1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Supapa / Clapeta EGR si ASV - Admisie Aer - Shutt Off - motor diesel 1.9 si 2.0 TDI la A4 B7

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de bugscata, 2 Aug 2013.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Daniel eu m-am chinuit la cateva clapete si acea garnitura va trebui taiata si lipita ca sa o repozitionezi pe canalul de ghidare. Deja uleiul care este acolo a terminat clapeta. Intelegeti ca unele lucruri nu se repara. Costa maxim 150 Euro una noua. Chiar este un capat de tara ? Cand va cumparati masini care costa mii sau zeci de mii de euro nu va ganditi ca si trebuesc reparate / inlocuite unele piese ? Ce-mi place mie "metoda asta romaneasca" cu hai sa reparam sa carpim ca nu avem bani de piese noi dar ne laudam cu masinile de la poarta sau scara blocului si noi nu avem bani de intretinere.

Damici
    daca pe viitor mai faci afirmatii nefodate jgnitoare si in bataie de joc la adresa colegilor de forum (indiferent care sunt ei) o sa iei o pauza in care doar o sa privesti forumul.
    Mesajul tau oricum a fost sters si am vazut ce ai scris chiar daca ti l-ai sters. Mesajele scrise aiurea de obicei sunt sterse direct si fara alte explicatii ca nu stam noi sa va invatam unde sa scrieti. Invata sa citesti foumul asta si pe urma apuca-te de scris. Invata sa-ti cauti mesajele inainte de a mai face afirmatii gratuite si jignitoare pe forum.

2. Damici

Damici 2nd Gear Member

Locație:
    Belgia
    Masina:
    A4, b7, 2.0 140cp, cod motor BPW, 2007
    Am inteles! Scuze!
    Care este simptomul cand clapetul este defect? Uneori am o intrerupere cand accelerez...ca o pierdere de putere cam de o secunda...

3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Iti trepideaza masina cand opresti motorul. S-a mai explicat treaba asta.

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Sau in mers iti intra in Limp Mode si poti avea chiar si acele mici trepidatii pentru ca ea daca este blocata sau lucreaza cu intermitente poate obtura fluxul de aer si de aici diverse simptome si probleme.

Nefuziroza apreciază asta.
  5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Si la B7 este la fel ca la C6 ? Din carcasa clapetei pleaca conducta spre EGR ? Daca ai depuneri pe conducta aia sau e obturata, de acolo si intreruperea lui.

6. Damici

Damici 2nd Gear Member

Locație:
    Belgia
    Masina:
    A4, b7, 2.0 140cp, cod motor BPW, 2007
    Da! Intra in limp mode.. nu de fiecare data... . Dar ce mi se pare ciudat este ca uneori acesta pierdere de putere, chiar daca nu intra in limp mode, este insotita de un zgomot de frecare metalica in functie de turatie . Am schimbat volanta si ambreiajul din cauza acestui zgomot la indicatiile mecanicilor, si tot am zgomotul. (oricum era pe duca)

7. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Frecarea aia metalica poate fi de la pompa de ulei, ax came, turbina ... Trebuie o verificare amanuntita.

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
  9. Nefuziroza 2nd Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI, 2006, BPW
    Salutare,
    Azi am curațat EGR-ul. Atașez foto.
    Întrebare: axul acela micuț care se vede în ultima poza atașată și care la mine nu se vede pentru că era înțepenit în reziduuri de carbon, AR TREBUI SĂ SE MIȘTE/SĂ CULISEZE CUMVA??
    Dacă da, înseamnă că EGR-UL meu e terminat, pentru că, în starea în care l-am găsit și astfel cum rezulta din primele 2 poze, era înțepenit, neputându-se mișcă nicicum. Multumesc anticipat pentru raspuns.

10. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Axul acela e de fapt o supapa ce culiseaza in afara acelei buze. Se impinge cu o surubelnita sau desfaci capacul de plastic si impingi....

Degeaba ai curatat egr-ul, la cum arata, tu ai galeria plina....pe clapeta ce aveai? Si de unde atata ulei?

Da jos tot, clapeta, furtunul dupa clapeta, galeria, furtunul ce vine din epurator si merge in filtrul de aer si turbo, etc... Si curata tot...

Mare grija cand dai jos galeria sa nu iti pice cenusa in motor....

Nefuziroza apreciază asta.
  11. FlorinMuresan

FlorinMuresan 2nd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 B7 Avant S-line , 2.0 BPW 2007
    Salut !!
    Azi mi s-a aprins check engine , a 2-a oara, am eroarea p0121 la scanarea cu vcds , iar cand opresc masina se aude un zgomot de la clapeta de acceeratie, ca si cum s-ar calibra, este normal acest lucru ? precizez ca prima data am sters eroarea , dar dupa ce am sters-o , consumul masinii a crescu cu aprox. 1 %

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Este eroarea de la clapeta acceleratie / ASV. Trebuie schimbata. Zgomotul este normal dar o perioada scurta de timp. Bafta.

13. FlorinMuresan

FlorinMuresan 2nd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 B7 Avant S-line , 2.0 BPW 2007
    face sunetul respectiv , cam 1 maxim 2 secunde, se aude un sunet specific de motoras , de 2 ori . daca as curata-o ar ajuta la ceva , sau este partea electronica dusa? scuze ca intreb atatea , dar sunt nou pe platforma b7 , si sunt un pic pierdut :)
    Multumesc!!

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Citeste topicul integral si citeste integral topicurile din aceasta arie. Nu mai ai ce sa reparai daca deja este - exista eroare stocata. Trebuie inlocuita. Bafta

15. daniell

daniell Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 b7 1,9tdi, AUDI A2 1.4tdi
    Se pare ca sursa defectelor la aceste clapete este uleiul care ajunge sub forma de vapori in ele. Ar trebui scos furtunul care iese din epurator spre admisie si scos prin scut ca la daciile alea vechi, asa nu mai ajunge ulei in clapete si nici nu se mai infunda egr si nu se mai depune nici pe traseul de admisie si nici in intercooler.

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Exact astea sunt motivele defectiunii la EGR si ASV. Dar in secunda 2 de la decuplarea furtunului ai eroare. Crezi ca nu am incercat si asta ? :)

17. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    :)Vin si eu cu o tampenie : daca s-ar monta un filtru pe acest furtun pe care sa il controlezi, ar fi posibil?

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu. La motoarele cu benzina exista Catch Can (recuperator vapori ulei) . S-a incercat si la 2.0 TDI diesel montarea de Catch Can dar nu se poate (la 1.9 TDI cu EGR vacuumatic simplu se poate monta Catch Can) deoarce EGR-ul si ASV sunt electrice-electronice si sunt monitorizate permanent de ECU.

MarianMaxx apreciază asta.
  19. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Audi A4 Avant B8, 2015, 2.0 TDI, CNHA, 190 CP, Quattro, S-tronic
    cum ar trebui sa se comporte masina daca are egr-ul defect? sau cum as putea sa-mi dau seama daca masina are egr-ul defect? pe vag-com nu da nici o eroare....

multumesc!

20. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Si ecu simte lipsa uleiului?Eu zic ca se poate monta, atata timp cand este inseriat pe circuit.El retine doar vaporii si lasa aerul sa circule.
    In opinia mea, problema vaporilor apare in urma uzurii : epurator murdar, gaze mai multe, ulei mai mult de la turbo si toate ajung in admisie.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Distribuie pagina asta