.
    Vrei A6 dar sa nu te coste mult! Deci te ieftinesti la porumb si te scumpesti la tarate. A6 c5 costa sa-l intretii chit ca e cu un motor de polizor sau un motor serios.
    Vezi ca pe c5 1.8t are volant in masa dubla... si uite asa te apropii de costuri mari la intretinere.
    Sfatul meu este: Audi A6 (4bc5) din 2003-04 2.5 tdi cod motor bau sau bdh de 132kw cutie manuala tractiune fata (daca vrei un consum mai redus @ 12% oras) sau Quattro cu o stabilitate foarte buna fata de fwd dau un consum ceva mai mare @14 oras.
    1.8T cam tot pe acolo sta la consum. Avantajul este impozitul dar sa nu ai pretentii sa si traga polizorul, practic vei sta intr-o masina de lux care va trage ca loganu.

19. MRC 1st Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    G4, ALH, 2001
    Am mers cu o Bora Break 1.8T 150 cp si era destul de ok ca si demaraj. Tinand cont ca A6-le este doar cu @100kg mai greu, nu e o diferenta asa mare. Pe langa asta, trecerea de la 110 cp cat are masina actuala la 150 cp o sa se simta destul de bine. Si daca voi vrea senzatii tari, o resoftez la 180 cp si gata. 2.5-ul e interesant, dar cei 900 lei de la impozit nu prea. Plus ca nu se stie ce le mai vine in cap celor de "sus" in legatura cu masinile peste 2000 cc. 1.9 iese din discutie, iar eu oricum nu mai vreau diesel. 1.8T mi-ar satisface toate "poftele" in momentul de fata, de asta m-am orientat spre el.

Multumesc pentru Heads Up, dar totusi n-am primit raspuns la intrebarile mele. Care-s bubele generale ale modelului acesta?

Ultima editare de un moderator: 19 Apr 2015
  20. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Volanta nu o schimbi in fiecare an, in schimb impozitul trebuie platit anual. :)
    Depinde foarte mult cati km face anual cu masina si ce necesitati are.

1.8T pe C5 trage ca Loganul ? Trebuie sa te contrazic.
    Sper ca stii ca 1.8T are timpul de acceleratie 0-100km/h egal cu 2.5 TDI de 150 cai.
    In schimb un 2.5 are mult mai multe probleme ca 1.8T, si mai costisitoare.
    Un alt aspect de care ar trebui sa tina cont un eventual cumparator este ca la ora actuala un 1.8T il gasesti pe piata cu mult mai putini km reali decat un 2.5TDI.

Distribuie pagina asta